|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna, 13.11.2019 Jestli to do jara zvládnou záleží především na tom, zda jsou zdravá. Osobně mám problémy rozlišit, zda je poškození jen fyziologické, tedy že jim něco chybí nebo přebývá ve výživě, nebo infekční. To, co mají Vaše plodící rajčata, je asi infekce a... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 10.11.2019 10.11.19 Už v pátek (8.11.) se objevila první vyklíčená rostlinka. K mému překvapení Startka. V ostatních komůrkách se zatím nic neděje. Snad se to změní, trpělivost mám. Vyklíčené rostliny přesadím do sterilizované půdy smíšené s pískem a perlitem... celý příspěvek > |  |
|  | Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna, 10.11.2019 Řekl bych, že vypadají dobře a hlavně zdravě. Pokud si dobře pamatuju, Mimmo psal, že je musel ostříhat a že po určitou dobu byly v útlumu. Takže to zatím nevzdávejte. Možná budou chtít v našich podmínkách - na rozdíl od Bulharska - trochu... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 3.11.2019 3.11.19 Dnes jsem zahájil novou sezónu. Vysel jsem 16 semínek 7 odrůd – 3 Vilmy, 2 Mickey Mouse, 3 poslední Maglie Rosy, 2 Strabeny, 2 Nelinky, 2 Tomato Berry a 2 kontrolní Startky. Vycházel jsem z toho, co jsem měl doma, takže počítám, že některá... celý příspěvek > |  | Co se zeminou po rajčatech, 3.11.2019 S tím mrazem se asi tak úplně neshodneme. Některé z těch infekcí, které zajímají pěstitele rajčat, opravdu dokáže vyhubit. Například plíseň bramborovou. Tam je to sice prý trochu komplikovanější, ale většinou ji vyhubí. Myslím, že lékařské prostředí... celý příspěvek > |  | Co se zeminou po rajčatech, 3.11.2019 Díky za nápad. Ale trochu se bojím toho zápachu. Ledaže bych to mikrovlnil v nějakých uzavřených nádobách. Nebo venku. Možná se do toho dám.
Na zahradě chci použít, ale až na jaře, dusíkaté vápno. Prý některé infekce a škůdce likviduje a zároveň... celý příspěvek > |  | Co se zeminou po rajčatech, 3.11.2019 Dobrá připomínka. Ale smíchání s novou zeminou tak půl na půl by také mělo problém alespoň zmírnit. Osobně doma začínám úplně s novou zeminou, tu starou jsem vyvezl všechnu na zahradu a přimíchal do nerajčatových záhonů.
Milan HP |  | Rajčata pro rok 2020, 3.11.2019 Tak jsem také dnes zahájil novou sezónu. To jedno rajče neznámé odrůdy, které mi vyrostlo v jahodách a já ho ze soucitu přesadil do květináče, nepočítám. Ovšem zahájil jsem ji mnohem skromněji než tu letošní: vysel jsem 16 semínek 7 odrůd. Výčet na... celý příspěvek > |  | Co se zeminou po rajčatech, 2.11.2019 Pokud je zemina vlhká, rozhodně se prohřeje. Pravda, neměřím teplotu uvnitř, ale při 100°C a víc než dvou hodinách zahřívání? Jestli vaše odbornost je fyzika, zkuste pomoct tím, že to spočítáte.
A že mráz nepomáhá proti chorobám? Pomáhá, ne sice... celý příspěvek > |  | Co se zeminou po rajčatech, 2.11.2019 Zemina může být "vyžilá" a může hrozit přenos chorob na příští sadbu. S vyčerpáním živin lze zatočit poměrně lehce: smíchat s novou zeminou či kompostem, eventuelně substrátem a přidat nějaké hnojivo v přiměřeném množství. Ovšem doporučoval bych spíš... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2019/2, 30.10.2019 Sezóna rajčat mi skončila 27.10. Docela slušně dlouhá na tu nadmořskou výšku. Zelená rajčata postupně dozrávají v chladu na chalupě, kazivost zruba na úrovni loňského roku, jen zásoby několikanásobně menší.
Čtu tady ty recepty a získávám novou... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 28.10.2019 28.10.19 Tak konečně jsem včera ukončil rajčatovou sezónu. Sebral jsem ještě asi 1,2 kg zelených a zlikvidoval všechny rostliny – zítra a pozítří má v noci mrznout dokonce i v Ústí. Tam nahoře určitě bude. Takže je čas na závěrečné shrnutí. Nejdřív... celý příspěvek > |  | Nedostatek vápníku rajčata papriky - prevence, 22.10.2019 Dík, Evi. Můj plán je spíš udělat něco, co pomůže vystrnadit tu infekci. Nepočítám s velkým pohnojením, ale dám na Tvou radu: použiju ho až na jaře. Nebo víš o něčem ještě lepším na dezinfekci? Mne trochu děsí to složení: převážně kyanamid.
Ten... celý příspěvek > |  | Nedostatek vápníku rajčata papriky - prevence, 21.10.2019 Evi, promiň, že vyrušuju, ale myslím, že jsi do půdy zarývala dusíkaté vápno pro likvidaci té infekce (také hodlám učinit), takže to mohl být docela vydatný zdroj vápníku, i když se dost rychle rozkládá.
Obecně ale souhlasím s tím, že problém je... celý příspěvek > |  | Odolné odrůdy rajčat, 21.10.2019 To rozhodně není plíseň bramborová a ani jiná. To spíš vypadá jako suchá hniloba, zvlášť pokud se to vyskytuje naproti stopce. Nekrotické části ale mohou za vlhka dostat sekundární nákazu běžnou plísní. Loni jsem měl přesně stejný problém, a to u... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|