|
Zasychající listy jabloní, 2.9.2020 Hnědnoucí listy... nevím... Podkopníčkům vyhovuje omezování chemických postřiků. Proto se jim začíná dařit. Až moc... |
 |
Zasychající listy jabloní, 1.9.2020 Podkopníček ovocný. Ještě je podkopníček spirálový. Budoucí velký problém. |
 |
|
 |
Phytophthora infestans, 30.8.2020 Před pár dny jsem stříkal Kuprikolem. Možná za 14 dnů postřik zopakuju. Plíseň zatím není. Ale říkám to stále: Začít s postřiky se musí od konce června, nejpozději začátkem července. Lehce polevit se může až v srpnu, v době největší sklizně. Na... celý příspěvek > |
 |
Phytophthora infestans, 18.8.2020  Black Cherry živě... Chutná rajčata. Dobře zralá mně připadají chutnější než Goldkrone. Nevyzrálá jsou kyselá, ale i po vyzrání jsou kyselejší než Goldkrone. Jsou ale chuťově rajčatovější. Jsou větší než Goldkrone, které je o pár dnů ranější. |
 |
Phytophthora infestans, 18.8.2020  Black Cherry z Baumaxu |
 |
Phytophthora infestans, 18.8.2020  .. |
 |
Phytophthora infestans, 17.8.2020 Black Cherry v příspěvku ze dne 15.8. |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 16.8.2020 A aby to nebylo jednoduchý, tak se během posledníhom týdne chytlo na 150 samečků obaleče jablečného. Nejvíce za moji dlouholetou kariéru lovce obalečů! Takže dnes znovu Mospilan. Ale jen opravdu pozdní odrůdy. |
 |
Phytophthora infestans, 16.8.2020  Goldkrone, nad ním také. To tmavé je Black Cherry.
Každý rok je plísňový. Některý víc, některý míň. Pokud chci mít úrodu každoročně, tak pro to musím něco dělat... |
 |
Phytophthora infestans, 16.8.2020  Black Cherry. |
 |
|
 |
Fikovnik - poskozene listy, 15.8.2020  Podobnou fotku jsem už tady zveřejnil. Tohle je moje ruka po práci s fíkovníkem. Vylamoval jsem "vlky" uvnitř keře. Bylo po dešti. Náchylnější je vlhká kůže. Ta vyrážka se udělala až druhý den, když vylezlo sluníčko. Během pár minut! Ale dalo se to... celý příspěvek > |
 |
Bataty, 15.8.2020  A tak vypadají sazenice dnes 15.8.20. |
 |
Phytophthora infestans, 15.8.2020  Rajčata dnes 15.8., ošetřena naposledy cca před dvěma týdny. Spodní listy neotrhávám, není to potřeba. Pokud se změní počasí, tak dám Champion. |
 |
Fikovnik - poskozene listy, 13.8.2020 Chorobami netrpí, sem tam jim něco okouše list. A psi také rádi okusuji listy. Kupodivu jim latex nevadí. Mám ještě Brown Turkey, malinký na horní fotce vlevo dole na netkané textilii s batáty. 420 mnm není moc. Ve skleníku nebudete mít k hnutí. Ale... celý příspěvek > |
 |
Fikovnik - poskozene listy, 12.8.2020  Nejlépe se fíkovníkům daří venku. Horní obrázek je odrůda Dotato, spodní střapatý je Ice Crystal, který ale teprve fíky nasazuje, čili nedozrají. Dotato stihne částečně dozrát. Plodí na tom, co teprve letos vyrostlo. Vlastně na ještě bylinných... celý příspěvek > |
 |