Briggs stratton - problém po zahřátí

host - 141.161 (?)
31.5.2025 16:01

Musíte použít servis, který to vyřeší napoprvé. Člověk je pak otrávený, sekačka někde v dílně, tráva přeroste. Tohle jsem měla taky, buď studený motor, nebo sekat pořád. Pokud jsem se šla napít, už to nechytlo. (Mám 6 let novou sekačku a kupuji benzín bez lihu, zatím dobré)

Ohledně toho bimetalu se píše Jak to zkontrolovat:

Najděte bimetalovou pružinu (bývá poblíž výfuku, spojena s pákou sytiče).

Nastartujte motor → pozorujte, jestli se po chvíli pružina začne ohýbat.

Pokud zůstává stále ve stejné poloze, je pravděpodobně vadná.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 161.227 (?), 31.5.2025 11:48

No tak jsem zasurfoval v Googlu abych něco zjistil kolem mé zjioštěné závady a zjištuji že ty benzínové motory generelně jsou snad složitější než naftové a najít příčinu = věštět bud ze skleněné koule nebo bádat a zkoušet hodin a hodin.

Dostal jsem od syna ca před 3 lety sekačku Husquarna s motorem Bridge Stratton modely číslo snad netřeba uvádět jelikož se snad tyto motory liší málo čím a má porucha tudíž u každého z nich možná..Po zahřátí motoru asi 10min.  po vypnutí motor už nenaskočí ani náhodou, měl jsem to u hošana v Opavě co kdysi osobně dělal opravy v jednom servise na tyto stroje, seřídil a opravil aniž by tam bylo třeba něco měnit, cod motoru atd. se opravdu sice zlepšil ale neřest kterou to má stále přetrvává.Když jsem kolegovi napsal co to m¨ůže dělat a být příčinou jelikož to asi po zahřátí a vypnutí nezkoušel nastartovat /má doměnka/ tak mi sdělil že to má na svědomí nějaký ten bimetalkový spínač jehož funkce mi je celkem neznámá ale údajně je to stará bolest těchto motorů kterou se tady kupodivu nikde nedočítám?

Ano všiml jsem si nakonec že tam někde u výfuku nějaká packa měnicí se během zahřívání je ale nedá se s tím nic dělat či měnit což je pouze asi jen v závislosti na teplotě motoru?Prostě po asi min. 20 min. opět motor nastartovat jde jako by se nechumelilo.O nějakém čištění karburátoru či jiných zde věcech popisujícíh příčiny mi nesdělil až na tu fajku svíčky ano to prý byla bolest udajně u těchto sekaček /či motorů/ ale tu tam nemám a neměl už než se mi na to technik podíval takže to tím být nemohlo.No docela mě dífví a točí se hlava s těch dalích mnoho zde uváděných příčit to když dám na servis tak za to koupím snad nový motor při těch dnešních cenách.

host - 141.161 (?), 31.5.2025 16:01

Musíte použít servis, který to vyřeší napoprvé. Člověk je pak otrávený, sekačka někde v dílně, tráva přeroste. Tohle jsem měla taky, buď studený motor, nebo sekat pořád. Pokud jsem se šla napít, už to nechytlo. (Mám 6 let novou sekačku a kupuji benzín bez lihu, zatím dobré)

Ohledně toho bimetalu se píše Jak to zkontrolovat:

Najděte bimetalovou pružinu (bývá poblíž výfuku, spojena s pákou sytiče).

Nastartujte motor → pozorujte, jestli se po chvíli pružina začne ohýbat.

Pokud zůstává stále ve stejné poloze, je pravděpodobně vadná.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz