|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaký je vliv haldy větví na přezimování škůdců?, 28.10.2019 hromadu větví,... mírně zahuštěnou i listím+plevelem...
Vy ukládáte větve, listí a plevel na společnou hromadu? A celé to dohromady hodláte pálit? Některé užitečné živočichy tím asi vyrušíte, například lidi v okolí. |  | Podnož hrušně - kdoule, 28.10.2019 To trochu překrucujete. Každá rostlina potřebuje vodu. Rajčata ale snášejí její nedostatek relativně nejlépe.
Má-li někdo zahradu ve srážkovém stínu na jižním svahu s lehkou vysychavou půdou, bez dodatčné závlahy se neobejde. Ale... celý příspěvek > |  |
|  | Jabloň, která snáší přísušek a lze ji zakoupit letos (170 m. n. m, 26.10.2019 Většina jabloňových sazenic jsou dvouleté. První rok vyroste výhon z očka, druhý rok rozvětví základ korunky. Pouze na mimořádně vitální podnoži dokáže výhon z očka v tomtéž roce vyhnat předčasný obrost a vytvořit tak korunku. U některých peckovin,... celý příspěvek > |  | Podzimní hrušeň, 26.10.2019 Boscovu na kdouli patrně neseženete, ona s ní špatně srůstá.
Zkuste cokoli, nechutné hrušky se neprodávají. Až první úrody Vám řeknou, jestli se jim tam daří a jestli Vám chutnají |  | Podnož hrušně - kdoule, 26.10.2019 kdybychom například letos jahody i rajská jablka nezalévali alespoň dvakrát týdně, nebyla by úroda a i rostliny by zašly.
Dobře, ale jak to víte? Zkoušela jste půl záhonu nezalévat a rostliny na něm zašly? Netvrdím, že nic nezaleju, ale v... celý příspěvek > |  | Je možné přesadit týden zasazený stromek?, 25.10.2019 Stromku neublížíte, ani když ho přesadíte na jaře. |  | Pálenka z kdoulí, 25.10.2019 Nutné to není. Navíc se vám to těžko podaří, plody jsou hodně tvrdé. |  | Co to je za larvu?, 25.10.2019 Řešení, bohužel, snadné není. Larva se vyvíjí několik let, když se dostane ze svého biotopu, obvykle nepřežije. Jedinou možností je dát ji do jiného kompostu.
Jestli se jedná skutečně o nosorožíka, chrousta, zlatohlávka, či... celý příspěvek > |  | Dotaz na jabloň, 25.10.2019 Jste si jistý, že takový kříženec existuje? |  | Podnož hrušně - kdoule, 25.10.2019 Hrušně na kdouloních už nepěstuju. Nicméně údaj o jejich namrzání jsem četl pouze v knížkách. Většinou mi špatně rostly, ale nikdy nezmrzly.
Prop paní Vlaďku: místní mikroklimatické a půdní podmínky jsou v naší zemi natolik... celý příspěvek > |  |
|  | Doporučte odrůdu ořešáku, 24.10.2019 Já bych mu tu šanci dal. Mars je dobrá odrůda, mám ho 20 let koruna je veliká, a to mám tak bídnou půdu,. že zákrsky jabloní pěstuji na semenáčích. |  | Doporučte odrůdu ořešáku, 23.10.2019 Je-li desetiletý ořešák malý a neroste, obvykle není chyba v odrůdě. Možná špatné místo, půda, pěstitel... |  | Destilát z Duranzie, 20.10.2019 Jemnost či drsnost slivovice závisí na mnoha faktorech, odrůda švestky není jediný a možná ane ne ten nejdůležitější. Jak by chutnala slivovice z durancií bez pecek nevím, myslím, že by byla škoda je odstraňovat. Roli jistě hraje i fakt, že zralé... celý příspěvek > |  | Destilát z Duranzie, 20.10.2019 Je to dáno také tím, že plody durancií jsou menší a pecek je tam relativně víc. Při destilaci taky hodně duranciových pecek popraskám, což chuť zvýrazní. Jemnější však pálenka rozhodně není. |  | Wiliamsova - rez, 13.10.2019 Dr. Hlavatý nepíše, že by takto řezal, jen že to tak někteří dělají. Týká se to stromků při podzimní výsadbě. Já to tak dělám taky, ovšem jen v případě, že se mi celý stromek nevejde do auta. Slyšel jsem názor, že podzimní řez sníží možný odpar... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|