|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vyštipování rajčat, 28.6.2018 Díky, Ivane. Tohle já používám, když se mi to vyškubne z ruky, rostlina jede na 2 (ale někdy i tři - jsem lempl a ještě k tomu lítostivej) fazochy a já vidím, že už to nezvládá tak, jak by měla. A i když zvládá, ke konci sezóny je zaštipuju postupně.... celý příspěvek > |  | Vyštipování rajčat, 27.6.2018 Je to tak: nic není se zárukou. Matce Přírodě nelze poslat reklamační protokol. A to heslo "Doufej v to nejlepší, ale plánuj na to nejhorší." tady platí dvojnásobně. A ještě je potřeba se smířit s tím, že ani "dokonalé" plánování nemusí... celý příspěvek > |  |
|  | Vyštipování rajčat, 27.6.2018 To zní slibně. To bych mohl i na tu dovolenou. Takže pokud mi to letos krachne - definice krachu je u mne míň než 50% teoretické úrody, což při 60 rostlinách je tak 200 - 250 kg - zkusím to s Akrobatem příští rok. Když já ale to postřikování tak... celý příspěvek > |  | Vyštipování rajčat, 27.6.2018 Přesně: nelpím na těch rajčatech. Ať si MP dělá, co umí (ona si to dělá i bez mého "svolení"). Já si užiju toho dělání a když nastane zlepšení úrody, budu jásat.
A ta procenta v obou případech jsou naprosto nevyjádřitelná. Jde jen o ty principy.... celý příspěvek > |  | Vyštipování rajčat, 26.6.2018 Když já si nejsem jist, že fungicid je opravdu jistota. Troufnete si říct, který z nich je 100% účinný? A mám problém i s tím správným použitím: stačí odjet na dovolenou, vynechat jeden postřik a úroda je více-méně v háji, jak se mi už dvakrát v... celý příspěvek > |  | Černé fleky na listech rajčete, 26.6.2018 Černé skvrny sice na rajčatech nemám, ale zato jsem na obrázku rozeznal stejné světlé klikiháky jako mám já. Identifikoval je jeden host na vlákně Světlé cik-cak linie. Můžete se podívat.
Milan HP |  | Vyštipování rajčat, 26.6.2018 Konstatuju, že lidí, kteří nechápou, proč to všechno dělám, je tady víc. S Matkou Přírodou lidi vždycky hráli hru na její rozmary a byli na ně vždy odkázáni. Moje hra spočívá v tom, že zkombinuju všechny možné nepostřikové obranné prostředky, abych... celý příspěvek > |  | Vyštipování rajčat, 26.6.2018 Nevím, zda jsem se už někde zmínil, ale chemie mne v minulosti několikrát zklamala, protože mi rajčata stejně neochránila. Tak zkouším jiné cesty. Vím, jsou tu někteří, kteří tvrdí, že to bez ní nejde. Jenže mám pocit, že to vlastně ještě nezkusili.... celý příspěvek > |  | Rajčata 2018/2, 26.6.2018 Přesně můj případ. Sel jsem je 19.1. Takže to odpovídá téměř přesně. Už houfně rudnou a toho 30.6. budou dobře uzrálé. Na chalupě (570 mnm) jsou ale stále zelené. Velikost plodů je ale stejná jak na balkóně, tak na chalupě. Řekl bych předpisová.... celý příspěvek > |  | Vyštipování rajčat, 26.6.2018 Vladimíre, obvykle nepotřebuju. Ale dal jsem je na chalupě dost blízko sebe, pěkně pohnojil - možná trochu moc - a ony si teď překážejí. Takže důvody se najdou. Třeba ten, že přespříliš hustá rajčata vytvářejí dobré podmínky pro plíseň tím, že... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 24.6.2018 24.6.18 Plachta má zásadní nedostatek: hromadí se v ní voda. Je položená jen na lanku napjatém mezi sloupky po obvodu a křížem, takže se vytvářejí kapsy. Strávil jsem odpoledne vypouštěním té vody a napínáním, ale výsledkem si nejsem jist. Naštěstí... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 24.6.2018 Byly z vyseté 19.1. Nepřisvětloval jsem je, takže rostly hodně pomalu. A i teď jsou na východním - tedy tom horším - balkóně, a to už někdy od počátku dubna, kdy začalo být hezky.. To samé Balkonové Červené. Roste mi to nějak pomalu, i Eva T. to... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 24.6.2018 24.6.18 Ochutnávka další odrůdy: Balkónové červené/Balkonzauber, které se urodilo na východním, tedy méně slunečném, balkóně. Výborná, trochu méně sladká než Stupice a Start (možná míň slunce), pohodově rajčatová chuť, správné kyselinky. Největší z... celý příspěvek > |  | Světlé cik-cak linie na listech rajčat, 24.6.2018 Díky moc.
Milan HP |  | Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 23.6.2018 23.6.18 Tak plachta je natažená. Není nic lepšího než instalovat plachtu 4x5 m do tří metrů výšky ve větru o síle Beaufort 3. Ale povedlo se. Rajčata byla ráno téměř úplně suchá, a tak si říkám, že jsem to snad stihl. Žádné stopy plísně nebyly vidět,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|