|
Příspěvky uživatele - 141.161
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tipala, 6.6.2025 Záleží jako máte ryngli. Některým to takhle dlouho trvá, máti někdo vnutil místo Ontaria asi Zelenou renklodu a letos po 11 letech to vypadá, že se rozláme. Jenže předtím vždycky skoro nic a máti je letos 89 let. Moje Ontario za tu dobu dalo 8 úrod.... celý příspěvek > |  | Jak často sekat trávník?, 6.6.2025 Když je počasí jako teď, tak je pro mne lepší 2x přeběhnout s mulčovačem, než tahat plné koše trávy do kompostu. Jitka |  |
|  | Očkovat či roubovat nálet mirabelky?, 6.6.2025 Jo a pokud se začíná znovu u země, tak zase zapěstujete stromek, už ze zvolené odrůdy a pak přeštěpujete větve. |  | Očkovat či roubovat nálet mirabelky?, 6.6.2025 Berte to tak, že chcete štěpovat a něco se naučíte.
Peckoviny do starého dřeva špatně srůstají. Tím vám vychází očkování do těch větviček. Taky se vám to napoprvé nemusí povést, to zjistíte až následující rok. Očkovala jsem podobné klacky - pokud... celý příspěvek > |  | Očkovat či roubovat nálet mirabelky?, 4.6.2025 Z pecky může vyrůst cokoliv. Můžete od poloviny července očkovat. Můžete dát různé odrůdy, ale ten čípek po terminálu nahoře nějak kulturně zkraťte a ošetřete třeba barvou. Asi bych přidala tyčku, kvůli ochraně větve směřující nahoru, tu si často... celý příspěvek > |  | Proč nevyraší všechny pupeny, 4.6.2025 Ty konce raší, protože byly nahoru, tak je tam více hormonů. Zatížení se počítá na hlavu, kolik hroznů unese, spíš než na tažně. Tím to není. Jitka |  | Rajčata 2025, 4.6.2025 Jen se zeptám, Nissorun má registraci do rajčat, v čem je horší než vertimec? Jitka |  | Myrobalán list, 4.6.2025 Slivoně jsou spíš tolerantní, tzn. šárku mají, ale neovlivní plody a listy. Pak existují hypersenzitivní, které v místě patogenu nekrotizují a tím se chrání. Můžete mít strom nakažený až u vás, ze školky jsem měla já hned první listy flekaté, ne po... celý příspěvek > |  | Jahodník Měsíční, 4.6.2025 Vrbice bílá, jahody jsou titěrná semínka a dlouho i titěrné rostliny |  | Fíky, 1.6.2025 Ty meristémové sazenice rodí dost pozdě. Potkala jsem tu informaci na kiwiforu. Přitom řízek v květináči cca 6 l od bráchy strčený někdy v srpnu do foliaku nasadil 3 plody a dozrály. V teplejším Polabí nasadil i bez foliáku, jen neznáme odrůdu. Takže... celý příspěvek > |  |
|  | Fleky na listech okurky, 1.6.2025 Domnívám se, že to není plíseň. Jitka |  | Briggs stratton - problém po zahřátí, 31.5.2025 Musíte použít servis, který to vyřeší napoprvé. Člověk je pak otrávený, sekačka někde v dílně, tráva přeroste. Tohle jsem měla taky, buď studený motor, nebo sekat pořád. Pokud jsem se šla napít, už to nechytlo. (Mám 6 let novou sekačku a kupuji... celý příspěvek > |  | Tekutina v sypkém NKP hnojivu, 31.5.2025 Ano, můžete to rozpustit, naředit podle odhadu a použít. |  | Jak střáhat kivi v květnu, 30.5.2025 Nechat jí růst a tvořit asimiláty a koncem června-začátkem července odstranit slabé a zkrátit silné. Na silných se pak tvoří plodonosný... celý příspěvek > |  | Hanita- game over, 29.5.2025 Nestříkal jste česnek proti plevelu? Jinak to vypadá jako moniliniový úžeh. Jitka |  |
 |
|
|
|