 |
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Da se to este?, 26.8.2019 Tady je rada těžká. Je to něco jako kdybych napsal: "Měl jsem jablka ve sklepě, řekněte mi, jestli jsou ještě k jídlu." Pokud ten kvas nevidíte, je to věštění z koule.
Jablka nejsou oskeruše, je to poměrně laciná surovina. Pokud... celý příspěvek > |  | Broskvo-slivoň - poznávačka, 26.8.2019 Malvazinka to není, ta má dužinu nažloutlou, ne červenou. Tzv. broskvoslivoň prodávaná před lety polskými stánkaři byla obyčená slivoň - buď některá z asijských nebo velkoplodý myrobalán. |  |
|  | Svätomartinské víno, 26.8.2019 Tak to nevím, vína pravidelně nedělám. Z odrůdy Veltlínské červené rané znám jen bílá vína. Růžová martinská jen z Portugalu Vavřince a Zweiglu. Věřím, že z červených bobulí večerky to jde, ale nepil jsem ho. |  | Da se to este?, 26.8.2019 Záleží na tom, z jak sladkých jablek byl kvas založen, zda a kolik byl přicukrovaný a kde byl po celou dobu uložen. Nicméně, pokud byl v chladu a uzavřen funkční kvasnou zátkou, nemusel by se zkazit. Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís),... celý příspěvek > |  | Svätomartinské víno, 26.8.2019 Mladá vína mám rád. Chceme-li je nazývat Svatomartinské, pak by víno mělo být jednodruhové a Iršaj v něm být nesmí. Jinak je to jen "mladé víno". Mírné zasíření vadit nemusí. |  | Marhulovy kvas s kostkami, 26.8.2019 Letos bude ovoce na vypálení podstatně méně než loni, odhadem tak pětina. Zatím to není poznat, protože meruněk bylo dost. Vidím to tak, že palírny budou poloprázdné a pecky v kvasu přestanou páleníkům vadit. |  | Co je to za houbu?, 25.8.2019 Hřib nachovýtrusý. Jedlý, ale ne moc dobrý. |  | Kaiserova elektrická udírna, 25.8.2019 Co si představujete pod částkou "pár korun"? |  | Rajčata - recepty, 25.8.2019 Je to velmi jednoduché. Rajčata nakrájíš na štvrtky nebo osminky (podle jejich velikosti, lehce osolíš (není nutné) a natlačíš do zavařovacích sklenic. Steriluješ 15 minut při 90 stupních.
Použití je široké, nejčastěji se celý... celý příspěvek > |  | Dehtování, 25.8.2019 Dvacet let jsem udil v udírně, kde se topilo přímo pod masem. Vůbec jsem nevěděl, co je to chuť dehtu, ať byl komín či přístup k ohni zavřený nebo otevřený. Maso i klobásy pokaždé vypadaly nádherně dozlatova. Chuťově to bylo dobré, ale spíš než... celý příspěvek > |  |
|  | Prima, 25.8.2019 Jablka opravdu vypadají jak z fotoshopu. My, co jsme zažili nástup Primy jako první odrůdy rezistentní na strupovitost, k ní cítíme historickou úctu. Plody jsou nádherné, pokud by si svou chuť dokázala udržet o 4 měsíce déle, jistě by patřila k... celý příspěvek > |  | Marhulovy kvas s kostkami, 25.8.2019 Chování pálenice (přecezení kvasu přes síto) se dá pochopit. Zahřívání pecek je zbytečné, stojí to energii a výsledek se nezlepší. Platí se za alkohol, ne za objem kvasu.
V místní pálenici mají radši kvas s peckama. Říkají, že... celý příspěvek > |  | Marhulovy kvas s kostkami, 24.8.2019 Logicky vzato, čekal bych, že pod míchadlo se budou zasekávat spíš menší než větší pecky. Ve všech palírnách v mém okolí s meruňkovými (ani žádnými jinými) peckami v kvasu problém nemají. |  | Pálivost brambor - Laura, 24.8.2019 Nevím, čím může být pálivá příchuť způsobena. Vydýchání brambor před uskladněním je důležité - hlavně proto, aby hlízy předčasně neklíčily. Ale na chuti se nevydýchané brambory asi neprojeví. Pravidelně jsme odebírali z kopečků raných brambor první... celý příspěvek > |  | Marhulovy kvas s kostkami, 23.8.2019 Samotné meruňkové pecky nejsou při výrobě destilátu k ničemu zapotřebí. Je jedno, jestli je odstraníte vypeckováním nebo přecezením kvasu. Nakonec, když je necháte v kvasu i při pálení, nic hrozného se nestane. V meruňkovici jádra příliš cítit... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|