Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sklizeň rajčat a paprik - 2018, 6.10.2018
Stále se snažím oddálit konec sezóny. Pravda, na záhonech jsem ponechal jen tolik plodů, aby mi to nebylo líto, kdyby zmrzly. A v těch 570 mnm je to mnohem pravděpodobnější něž tady dole ve 140. A tím jsem také přišel na to, že přívlastek Mountain... celý příspěvek >
Pěstování rajčat na netkané textilii?, 6.10.2018
Těmi se ale musí začít, ne? A s SH jsem se setkal letos vůbec poprvé. Milan
Pěstování rajčat na netkané textilii?, 4.10.2018
Přesně tak to dělám já: zapustím, co se dá. Kořenový systém je naprosto dostatečný. Takže tam příčinu nevidím. Takže hledám dál, vytvářím si teorie a budu je ověřovat. Ta současná říká, že je to horko. Příští rok možná ověřím, možná ne. Záleží na... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 3.10.2018
3.10.18 K setí ještě nedošlo, ale tento týden to musím stihnout. Začal školní rok, tak mi přibývá učení kosmickou rychlostí. Dobrá zpráva je, že na chalupě rostliny nejeví sebemenší známku pomrznutí a plody stále rostou a pár jich i začervenalo.... celý příspěvek >
Pěstování rajčat na netkané textilii?, 3.10.2018
Co se programu týká, jsem důchodce a ještě k tomu zvědavý nebo spíš zvídavý? Ale moje pozorování podle mne vylučují malý kořenový systém jako hlavní příčinu. První zralé Crimson Crushe za ještě relativně chladnějšího počasí byly naprosto v pořádku,... celý příspěvek >
Pěstování rajčat na netkané textilii?, 2.10.2018
Vladimíre, v tom máš naprostou pravdu. Ten kořenový systém je při sázení minimálně 20 (u mne i víc) cm pod povrchem. Jenže za dlouhodobě horkého a suchého počasí jako letos se půda prohřívá hodně do hloubky a také, jak jsem zjistil při vyndavání... celý příspěvek >
Pěstování rajčat na netkané textilii?, 1.10.2018
Vladimíre, mezi jinými pitomostmi mne také napadlo, že by možná byla bílá nebo jinak světlá textílie lepší. Tedy myslím v parném létě. A pokud se budou letošní horka opakovat, zkusím obojí - vlastně všechny 3 - a budu to i měřit (teploměrem na víno).... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 29.9.2018
Měl bych uvést víc detailů. Těch přes 200kg je z 57 rostlin, z toho 4 keříčkové s cherry rajčátky. Na ploše přes 20 čtverečních metrů (nikdy jsem to neměřil - místa mám dostatek), takže moje rajčata, na rozdíl od Ružových, mohou i tancovat, kdyby se... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 28.9.2018
28.9.18 Letos nejspíš ukončí sezónu mráz. Plíseň prostě nějak neměla svůj rok, za což budiž poděkováno Matce Přírodě. Takže otrhávám, co se dá. Rozhodl jsem se porovnat i různé metody dozrávání. Takže mám tak 35kg v nízkých kartonových krabicích (bez... celý příspěvek >
Sklizeň rajčat a paprik - 2018, 28.9.2018
Ružo, tentokrát obrátíme role, jo? Já budu ten skeptik. Když jsem si to přečetl, hned mne napadlo, že jste v dětství měl rád pohádky ovčí babičky. Ze 100 rostlin je v pohodě možné mít 200kg plodů. Ale těch 8,5 čtverečních metrů, na které se těch 100... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 23.9.2018
23.9.18 Tak přeci jen udeřilo chladno a vlhko. Může být, že ještě budu mít příležitost ověřovat plísnivzdornost. Zatím ale stále žádné známky. Stříšku jsem nezatáhl, protože teď už tím není co získat: brzy budu muset otrhat všechna ještě nezralá... celý příspěvek >
Pěstování rajčat na netkané textilii?, 19.9.2018
Jak jste na tom byl letos s výskytem suché hniloby? Jinými slovy, zabraňuje textílie přehřátí půdy nebo k němu spíš přispívá? Jasně, při oblačné obloze teplo přidává, ale co se děje, když do záhonu praží slunce třeba 14 hodin denně? Milan HP
Co to je za nemoc rajčat?, 16.9.2018
Díky za díky, ale není opravdu zač děkovat, protože to, co jsem popisoval budu teprve aplikovat příští rok. A ten nejspíš bude úplně jiný než ten letošní. Ale opravdu nemá cenu vápnit půdu tam, kde je vápníku dost. Samozřejmě, rozbor by byl... celý příspěvek >
Co to je za nemoc rajčat?, 15.9.2018
Vladimíre, dodal bych ještě, že letos byla suchá hniloba tak rozšířená, protože byly opravdu vysoké teploty. Na balkóně jsem zaléval naprosto pravidelně, takže sucho bylo vyloučeno. Vysoké teploty půdy - na zahradě pak daleko víc trpěly rostliny, u... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 12.9.2018
Miku, to jsou skvělé zprávy. Vlastně to znamená, že bych se nemusel až tak moc trápit s identickými klony přes řízkování. Semínka by mohla stačit. Ale dojedu to podle plánu a dám vědět. Řízků už mám 9. To usychání konečků listů podle mne není... celý příspěvek >
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika