|
Příspěvky uživatele - 213.87
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Meruňky 2025, 17.7.2025  Záměny jsou všude, je to i tím, že většinu odrůd prodejci dotáhnou odjinud a jak nakoupili, tak prodávají. Koupený stromek nejdřív posadím do květináče, ochráním před mrazem, ukážou se první plody... záměny jsou tak 50%, část mám taky... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 16.7.2025  To měla být nektarinka Venus ze Spomyšle a nakonec je to záměna - tentokrát docela příjemná. Nějaká raná nektarinka. Zraje nakonci Springcrestu, asi je i o nějaký den pozdější než nejranější nektarinka Armking.
Jsou výborné, i když s velkými... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2025, 16.7.2025 Nechce se mi věřit, že Cegledi Orias jsou mdlé. Letos budou určitě lepší, když jich tam máš tolik. Ceglédskou, Segedínskou a ještě třetí co tam měli jsem vzal ze Spomyšle - na všech vyskočila hned šarka, to je prima. Loňská Kyjevská od nich byla... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 16.7.2025 Pěkný stromek Mičurine. Podle slabé chlorozy na listech máte vápenatou půdu a podnož je broskvoň? |  | Nejranější odrůdy slivoní, 16.7.2025 Sakra to jsou poklady. A že jsou tak rané, to abych se podíval, jestli mi tam aspoň nějaký plod te tvé Eliášovy obaleči nechali. |  | Broskvoně 2025, 16.7.2025 Včely vědí co je dobré. ta dužina vypadá taky skvělě zářivě šťavnatě. Po Springcrestech tu teď nic nemám, jen 2 plody FM3 na novém stromu, až Sunhaveny za pár dní snad. A jedna nová odrůda v květináči mi teď zraje,... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 16.7.2025  Máš je Pětře vybarvené pěkně, ani ty nejvíc osluněné plody Big red nebyly více red, a velikost taky žádné big, ale letos byly konečně výborné, padají teď poslední.
Po včerejších bouřkách začaly padat Vanillacot i ze stromu, v květináči urychlené... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 15.7.2025 Sugar time =,,cukrový čas"... tak možná ani moc kyselinek mít nemá. Přeplození snižuje chuťovou kvalitu asi u všech odrůd broskví, možná ty starodávné malé vinohradnické typy nikdo neprobíral a byly výborné, ale to bude asi výjimka. |  | Nejranější odrůdy slivoní, 15.7.2025  Dozrála a už padají měkké plody Juna. Oproti Ruth Gesterer je tedy o trochu pozdější asi 3-5 dní. Juna je o dost menší a aromatičtější s takovou voňavkovou chutí, taky dobrá
Šarka je jen slabě na listech RG, Juna přiroubovaná hned vedle... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 14.7.2025 U mě ty Rougecoty teprve začínají změkávat, nejsou tak tmavé, ještě počkám.
Krymsky Medunec jen jeden plod jsem měl, úplně měkký, špičkový, ještě lepší jako Monastyrsky - i ten je letos výborný... Ještě tam mám ten Krymsky Amur, ten vypadá... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoně 2025, 14.7.2025  Skvělé pane Walter, Springcresty vydržely
Dneska jsem obral poslední Springcresty už přezrálé. A druhý plod z očkovance Amsdenovy bělomasky byl taky už úplně přezrálý, sladký.
Armkingy jsou měkké, jdou na ně včely, chuťově letos... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy slivoní, 14.7.2025 Jo kryjí se ty slivky letos s meruňkama, broskvema. Ale i ta Ruth mi chutná, pecka pěkně odlučitelná, jsou dobré, pár plodů na chuť je to něco jiného . |  | Meruňky 2025, 14.7.2025  Rougecot první měknoucí plody sladký 17Brix i kyselinky, ale jinak bez chuti fádní, možná je větev přeplozená, chybí i šťavnatost, to bude tím. Další co dozrály Blenheim, Monastyrsky, Krymsky Medunec výborné. Na tu Blenheim jde hodně hmyz.
Na... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy slivoní, 13.7.2025  Padají už taky zralé měkké Ruth Gesteter. Jdou dobré, mírně sladké, příjemné dobré, a docela velké. Šarka se nijak neprojevila. Juna je menší a ještě nepadá, takže zraje asi později. |  | Meruňky 2025, 13.7.2025  Pěkná násada plodů Petře, tak to letos bude po letech i na pálení
V těch madarských mám trochu zmatek, myslel jsem že Hungarian Best a C235 jsou odlišné odrůdy, že pod názvem,,Maďarská" u prodejců stromků jde právě o C235, tak co to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|