|
Příspěvky uživatele - 189.204
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2021, 4.11.2021  Aj ja ešte mám nejaké v skleníku, najodolnejšia sa mi tam javí Iva´s Red Berry a Kibits.
Eva T. |  | Rajčata 2021, 24.10.2021  Tak dnes definitívny koniec rajčinovej sezóny vonku. Mráz -3 stupne. Pridávam na rozlúčku so sezónou 2021 pár švrtkových záberov rajčín pred spracovaním a konzumačnou ochutnávkou. Na foto je asi 10 odrôd: Alice´s Dream, Lucid Gem, E. T., Orange... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčiny pre rok 2022, 24.10.2021  Včera som vonku obrala posledné rajčinky, v skleníku ešte na chvíľu bude niečo na zobnutie. Nastal čas rozmýšľať nad odrodami pre budúci rok. Zoznam ešte nemám skompletizovaný, mám spústu nových odrôd na skúšanie, miesta už pomenej, tak to bude... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 24.10.2021  Milane, dobre, že si obral túto noc sme mali riadny mráz,- okolo -3,-4 stupne pod nulou pri zemi, na dome na okne bola nula. mráz sme tu mali aj už niečo pred vyše týždňom, ale slabší, aj tak rajčiny, čo som neobrala, zmrzli, okrem Maglie Rosy, čo... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 10.10.2021  Startky sú stálicami na mojej záhrade už vyše 30 rokov. Chuťovo pre mňa najlepší Čs hybrid klasickej veľkosti. Tornáda napr.nemusím. Kumata sú chuťovo celkom odlišné, ale o tom je práve tá rozmanitosť chutí, mne chutia aj tie.
Eva T. |  | Rajčata 2021, 9.10.2021 Mohla by to byť Blue Berry, alebo Clackamas Blue Berry, obe malo v ponuke kedysi Neoseeds, Clackamas ešte má aj v súčasnosti rovnako ak Indigo Rose.
Eva T. |  | Rajčata 2021, 7.10.2021  Blue Berry už nepestujem, bola menej odolná a menej výrazná chuť nahradila ju Dancing With Smurfs, niekomu zase tieto odrody chutia viac, ako iné, pravdou je, že sú aj veľmi zdravé, lebo obsahujú viac antioxidantov najmä antokyánov, podobne ako... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 7.10.2021  Milane, takéto odrody pestujú zvyčajne iba gurmáni a fajnšmekri, tí až tak odolnosť na pleseň zemiakovú neskúšajú. U mňa už na záhrade pár rokov neúradovala, 3 roky som nepoužila žiadnu chémiu(naposledy 2018 proti Fusariu- ale nič aj tak... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 5.10.2021 Milane, v tom ti zase ja budem oponovať. Pôvodná farba rajčín nebola červená, ale žltá- citujem:
"Pôvodné introdukované kultivary paradajok boli žltej farby, o veľkosti našich cherry paradajok. Pre tento vzhľad ich taliansky herbalista Mattioli v... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 3.10.2021  Veľa záleží na odrode, mnohé sú oveľa chutnejšie, ako červené odrody, samozrejme úlohu zohrávajú aj pestovateľské podmienky. |  |
|  | Rajčata 2021, 3.10.2021  Októbrové spracovávanie.Pravé jesenné farby. Škoda rozvárať- Rajčiny ako malé umelecké diela. Riadna paleta.
Eva T |  |
 |
|
|
|