Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Švestka Topfive, 31.8.2018
Máte pravdu. Máte 4 rané slivoně a jednu extra pozdní. Většina odrůd - těch nejlepších - dozrává právě mezi lepoticí a Presentou. Pořadí Vám neřeknu, je to každý rok jinak. Co s týče odolnosti na šarku, obecně platí, že čím je odrůda chutnější, tím... celý příspěvek >
Aronie, 31.8.2018
Děláme ročně okolo 100 litrů a prodáváme ji a rozdáváme a každý říká, že nikdy nepil lepší šťávu. Hlavně nikdy nepřevařujte!!! To jste teda dobří. Spotřebujete na sirup bezmála meterák cukru, kolik liodí to pak pije? Nemáte uvedeno, kolika litry... celý příspěvek >
Švestka Topfive, 30.8.2018 Obsahuje fotku
Oblíbená odrůda pana Fialy patří v rodině Topů rozhodně k těm lepším. Ojíněné plody jsou krásné, plodnost vysoká, velikost sice ne mimořádná, ale zcela stačí. Chutí a sladkostí může směle konkurovat těm nejlepším - Hanitě, Domácí, Gabrovské Č. rodné.... celý příspěvek >
Kvas z cca 20kg broskví, 30.8.2018
Unikající CO2 může v nose štípat jako čpavek. To je normální. Je-li kvas cítit octem a má na povrchu bílou blánu, úplně normální to není.
Ananaska Courtrayská, 30.8.2018 Obsahuje fotku
Letos Ananaska c. poprvé významněji zaplodila. A bylo to vcelku příjemné zjištění. Pravda, hrušky jsou spíš menší, vzhledem připomínají drobnější Solanky, ale intenzivní aromatická chuť, šťavnatá dužina a sladkost ji předurčují jako vhodnou surovinu... celý příspěvek >
Plumtastic - Top2000, 30.8.2018
niektoré odrody sliviek vo vnútri akoby uvarené stoho horka, pritom minulý rok boli výbornè. Taky jsem to pozoroval, ale krom Althanovy, kterou jsem (taky kvůli tomu) vykopal jich není mnoho. Některé slivoně ale dozrály tak, že plody jsou... celý příspěvek >
Vienská - kráľovna hrušiek. Naozaj?, 30.8.2018
Ještě ne. Pouze sbírám ty červivé - ty jsou už zralé. Červ v hrušce velkou paseku nenadělá - snadno se vykrojí, zato způsobí dřívější dozrání plodu. Někomu se to může eklovat, já docela vítám, že červivost prodlouží období konzumace. Tedy v rozumných... celý příspěvek >
Matčino, 29.8.2018
Ty hrábě Vám nakonec ušetří dost práce s trháním, že... Otrhejte ty velké, dobře vybarvené. 
Vienská - kráľovna hrušiek. Naozaj?, 29.8.2018 Obsahuje fotku
Jak by dopadlo soupeření s Boscovou v ideální hruškové poloze, těžko říci. U nás to vyhrává Vienská. Velké plody, sladká hruškovitá, křupavá, šťavnatá.
Plumtastic - Top2000, 29.8.2018 Obsahuje fotku
To, co vypadá jako hrozen vína je ve skutečnosti větev se švestkami Top 2000. A nejsou to plody nijak malé. Nic to nemění na skutečnosti, že chuť a sladkost zůstává v podprůměru. Škoda, že takto neplodí třeba Gabrovská
Ze sloupové vzrostlý strom?, 29.8.2018
Tak, jak píše Mimmo, sloupovky jsou slabě rostoucí odrůdy na bujnějších podnožích. Podle mě by podsazením stromku z ušlechtilé části vůbec nekořenily. Proč taky, když stávající podnož dává víc.
Kvas z jablek, 29.8.2018
jsem našel doporučení na síran amonný, přeci jen mi je pocitově proti srsti dávat si do kvasu hnojivo Síran amonný je hnojivo. Na cibuli a česnek nejlepší. u jablek, neřkuli vína mi kvas už ráno běhá po prádelně Bez zákvasu nevěřím. Když... celý příspěvek >
Určení ordůdy pozdně letní jabloně, 27.8.2018
Melba nese zřetelné znaky odrůdy Mac Intosh - bílou kyprou dužinu (podobná odrůdám Mantet, Jerseymac, aj). Plody opravdu intenzivně voní. Neosluněné plody bývají bez líčka jen zelenobílé. Do Vánoc ale nikdy Melby nevydržely. Letos bych čekal dřívější... celý příspěvek >
Určení odrůdy švestky, 27.8.2018
Podle fotek lze skutečně určit pouze to, že to durancie nejsou. Jednak jdou od pecky, navíc durancie vstupují poměrně pozdě do plodnosti. Podle tvaru to mohou být Wangheimovy, ale pološvestek takového tvaru je víc.
Mollies Delicious, 27.8.2018
Pane Vlastimile, při Vaší vzorné péči se mi nechce věřit, že by došlo k zababčení stromku. Podezíral bych spíš nějakého hlodavce, že užral kořeny. Já s nimi bojuji léta, dělají to i obyčejní hraboši. Stromek má listy i plody, ale přestane růst, ... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika