Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 23.9.2025 Obsahuje fotku
Přidal jsem nějaké ty fotky "nenadálé zkázy rostlin rajčat". Podle mě je to nečekaný a razantní útok plísně bramboru. Stejně jsem ale rád, že mohu stále trhat chemicky neošetřená rajčata. Na Vysočině jim vyrostla nějaká rajčata v cibuli, které tam... celý příspěvek >
Počasí 2025, 23.9.2025
O jezedáckých časech jsem nikdy neslyšel, stejně jako o Nedbalových. To bude nějaká oblastní pranostika. Tak se pak připomeňte. Já nemůžu samozřejmě chtít od počasí zázraky kvůli nějakým teplomilným peckovinám, jen připomínám, že zhruba ve třetí... celý příspěvek >
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 23.9.2025 Obsahuje fotku
Ještě v pátek jsem plesal nad zdravotním stavem rajčat a v pondělí vidím, že jeden celý stromek pravděpodobně Bejbina nevypadal vůbec dobře. Nečekána, nezvána plíseň bramboru přece jen bude úřadovat. Ještě zelené plody zhnědly, zelené listy zčernaly,... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 23.9.2025
Vyguglil jsi to dobře s tou Guglemínou a Fairtime. Každá taková septembrová odrůda potěší.  Tardibelle mám dvě, ta druhá je falešná Lolita. Nevím, jak dlouho vydrží, nejsou určitě slaběrostoucí, což by znamenalo brzký zánik nikoliv samoty... celý příspěvek >
Farely - Farbaly - Farhial, 23.9.2025 Obsahuje fotku
Nevím jaký byl Milanův Anegat, ale Congat zřejmě letos do dobré kvality nedozraje. V červenci bych takovou meruňku asi nebral, ale koncem září hodnotím kvalitu jinak. Naopak bych z takové pozdní meruňky měl radost. Plodů na ní bylo zbytečně moc, tak... celý příspěvek >
Počasí 2025, 23.9.2025
Je šeredně, bohužel. Ani pan PP žádnou svoji typicky vtipně škarohlídskou hlášku nepřidá, tak nezbývá než doufat, že jsou před námi ještě "svatováclavský" časy, kdy bývá slunečno. https://www.youtube.com/watch?v=f9i2g_Oq6Ps
Počasí 2025, 22.9.2025
Ohledně současného počasí bych opět parafrázoval pana PP: Nemůže být pořád krásně, musí být taky někdy šeredně. Ale posel špatných zpráv pan SPCH se nahoře přimluvil a od neděle má snad zase svítit. 
Počasí 2025, 20.9.2025
Tak dejme tomu 7 měsíců, než uzrají první plody meruněk. Je možné, že ty nedozrálé meruňky letos do řijna nevydrží a po těch deštích shnijou. Darovanému koni na zuby nekoukej a pro mě jsou tyhle velmi pozdní meruňky jako ten darovaný kůň, prostě... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 19.9.2025
MH: Za tvoji výstavku nemůžu mluvit, ale já jsem nakonec dospěl k názoru, že by si tvoje Tardibelle zasloužila povýšit na GF-677. Plody klamou bledým zbarvením, ale nejsou chuťově špatné ani po minulém ochlazení.
Počasí 2025, 19.9.2025
V Mnichově Hradišti jsem jednou byl, když jsem coural po Českém ráji.  Jinak pan PP je rozený vtipálek a potvrzuje to stále. Pan z Koryčan je zase skvělý diskutér a u pana SPCH stále čekám, že tu svoji předpověď přepracuje. Znovu a lépe, pane... celý příspěvek >
Počasí 2025, 18.9.2025
Tak hlavně neservírovat hovězí wellington vylepšený muchomůrkou zelenou jako ta paní v Austrálilii. Jinak, my chceme babí léto, pane SPCH, žádný konec. 
Broskvoně 2025, 18.9.2025
Pěkné plody mají k těm mým fotkám daleko, ale stejně se těch broskví nemůžu nějak nabažit. Pěkně to rozjíždíš ty a pořádáš parádní výstavky. Úplný festival broskví. Škoda, že se nikdo nepřidá.
Tardibelle, 18.9.2025 Obsahuje fotku
Ano, to máte jistě pravdu, pane PP. Ale zrovna tahle odrůda je jinak dost zajímavá. Ty plody jsou sice nevybarvené, ale dužnina není většinou jalová, je hutná a poměrně sladká, to zase nemůžu "házet flintu do žita" kvůli blbému počasí. Vybarvení je... celý příspěvek >
Prezident, 18.9.2025 Obsahuje fotku
Pozdní slivoň PREZIDENT má špatnou pověst z hledisla citlivosti na moniliovou hnilobu. Letos se dá něco zachránit a byly dokonce více napadené odrůdy jako například Haroma. Z té nezbylo prakticky nic. Tato stará anglická slivoň Prezident má sice... celý příspěvek >
Lotos, 18.9.2025 Obsahuje fotku
Je trestuhodná nedbalost nechat popadat a shnít plody z většiny roubů. Včas jsem si vzpomněl na LOTOS, ale zachránil jsem asi jen čtyři plody. Za takovou lahodnou chuť by se nemusely stydět ani ty nejlepší "mekintošoviny", nebo Gascoigneho a spol.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika