Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Konzumace plodů rajčete napadených plísní, 4.9.2019
Vladimíre, to máš pravdu. Nejsem zrovna socka, v tom to není. Ale jsem konzerva, a to ne bez důvodu: jsem na moderní technologie levej jak šavle. A taky možná už starej. Prostě nedokážu přeskočit svůj stín. No a synáček už se tady skoro neobjeví: má... celý příspěvek >
Konzumace plodů rajčete napadených plísní, 4.9.2019
Nevím, zda se dá u mne mluvit o "absenci výsledků". Loni 235 kg z 57 rostlin, letos to bude přes 100 kg ze 48. První zralé rajče loni 30.4., letos 20.3.  Momentálně ale mám problém s tou nákazou, takže ho řeším. Možná bych ani nemusel, ale... celý příspěvek >
Konzumace plodů rajčete napadených plísní, 3.9.2019
Petře, fusárius byl pro mne jedním z hlavních podezřelých. Jenže u mne nedochází k vadnutí vršků rostlin ani v náznaku - naopak jsou to vršky, které nejvíc "prospívají". A fusárius se, pokud vím, také projevuje na plodech. Také ani náznak. Dva hlavní... celý příspěvek >
Vladimíre, zda přeháním nebo ne uvidíme příští rok. Ta infekce se pravděpodobně šíří i z mikroskopických úlomků uschlých listů, kterých tu musí být tisíce - myslím v bytě. Venku doufám, že to vymrzne, ale pro jistotu i vysířím - to se přece ve... celý příspěvek >
Nějak jste neporozuměl tomu, co jsem napsal: UV záření budu používat jen doma za oknem, a to ne s cílem vytvořit sterilní prostředí (to stejně nelze), ale zlikvidovat tu infekci, kterou tam prokazatelně mám. Tedy uvést věci do původního - tedy... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 2.9.2019
2.9.19 K dnešnímu dni už je 15 rostlin ve věčných lovištích a další se chystají je následovat. Nejbojovnější se ukazují cherry (Mandat, Strabena, Nelinka, Tomato Berry) a anglické plísniodolné Mountain Magiky a Crimson Crushe. Takže snad budu mít... celý příspěvek >
Konzumace plodů rajčete napadených plísní, 2.9.2019
Petře, to je ten správný duch experimentátorů: řešit, ne se vzdávat. Mně už se to také táhne druhým rokem a udělal jsem tu chybu, že jsem se dlouho utěšoval tím, že je to fyziologické, takže jsem zkoušel, co se dalo ve výživě, ale nic z toho... celý příspěvek >
Konzumace plodů rajčete napadených plísní, 1.9.2019
Mám za to, že na obrázcích opravdu není bramborová plíseň. To zaprvé. Ta totiž způsobuje jednak většinou viditelné postižení plodů, ale zároveň mění i chuť postižených plodů tak, že byste je stejně nejedl. A také se projevuje i na stoncích a... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 23.8.2019
Díky za nezasloužené blahopřání. To jen se nade mnou slitovala MPříroda, protože mne nechtěla totálně otrávit. No, neřekl bych, že jsou úplně bez chuti, rajčatové jsou dost, ale ten cukr dodávají listy, takže chybí. Jenomže když je člověk musí... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.8.2019
22.8.19 Už dlouho podezírám Matku Přírodu ze škodolibosti. A tak mne ani moc nepřekvapilo, že hned po tom, co jsem své papriky tady pochválil, našel jsem je okousané, nejspíš od srnky. Jak se tam dostala, nevím. Okousala jen listy, plody tam nechala,... celý příspěvek >
Rajčata 2019/2, 22.8.2019
Vladimíre, to jsou zlatá slova. Jak o tom nestříkání, tak o těch Startkách. Správně vyzrálá Startka v srpnu stále zůstává mým měřítkem na čísle 10. I když musím říct, že některé další mnou pěstované odrůdy se jí hodně přibližují: Především letos... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 20.8.2019
Evi, vidíš a už jsi slavná. Ale hodně zaslouženě a tak Ti zo srdca blahoželám. A vlila jsi mi naději do žil. Jestliže se Ti letos tak daří, znamená to, tedy pokud je to podobná či stejná infekce, že přes zimu venku vymrzne (a doma dezinfikuji a... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 20.8.2019
20.8.19 Celková dosavadní sklizeň překročila 70 kg a snad těch 100 kg dosáhne. Na tu bídu celkem dobrá zpráva. Letos bude moje sezóna dramaticky kratší než loni. Již teď začínám pohřbívat padlé – 4 Stupické, 3 Startky, 1 Brioso a 1 (údajně) Galant.... celý příspěvek >
Hloubka sázení rajčat, 12.8.2019
A sázíte je tedy rovně. Jaký typ půdy a jak hluboká je vrstva ornice tam u vás na Hané? Protože moje zkušenost s jílovitou půdou v podhorské oblasti je jiná: kdysi jsem je zasadil tak jako Vy. Pohnojil do zásoby a přesto byla slabá a neduživá.... celý příspěvek >
Rajčata letos nic moc, vliv herbicidu?, 12.8.2019
Jestliže máte těžkou jílovitou půdu, není moc dobrý nápad je sázet hlouběji. Tam jim budou chybět živiny a i růst kořenů bude ztížen - vlastní zkušenost z minulosti. Samozřejmě počasí bylo úplně jiné než třeba loni, což je hlavní faktor, ale myslím,... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika