|
Příspěvky uživatele - 213.87
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 7.7.2025  Díky Petře za porovnání
Škoda, že se mi ten Herman přijal jen na podnoži. V koruně Lepotice mám přiroubovaný Ruth Gesteter a Juna. Juna začla teď vybarvovat, tak možná že to nakonec Juna fakt bude.
To mě překvapuje, že pán, který dával... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 7.7.2025 Ta Springbelle ti zraje tedy se Springcrestem? Už jsou taky měkké?
Sagittarie co stále obírám mají pecku neodlučitelnou, některé pecky jsou prasklé, ale to vůbec nevadí.
A co pan Walter a jeho Springcresty? |  |
|  | Meruňky 2025, 7.7.2025  Tu příchuť mrkve jsem u Orangeredu minule cítil. Letos dobře dozrálé Orangeredy už tu mrkev nemají, možná bude mrkev nějaký mezistupeň zrání... asi nežádoucí.
Delicecot má v závorce druhý název Delicot - mělo by jít zřejmě o jednu a tu samou... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 7.7.2025  Mě tyto Sefory, COTy atd... zajímají, byť nemají tu,,jedinou správnou" meruňkovou chuť odvozenou od Velkopavlovické. Když mají k dozrání teplé klima, se slunkem a bez deště, aspoň takové jaké bylo pár dní zpět, tak se projeví jejich kvalita. Takový... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 6.7.2025  To píšou, možná v teplejších oblastech že by zrála dřív.
Dozrál Harbinger. Možná je jen o trochu pozdější po Sagittarii, taky výborný. Má méně kyselinek než Sagittaria, zdá se být proto sladší. MH
|  | Meruňky 2025, 6.7.2025  Medová. MH |  | Meruňky 2025, 6.7.2025  Canino. |  | Meruňky 2025, 6.7.2025  Ten Orangered má celkem kvalitní dužinu, středně sladkou, pevnou, spadlý z výšky se nerozpleskne tak jako Leskory. Sladší Sefory by byly fajn
Dozrává Citronka, plody jsou bledší připomínající i tvarem citron, minulý rok měly i citronovou... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 5.7.2025 Jste asi z teplé oblasti, a Herman máte taky? U mě na severovýchodě je Juna stále zelená, zřejmě půjde o záměnu. Juna by měla zrát v Junu, to dává logiku. MH |  | Broskvoně 2025, 4.7.2025  Sagittaria
|  |
|  | Broskvoně 2025, 4.7.2025  To ta Ruth Gesteter bude asi ranější než Herman, dřív vybarvuje?
Obral jsem první měknoucí Sagittare na větším stromě. Zatím 10kg, kus po kusu podle stisku které začaly měknout. Ještě jich tam je asi 40kg, hlavně ty přeplozenější větve mají... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 2.7.2025  Tu Cegledi Orias jsem znova přirouboval, někde jsem četl, že to byla výborná velkoplodá odrůda kvalitou jako Maďarská... to je divné. Podobně Cegledi Bibor má být taky kvalitní. Soledane asi máš to samé, taky mám velké plody na Soledane, ještě nejsou... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 2.7.2025  Takže ta Sagittaria u tebe je teda ranější než Maycrest, Sugartime, Springbelle. Teď ještě jaké budou, jsem zvědav až ti dozrají.
Dneska jsem obral poslední měknoucí Francoise a naopak první měknoucí Sagittarie... takže to je... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 1.7.2025 Škoda že jsi neměl Sagittarií víc. U mě Francoise i první Sagittarie jsou letos výborné, aspoň polovina plodů (Francoise) dosáhla kvality snad jako mnohem pozdější kyselkavé Sunhaveny. Ani jsem nečekal, že tak rané broskve můžou být tak dobré... je... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 1.7.2025 Neraší ta Sefora předčasně v zimě a nevymrzá? Vypadá dobře vyzrálá A to Soledane zraje ti teda po Sefoře/Leskoře?
Dneska spadnul první měkký plod Orangered, úplně zralý výborný, dužina jemně křupavá křehká kvalitní, šťavnatá, sladká...... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|