Příspěvky uživatele - 208.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nevzešel česnek, 10:14
Ano, sázím česnek podobně. Předloni jsem ale udělal výjimku a dělal jamky bez brázdy odměřeným kolíkem na 12 cm do jílové půdy. Už se budu opakovat, ale hůř to nejspíš dopadnout ani nemohlo. Nicméně 15 cm pod povrchem mi přijde už moc. Ale třeba je... celý příspěvek >
Plíseň bramborová, 9.7.2025
Miloši, ač uvažujeme podle trochu jiných linií, dospěli jsme ke stejnému názoru. Jestliže je moje sadba brambor zdravá a já nejsem zdrojem nákazy, jsou na tom rajčata i brambory stejně: pokud invaze přijde, chytí to zároveň. A není až tak důležité,... celý příspěvek >
Plíseň bramborová, 9.7.2025
To dělá manželka taky, tedy tu kaši z "nerozvařitelných" brambor. Je to úplně jiná příloha než ta z céček nebo béček. Naprosto skvělá, i když pracnější. A daleko sytější: nemám po ní hlad za hodinu a půl. Milan HP
Nevzešel česnek, 9.7.2025
Zajímavá myšlenka, těch 15 cm. Ale loni, tedy vlastně předloni, jsem ho sázel "s přídavkem na globální oteplení", tedy tak cca do 12 cm. V jílovité půdě. Výsledek byl katastrofa. Letos, ale do půdy uměle změněné struktury, tedy daleko lehčí, jsem... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 9.7.2025
Ty mne furt jenom chválíš. Díky. Objektivně ale fakt jsou lepší než loni. Však jsem taky zase změnil postupy. Hlavně návratem k metodám minulým a přídavkem nových aspektů. Však já se to jednou naučím! Jenže čím víc se učím, tím víc jsem... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 9.7.2025
Navzdory globálnímu oteplení je to letos opožděné. Ale ne zase nijak moc: loni jsem měl první zralé rajče na zahradě 14.7. A bylo to cherry. Letos už se také pár rajčat začalo stydět, takže to vyjde tak asi na stejno. Jiné roky ale už se zadařilo... celý příspěvek >
Plíseň bramborová, 1.7.2025
Nesouhlasím. Glorietta je skutečné A a chutnější než mnohé pozdní či polopozdní odrůdy. Pokrok jde dál. Ano, není tak plodná z jednoduchého důvodu: nemá tolik času. A když zároveň pěstujete rajčata, polopozdní odrůdy jsou nebezpečné. Všechno to... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 1.7.2025 Obsahuje fotku
Miloši, budiž Ti útěchou, že na čistotu semínek také dbám jen principiálně. Tedy beru semínka z podzimních plodů, kdy už není hmyz tak agilní. A pokud se to nepovede, tak co? Rajče z toho bude určitě. Trochu či vůbec jiné, ale bude. A teda podle... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 1.7.2025 Obsahuje fotku
Obávám se, že moření nemá ani zdaleka takovou moc. To, co vyroste nad zem, moření nedokáže ochránit. Nicméně moje komplexní a velmi fyzicky náročná péče o česnek, tedy změna struktury půdy, se letos docela vyplatila. Jasně, Matka Příroda nasadila... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 26.6.2025
Ne, nestříkám vlastně nic. Ani ne tak z odporu k chemii jako spíš z lenosti. Jediné ošetření česneku je namoření před výsadbou. Sulka mne v minulosti zklamala, takže teď používám Vertimec a před výsadbou 15% Savo. Milan HP
Nevzešel česnek, 25.6.2025
Palicové stvoly jsou vítané tím, že jsou v době, kdy ještě cibule nesklízíme. A milovníci česneku jako já tu chuť už postrádají. Osobně je normálně za syrova přikusuji vlastně k čemukoliv (vyžaduje to dobré žvýkací svaly). Ovšem stroužek je jiná... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 25.6.2025
Ano, proto jsem psal, že je to blbá otázka. Já je ale vyštípal hned, jak se objevily.. No, Matka Příroda neotálela a hned mne vrátila do reality: druhá sklizená cibule už měla jen 63 gramů. A navíc jsem objevil i další rostlinu napadenou plísní.... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 25.6.2025
Waltře, díky za pochvalu, ale musím říct, že květák vyžaduje daleko víc umu a péče než brokolice (vyzkoušel jsem). Jinými slovy, nemám s brokolicí moc nervů a naopak se klaním pěstitelům květáku. Spíš je to otázka toho, co komu víc chutná. A... celý příspěvek >
Aculops lycopersici na rajčatech, 25.6.2025
Evi, tohle je přesně to, co dává tomuhle fóru smysl a hodnotu. Díky Kukymu jsme přišli na příčinu, díky Walterovi známe podmínky a postup šíření a teď spolu hledáme řešení. Germicidní zářič je to, co používají v nemocnicích, ne? Vysokoenergetické... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 22.6.2025
Já bych z takového zdravého česneku měl radost. Žádný rekordman, průměr, ale zdravý. Kozákovci radí hnojit česnek 3x - tedy kromě základního vyhnojení záhonu. Poprvé síranem amonným a pak ještě 2x ledkem vápenatým. Nicméně položím jednu blbou... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika