|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rez hrušňová - vím jak na ní, 9.4.2020 Já smáčedlo přidávám až poslední. Smáčedla jsou různá a většinou se dávkují v několika málo ml na 10 litrů. Mrkněte na různé eshopy pro zahrádkáře, dávkování v ml na 10 l tam bývá uvedeno. |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 8.4.2020 To já proti strupovitosti stříkat budu. Očekávám letos velmi silný výskyt. Jako každý rok😊. |  |
|  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 8.4.2020 I při kombinaci více přípravků se musí používat plné dávky. Chci např. 10 litrů postřiku: Naplním postřikovač cca pěti litry vody, přidám první přípravek, zamíchám. Přidám druhý přípravek, zamíchám. Doplním vodou do 10 l. Zamíchám. Nejdříve by se měl... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 7.4.2020 Score + Dithane, Score + Sercadis jsou OK. Místo Score lze použít i Baycor nebo Talent. Ale pominul jsem strobiluriny - Discus nebo Zato, nebo dvousložkový Bellis. Ty jsou velmi účinné! A lze je použít i do kombinací s výše uvedenými (Baycor,... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 4.4.2020 Já mám na zahradě jednu jedinou evropskou hrušeň a dvě asijské. Ty rzí netrpí. Stříkám jabloně od myšího ouška a samozřejmě s nimi ošetřím i onu evropskou hrušeň. Takže třeba i třikrát před květem a několikrát po odkvětu. Takže to by v tom byl čert,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 1.4.2020 Ta sada je OK, ale jen proti padlí a strupovitosti. Proti červivosti, tj. proti pilatce při dokvétání a obaleči jablečném podle vývoje, je nutné použít insekticid. Třeba Mospilan. Stříkal jsem brzo, na myší ouško, což je OK. Dnes jsem koukal, a ač je... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 31.3.2020 Stihnul jsem postřik 28.3. BELLIS em a dál se uvidí. Teď bych už nestříkal a počkal na víkend. Má být lepší počasí. Uvolňování spor strupovitosti v nižších polohách začalo v půlce března! Jestli je nyní sucho a zima, tak to strupovitosti nevadí. Už... celý příspěvek > |  | Réva vinná a mráz v tomto týdnu, 29.3.2020 Pokud jsou uzavřené, tak se nic neděje. U mě ve 230 mnm réva neraší, nepláče. I ta na zdi na jih zatím spí. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 27.3.2020 Zítra provedu první postřik proti strupovitosti, a zároveň i proti padlí. Polovina askospor byla zralá už někdy před minimálně deseti dny (plodničky na spadaném listí začínají vypouštět výtrusy houby). Použiju Bellis. Lze použít i novější Sercadis.... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 23.3.2020 Rok, rok a půl bych ještě použil. Déle už ne. |  |
|  | A je po meruňkách, 23.3.2020 Dnes ráno bylo v Hradci Králové na volném prostoru na zahradě -6°C! Takže docela průšvih. Ale ještě asi třetina květů je víceméně zavřená, i když bílé prdelky jsou taky do hněda. Někdy v červnu či v červenci jsem dělal úpravy koruny a letorosty potom... celý příspěvek > |  | Reldan, 20.3.2020 Organofosfáty (inhibicí acetylcholinesterázy) by mohly teoreticky zlepšovat přenos informace mezi buňkami prostřednictvím vyšší koncentrace acetylcholinu. Při Alzheimerově nemoci, demenci. Jenže to je tak zamotaný proces, že i stopy organofosfátu... celý příspěvek > |  | Reldan, 20.3.2020 Petře, pyrethroidy (Decis, Karate...) jsou látky mnohem déle používané, než neonikotinoidy, a tím i lépe prozkoumané. Jsou to látky chemicky labilní, nehromadí se v půdě, vodě atd. Jsou minimálně toxické pro teplokrevné živočichy, výjimkou je třeba... celý příspěvek > |  | A je po meruňkách, 20.3.2020 Meruňky mně v HK teprve začínají kvést, tak z 15 %. Včera jsem ošetřil Kuprikolem + Bellis proti spále. Večer jsem nenašel Signum, Bellis obsahuje stejné látky, jen v jiném poměru. Dnes by bylo už pozdě, jsem dlouho v práci. Tak snad nějaký ten... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 16.3.2020 Mospilan v maximální povolené dávce, tj. 2,5 g na 10 l vody a vždy přidat smáčedlo. |  |
 |
|
|
|