|
Čačanská najbolja, 7:37 Pane Petře z Pardubic, přiznám se že už letos ovoce i hrozny i když je někde narváno moc nejím... Takže letos moc degustačních zkušeností nemám, ono u nás něco divného líta v povětří, nevíte co poprší... Asi se mi podařilo vyšlechtit švestičky z... celý příspěvek > |
 |
Kanadské borůvky - pěstování, 27.8.2025 U nás v obecním švestkovém sadu roky jeden pěstitel pásl ovce, bohužel kmeny nebyly zabezpečeny, takže si to dodážete představit, ale chtěl jsem říct to, že na stromech puchrovitost jako vyšitá a na tu se vápní taky. Puchrovitost jsem neměl ani... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňky 2025, 27.8.2025 Rubinolu kromě sršní a spol vyžírají velmi rády i sýkorky. Přítelkyně chce taky pořád ty pozdní meruňky, já jí říkám, co budeme dělat s rynglema. Osobně jsem rád, i když se na stromě ještě nějaká zapomenutá najde, že sezona meruní už je zakončena.... celý příspěvek > |
 |
Kanadské borůvky - pěstování, 27.8.2025 A zapustíte ty kalfasy do země a nebo je necháte nahoře? Mám to jen z doslechu a nevím přesně jaké odrůdy pěstují, a prý k tomu stačí starý odležený ovčí hnůj. Ono statková hnojiva jsou vlastně okyselující. Ohromný úspěch bohatě plodících keřů a... celý příspěvek > |
 |
Vylepšení a nové funkce pro vás, 27.8.2025 Lidé zde volají po tom žít normální život, k tomu sice hádky patří, ale co zde třeba udělat seznamku pro zahrádkáře? |
 |
Bratříčku, 27.8.2025 Tak já třeba zahrádkářské forum navštěvuju, protože předpokládámk že jsou zde lidé, kteří normální život žijí. Asi těžko sem bude někdo dávat fotky a psát o tom jak něco pěstuje a jaké má zkušenosti, kdyby nežil v reálném světě, jinak by to byl... celý příspěvek > |
 |
Čačanská najbolja, 27.8.2025 Najbolja je určena pro zamrazování, při rozmražení drží konzistenci. Cukernatost srovnatelná s lépoticí. Lépotice má o něco více kyselin. Na konzrervaci jsou vhodnější odrůdy z menšíma kyselinama. Kdo někdy zkoušel dělat povidla i z přezrálé hanity,... celý příspěvek > |
 |
Bratříčku, 27.8.2025 To je zase vzrůšo... Pokud mohu porovnat dění na foru před mnoha lety a v posledních letech. Tak mám mnohdy dojem, že poslední dobou zde v určitých případech nekomunikuju s lidmi, ale s umělou inteligencí. |
 |
Určení staré odrůdy, 25.8.2025 Našel jsem i pdf a nemůžu sice otevřít jako wikipedii, ale ten bod varu kyseliny jablečné je snad u každého zdroje jiný... |
 |
Určení staré odrůdy, 25.8.2025 Ještě ohledně té kyselosti, zaznamenal jsem zde na foru názory, že kvas z hanity ne jen s duranciemi a na druhou stranu hanita sama v pohodě, některé kvasy se dokyselují. Bod varu kyseliny jablečné by měl být 130 C. To je jedna věc, ale zajímalo by... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bratříčku, 25.8.2025 Ty o kterých píšu se chodí řezat do toho Temnýho Elfa a umí to tak dobře, že musí vědět předem, který písmenko na klávesnici zmáčknete, aby byli stavu vůbec něco uhrát... To asi vypovída za vše... A ještě budou mít tu drzost chodit spamovat diskuse... celý příspěvek > |
 |
Bratříčku, 25.8.2025 I když vlastně kromě něj by tu mohla dělat flame i jistá jihočeška od koní... Fakt ten rukopis je k nepřehlédnutí... |
 |
Bratříčku, 25.8.2025 Vyjádřím se do tohoto vlákna, ale mimo téma, takže nic neporuším. Nehraje někdo z vás náhodou online hru Temný Elf? Klidně i v minulosti, stejný bor.el tam byl a ještě někdy je na veřejných forech k vidění... A nějakej příPražák tu zuby necení? |
 |
Konec šlechtěných švestek na Valašsku?, 25.8.2025 Stanley mám jen pár kusů, pořizoval jsem je kvůli opylení, ale ve dřevě rostou zdravě a podobné příznaky jako u višní nebo meruněk jsem nezaznamenal (moniliová spála). Třeba Jojo byl ze začátku problém mladé stromečky zapěstovat to je fakt, ale spolu... celý příspěvek > |
 |
Určení staré odrůdy, 25.8.2025 Bylo by zajímavé konfrontovat údaje o cukernatosti z tabulky s dnešními různými přístroji nejen pro zahrádkáře na měření cukru ve švestkách a pološvestkách, některých hodně doporučovaných na pálení. Uteklo už hodně vody... Nemám s tím zkušenosti, ale... celý příspěvek > |
 |