Farely - Farbaly - Farhial
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 234.44 (?), 21.9.2021 21:14
Ako je na tom Farbaly s odolnosťou na moníliu plodov a jarné mrazy pan Geronimo? Je na tom lepšie ako Tsunami a Kuresia? Vaše plody na Farbaly sú velmi pekné.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10836) - 70.240 (?), 27.8.2025 10:47
MH: I přes velké množství různého ovoce, které mě tady letos zavaluje, musím velice ocenit, že jsi mi tenkrát poslal rouby FARELY. Na Harogemu jsou sice ve velké výšce, takže vesměs čekám až co spadne, ale ta Ála z Kroměříže měla pravdu s jejich kvalitou. Mít koncem srpna takhle velké, šťavnaté a chutné meruňky je pokrok. Kam se na ně hrabe Farclo. Jinak konečně trochu zežloutl Buzrlův Farbuz, nějaký ten Congat, Farhial byl ještě minulý týden zelený. Tardicot je drobný a taky ještě nedozrál. U toho Congatu a Buzrlova Farbuzu to jsou nové stromky, takže se z ničeho nedá nic usuzovat, ať už s přesnou dobou zralosti nebo chutí. Ale ta Farely fakt příjemně překvapila.
|
|
 |
|
 |
 |
|
MH. - Bronzový Zahrádkář (99) - 213.87 (?), 28.8.2025 19:20
Jo ta Farely je spolehlivá a v plodech odolná, hmyz na ni jde minimálně. Dlouhé zrání vyplňuje okno po posledních sezonních meruňkách jako Bergeron nebo Vynoslivyj. A chuť je taky velmi dobrá. První plody už byly před 10 dny, teprve teď při tomto oteplení Farely hromadně dobarvily, změkly a hromadně padají, nějaké plody zůstanou určitě ještě týden.
Pár plodů mám i Farbaly, ty taky vybarvily, změkly nebo spíš zgumovatěly a začínají se scvrkávat - ty jsou nejedlé.
Farhial zůstal 1 plod a Fardao 1 plod... vypadají, že se taky předčasně scvrknou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10836) - 70.240 (?), 29.8.2025 13:06
Alena z Kroměříže píše, že chuť Farely je málo meruňková, což se mi rozhodně nezdá. Zvláště u těch padaných plodů s rozplývavou dužninou. Plody jsou i dost velké, předevčírem z těch tří měl ten největší hmotnost 120 g. Kam se v chuti rozplývavé konzistence dužniny hrabe na FARELY například letošní Bergarouge, Tomcot, Monstercot, Sundrop, Ceglédi Óriás. Ale i jen mírně měkké, shozené plody byly velice chutné. Pro mě jsou takhle dobré meruňky v této době veliký pokrok. S tím pálením, Martine, dej pozor, abys to příliš nepřeháněl. Víš, že v USA zjistili, že alkohol se vyšplhal už na třetí místo jako iniciátor rakoviny a chtěli to psát i na flašky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |