Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Charneuská (Fondante de Charneu), 20.9.2020 Obsahuje fotku
Charneuská - 2020 - dvě větvičky v pronájmu Lucasky. Luxusní podzimní odrůda.Letos díky vlhkému počasí poznamenána černí na plodech. Je to pouze vizuální defekt bez dopadu na kvalitu plodů.V bedínce již ošetřené plody vlhkým klůckem. Zahradě... celý příspěvek >
Kanzi, 17.9.2020 Obsahuje fotku
Kanzi - 2020 - nový klon Loni na jaře jsem přerouboval Cherry Cox. třemi odrůdami.Jedna z nich je nový klon Kanzi.Letos první plod.Průběžný stav ukazuje na zajímavé vybarvení a je větší než na samostatném stromku.Na hodnocení je samozřejmě velmi... celý příspěvek >
Dolanka, 16.9.2020 Obsahuje fotku
Dolanka - 2020 - klon švestky domácí Letos kupodivu i přes deštivé počasí menší napadení monolií.V některých letech docela problém.Plodí převážně ve shlucích viz.snímky.Poslední snímek pro porovnání velikosti plodů.Trochu ušmudlané hlínou.Jsou to... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 8.9.2020
Takže uvádím charakteristiku Admirála dle pana Vysloužila.Samozřejmě, že budou slovíčkařit a měnit slovo jak jsem uvedl(kdo si tu charakteristiku má přesně po více jak roce z patra přesně pamatovat) ale stojí to za zveřejnění.Ročník 2019 v... celý příspěvek >
Akane - perla podzimu, 6.9.2020 Obsahuje fotku
Akane - 2020 - štíhlé vřeteno Loni bylo význámné množství plodů znehodnoceno hořkou pihovatostí a to hlavně ve skládce.I když se tato porucha v minulých letech nijak významě neprojevovala přece jen je jeden z rodičů Jonathan. Vše bylo docela... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 6.9.2020 Obsahuje fotku
Tak si sedím v sobotu na zahrádce, poslouchám svůj oblíbený metal a najednou zadunění země.Běžím k Admirálu a skutečně, největší plod na zemi.Utrhl se vahou plodonoš viz.foto 1÷2.Ostatní plody moc velikostí nezaostávají.Průběžný stav Admirálu na... celý příspěvek >
Mollies Delicious, 26.8.2020 Obsahuje fotku
Mollies Delicious - 2020 - zvětšující se vřetýnko S uspokojením musím kostatovat, že mám již druhý rok přírustky.Nejsou sice na bývalém terminálu ale probudily se růstové pupeny na dvou obrostových větvích.Ženu je nahoru a uspořádám si je v... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 25.8.2020 Obsahuje fotku
Admirál - 2020 štíhlé vřeteno - půběžný stav Tato odrůda z jiné planety mě táké připomína měsíc i s jeho krátery. Ale teď vážně.Po pětí ošetřeních proti hořké pihovatosti Ca je letošní průběžný stav plodu poněkud znepokujující..Do sklizně měsíc a... celý příspěvek >
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 25.8.2020 Obsahuje fotku
Williamsova červená - 2020 - větev na Lucasce Dnes foceno a sklizeno.Fialová nádhera barevnějšího klonu červené mutace. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) 
Mantet, 9.8.2020 Obsahuje fotku
Omlouvám se pane Lubo za pozdní reakci.Preferoval jsem kultivaci půdy po bouřkách a lijácích.Zem byla doslova na mlat. V těchto tropech by po zaschnutí by byl z půdy beton. Musel jsem chvátat aby zem byla schopna kultivace.Stromy zbožňují nakypřenou... celý příspěvek >
Mantet, 4.8.2020 Obsahuje fotku
Mantet - 2020 - štíhlé vřeteno Čtvrtým rokem vyrovnaná úroda po sobě.Odrůda má přirozený sklon při přeplození k alternaci.Vhodně zvolený pěstitelský tvar umožňující každaroční probírku plodů vedl k pravidelné plodnosti.Na snímcích jsou vidět... celý příspěvek >
Roubování na pařízek, 29.6.2020 Obsahuje fotku
Tak jako loni i letos jsem použil tento způsob roubování. Tentokrát jsem použil podnož MM 106 odrůdy Delikates. Ne zcela splinila moje očekávání a raně podzimní odrůdy mám jiné a kvalitnější. Přeroubováno odrůdou RUBENS. Obr. A - Úprava stromku... celý příspěvek >
Pink Lady, 9.11.2019 Obsahuje fotku
Pink Lady - 2019 - štíhlé vřeteno + malá větvička v Elstaru Vybarvuje velmi pozdě.Snímek č.1 na začátku října v porovnání s Fuji Raku Raku.Snímky č.2 a3.Dva týdny před sklizní provedeno odlistění v zóně plodů (2)a výsledek (3) před sklizní... celý příspěvek >
Fuji - červené mutace, 31.10.2019 Obsahuje fotku
Fuji Raku Raku - 2019- štíhlé vřeteno Zde je potřeba zbystřit.Je nutné zvážit, zda je vhodné tuto odrůdu pěstovat ve střední poloze.Pouze pro chráněné střední polohy na chráněném a slunném stanovišti na moderním tvaru štíhlého vřetene a jistými... celý příspěvek >
Braeburn, 29.10.2019 Obsahuje fotku
Braeburn - 2019 - štíhlé vřeteno Velmi kvalitní odrůda a světe div se, zase mě na Vysočině dozrála.Sklizeň 22.října.Přesně v rozmezí sklizně udávanou Ovocnářskou unií. Populistickému vyjádření, že nedosahuje kvalit Admirálu (včerejší... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika