|
Opál, 3.9.2025  Shluk plodů Opálu na terminálu štíhlého vřetena. |
 |
Roubování na pařízek, 3.9.2025  Barby roubované v 2022 na pařízek má už první plody. |
 |
|
 |
Broskyna do 600m.n.m, 31.8.2025 Chápu vás, že když nemáte jinou příznivější volbu a máte elán, chcete to zkusit. Ale po 30 letech pěstování broskvoní jako hobby, bych takový krok nedoporučil nikomu. Broskvoně jsou prostě do teplých krajin a ani okrajové oblasti nejsou v takové... celý příspěvek > |
 |
Stále plodící maliny, 25.8.2025 Musí jít Miloši ale o remontantní odrúdu, která už v prvním roce od vyrašení výhonů začne na jejich horní třetině na konci léta kvést a plodit. Neremontantní odrúdy udělají v prvním roce jen olistěný prut bez květů. |
 |
Choroba podpnika, 25.8.2025 Netroufal jsem si posuzovat jako první, ale p.Lída má pravdu. Mohl to být nějaký patogen, který díky bradavičnatosti na podnoži nebo mechanickému poškození podnože a tzv.utopení stromku pŕi výsadbě (na snímku je vidět, že celá uhnilá část byla dříve... celý příspěvek > |
 |
Dotaz, 24.8.2025 Rád bych vám s objasněním pomohl a tak jsem vyhledal na internetu nějaké informace. Tato plochá broskev byla vyšlechtěna ve Śpanělsku a u odrůd, které nejsou vyšlechtěné v ĆR, bych vám doporučil před nákupem ověřit si, zda informace poskytované... celý příspěvek > |
 |
Stále plodící maliny, 23.8.2025 Nyní plodící část prutů malin, které narostly minulý rok a na kterých vám zrají plody, přes zimu do jara zaschne a na jaře se u země odstříhne a zlikviduje.. Dále když si pozorně prohlédnete celé pruty na 2. snímku, zjistíte, že kvetou a mají nezralé... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 23.8.2025  Další sezónu jsem využil řádek po raných bramborách, přihnojil ho cereritem a zasadil sem předem připravenou sadbu.Začátkem srpna už se sadba ujala, následně jsem všechny listy z obou stran postříkal slivovicí proti molici a pak přetáhl přes rostliny... celý příspěvek > |
 |
Dotaz, 23.8.2025 Tak to může být i jiná plochá broskev později plodící. Nebo taky ne. Plane Delicious má dozrávat 5 dní po Redhavenu, musíte ale počítat s posunutím sklizně v našich podmínkách, Redhaven letos spoustě pěstitelů kvůli chladnému konci července dozrával... celý příspěvek > |
 |
Počasí 2025, 22.8.2025  já zalil pořádně 18. a namulčoval. Pak mě rozdělala plotýnka a je konec. Včera jen 3,3mm a nemůžu po nikom z rodiny chtít, aby hodinu a půl stál s hadicí u padesáti plodících štíhlých vřeten. Děj se vůle boží! |
 |
|
 |
Bratříčku, 22.8.2025 Ááále PP nic nezničil, je to dobrý člověk a nijak špatně nekomentoval, to právě vy těmihle komentáři celé to vlákno, které mělo být připomínkou výročí, ničíte a za každou cenu se panu PP snažíte nasadit psí hlavu. Dejte s tím už pokoj. |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 21.8.2025 Mně to trochu připadá jako čerň, ale mohu se mýlit a chtělo by to ještě fotku stejných listů zespodu. |
 |
Bratříčku, 21.8.2025 Tak já nemám v úmyslu nikoho převědčovat, aby tuhle diskuzi opustil, ale nelíbí se mi poněkud agresivní způsob výměny názorů. Mám už rád klid a cením si klidné výměny názorů, která má smysl a točí se okolo zahrádkaření a sadaření. Co se týče výměny... celý příspěvek > |
 |
Bratříčku, 21.8.2025 234.xxx stále stejná rétorika a snaha ostatní urazit. To musí být nějaká neléčitelná choroba. |
 |
Bratříčku, 21.8.2025 Politika sem samozřejmě nepatří a ani tohle vlákno není o politice. Je jen připomínkou k nechvalně proslulému výročí. Celý tenhle server není o politice, ale je věnovaný zahradničení, sadaření, chalupaření a dalším hobby. O politice se diskutuje... celý příspěvek > |
 |