|
Dvoutakt: Jak dlouho může být připravený mix, 15.7.2008 benzínu a oleje do motorové sekačky a proč je vůbec tato doba omezená? Máte někdo zkušenost s přísadou, která zaručí použitelnost 1 rok? Dělám si krásné trávníky - tedy zatím více odkopřivuji - novou motorovkou z Mountfieldu, ale o tom nástroji moc... celý příspěvek > |
 |
Leander, 15.7.2008 To je nádhera... Takováhle se mi měla pnout... nevzešla...tak mám svítivě růžovooranžovou azalku, no co, do kysela.
F.T. |
 |
|
 |
Nákup růží, 15.7.2008 Určitě obhlížet naživo. Na obrázku je jen ta nejkrásnější polorozvitá... vůbec se nedá odhadnout, jestli bude květ spíš plošší, nebo spíš bublinka. Tedy pokud to nemá někdo seštudované, ale při tom množství kultivarů... Černý vůl u Prahy má... celý příspěvek > |
 |
Živý plot z růži, 15.7.2008 Růže "na živo" jsem viděla pěkné v zahradnictví Černý vůl. Myslím, že tam byl i ten kultivovaný šípek. Jinak aby šel živý plot do výšky, měla by být sem tam nějaká stromková, ne?
F.T. |
 |
začínám s popínavými růžemi, 15.7.2008 Tedy na popínavku jsem se chystala také, zakoupila jsem kus kmínku s kořenem ve vosku. Růže dostala pytel speciálního substrátu pro růže a nic. Sázela jsem ji v pozdním létě, možná vymrzla.Měla to být oranžovo-růžová překráska. Druh... celý příspěvek > |
 |
Třemdava bílá, 15.7.2008 Třemdava bílá – nebezpečná krása
Třemdava je pněkud zvláštní rostlina. Je trochu osamělá, do tohoto rodu patří pouze jediný druh. Domácí je od jihu Španělska přes střední Evropu až do povodí Amuru.
Je to rostlina nápadná, statná, vysoká... celý příspěvek > |
 |
trvalky na jižní stranu u stěny, 15.7.2008 Jihovýchodní stranu milují růže. Dala bych tam oporu "žebříček" a zkusila bych pnoucí. Kvetou v červenci a srpnu a když se povedou, chodí se dívat celé okolí.. Nebo normální malé polyantky různých barev, ty moje snesou sucha úplně šílená... celý příspěvek > |
 |
Bergenie - okousané listy, 15.7.2008 Bergenii mám na 1 místě cca 40 let. Některé listy zežloutnou a ""rostlina putuje" směr slunce. Černé fleky myslím nikdy neměla. To by mohla být nějaká houbová choroba... I když je to divné, bergenie je klasická stínomilka.
F.T. |
 |
Čím osázet JZ svah?, 15.7.2008 Skalka si žádá spíš slunce, musely by se pečlivě vybírat skalničky stínomilky. Určitě pod smrky půjde barvínek (vinca minor / major), plazící se a stálezelený, na jaře má modré kvítky. Pokud máte raději velké lupeny, tak bergenie (sloní ucho) nebo... celý příspěvek > |
 |
třapatka - rudbekie - echinacea, 15.7.2008 Tahle rostlina se mi též líbí, ale nejde mi. Nesnáší zjevně sucho ani polostín. šeredně se pak natahuje...
F.T, |
 |
|
 |
Jaký máte clematis?, 3.7.2008 Chybí vám bílý a možná je i žlutý. Množí se řízky, takže by třeba šlo obejít se zahradnickýma nůžkama pár kvetoucích ulic nebo parků.
Též se dá načasovat doba kvetení. |
 |
v jakém stadiu máte melouny?, 30.6.2008 To jsou věci, melouny se u nás dají také pěstovat a na zahrádce? Já bych myslela na subtropy... skleníky... |
 |
Žluté listy na růžích, 30.6.2008 Růžička čekající v květináči za oknem na transport a vysazení taktéž předvádí žloutnutí listů. Též hlavně zdola. Já mám podezření na nějakou špatnou zálivku, málo nebo moc. Taky jsem na ní už likvidovala postřikem mšice. Je ze zahradnictví v... celý příspěvek > |
 |
Levandule stoechas, 30.6.2008 Jen tak na okraj: Včera jsem navštívila zámek Lány a kromě hábitů z cest prezidenta Klause ve vitrínách tam lze vidět kvetoucí fantasticky obrovské keříky levandule lékařské, sytě modrofialové. Pásy podél cest, dva metry šíře, skoro metr výše...... celý příspěvek > |
 |
Levandule stoechas, 30.6.2008 ...po odkvětu a na jaře. |
 |