|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 23.2.2020 Perlit používám ve velkém. Přidávám ho ovšem do půdy ze zahrádky, kterou nejdřív sterilizuji v zavařovacím hrnci. V běžných nádobách, které rovněž dezinfikuji hypermanganem, se neobjevily žádné patogeny a rajčata si vedou dobře. Bez perlitu by byla... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.2.2020 22.2.20 44 z vysetých 59 (zamýšlených 36 na zahradu + velikánská opatrnostní rezerva) rajčat vystrčilo děložní lístky už po 4 až 7 dnech. Naprosto nebývalý (u mne) úspěch. A ty další vystrkují kořínky a klíčky. Možná jsem konečně našel metodu, která... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 17.2.2020 Ano, inspiroval jste mne, takže jsem si vyhledával nějaký vhodný. Jenže jsem narazil na to, že ty běžné jsou tak do 100lx - spínají tedy, když je méně než nastavená hodnota. Což rozhodně není pro rajčata dost včas. Našel jsem jeden, ten je dokonce... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 16.2.2020 Evi, to sesumírování mi trvalo dva dny (ne, že bych o tom přemýšlel celých 16 hodin za den). Čím větší výběr možností, tím náročnější proces. Ty jsi na tom ještě mnohem hůř.
S otužováním jsem na tom bledě. Buď není počasí, a když vysvitne slunce,... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 15.2.2020  15.2.20 Strabenu 2 jsem musel poněkud snížit. Dělám to tak, že ji vyvážu buď na dvě nebo i na tři opory, takže se stonek vine buď v serpentinách nebo ve spirále.
Plody na Startce 1 se ze dne na den zvětšují, což je dobré znamení. Vykvetl druhý... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 11.2.2020 11.2.20 Objevily se první plody, na Startce 1 jsou zřetelně vidět, ale možná jsou i na Nelince a Maglie Rose, tam na to nevidím. Jasně, mrňavé jako špendlíková hlavička, ale jsem plný optimizmu, protože ty rostliny vypadají zdravě a silně. Nejsou... celý příspěvek > |  | Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna, 11.2.2020 Mimmo, doufám, že ty mušky nepřijdou ke mně! Já bych je zas až tak moc nelitoval.
Ta Vilma vypadá dost k světu, což mě přimělo v duchu oživit své přání mít doma rajčatový "strom". Vlastně Ty už ho máš. No, strom to zrovna nebude, když chci použít... celý příspěvek > |  | Odolné odrůdy rajčat, 8.2.2020 Objevila se nová, údajně také plísniodolná odrůda z Anglie. Tedy ne až tak úplně nová, protože je to odvozeno od Crimson Crush, ale je to menší a doufám tedy i chutnější koktejlka s příznačným názvem Cocktail Crush F1. Zakoupil jsem u nás v... celý příspěvek > |  | Paprika jako dvouletka?, 8.2.2020  Tak, konečně se mi povedlo zlanařit člověka s chytrým telefonem, takže můžu ukázat, jak moje paprika vypadá, Několik spodních listů jsem jí otrhal, aby ta malá (s květem) dole měla místo a světlo. Po muškách ani vidu ani slechu, lze téměř s jistotou... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 7.2.2020 Taky je kupuju. Chuťově jsou mezi 5 a 6, což je na tuhle část roku dooost dobré. A cenově to taky není zase až taková katastrofa: 400 g za 34,90, tedy ve slevě. Ještě mám salát v lednici.
Co se osvětlení skleníků týká, nemůžu následovat jejich... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 7.2.2020 Zapomněl jsem dodat, že ta hranice samozřejmě rovněž závisí na teplotě. Moje měření se vztahují k teplotám 18 - 21°C. V nižších teplotách je potřeba světla méně, ale růst probíhá pomaleji.
Východnímu oknu jsem dodal růstovou LED žárovku, full... celý příspěvek > |  | Papriky 2020, 7.2.2020 Díky za info. Je toho asi hodně, co ještě nevím. Ale nestydím se zeptat.
Milan HP |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 6.2.2020 6.2.20 Strabena 2 na východním okně se poněkud vytahuje (bílé světlo, cca 2000lx). Strabena 1 na západním okně je nižší a silnější (bílé světlo, kolem 4000lx) a už má nasazeno na květ. Z toho usuzuji, že ta hranice intenzity osvětlení pro normální... celý příspěvek > |  | Papriky 2020, 6.2.2020 Mám problém: co je to "trhaná sadba"?
Sázím do kartónů od mléka, džusů a podobně. Většinou tak 7x7x15 cm. Dezinfikuji je roztokem hypermanganu. Pro jistotu. Po použití vyhodím.
Milan HP |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 4.2.2020 4.2.20 Tak konečně se trochu zažlutilo, jsou to zatím jen první vlaštovky, ale dobře se na to kouká.Na Startce (ta už jede na 2 výhony) a překvapivě na Nelince (po jednom květu), Maglia Rosa nějak zaostala. Jakoby se spíš věnovala růstu, ačkoliv je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|