Příspěvky uživatele - 9.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Papriky 2020, 5.2.2020
Hluboké podsazení paprik mi nefunguje. Jen při prvním přepichování sázím až po děložní lístky. Možná tam hraje roli narušení hlavního kořínku, když se zaštípne, začnou se kořeny větvit. Když se nepřepichuje, nerozvětví se.
Degustace Holovousy 9.1.2020, 2.2.2020 Obsahuje fotku
Degustace Holovousy 9.1.2020
Kadeřavost broskvoně 2020, 1.2.2020
No já bych vcelku věřil Kukymu. Oni ta měření přece jen mají dost hrubý "rastr" a určitě nepostihnou všechna zákoutí republiky. Podobně jako měření sucha, kdy u nás stojí voda v polích a na mapě máme slabých 50% nasycení. Pokud jde o ten pohyb, zase... celý příspěvek >
Kysané zelí, 31.1.2020
Pravda, za dob dávno minulých se sem dovážely z Bulharska závitky v konzervách. Poměrně často jsme je konzumovali, byly dobré. Pak to nějak zmizelo.
Jakou broskvoň do vyšších poloh, 30.1.2020
A zase souhlas. Jen bych dodal hledejte ranou broskvoň. K těm úvahám o podnožích. Když přijdu do nějakého zahradnictví, respektive k prodejci - tady u nás, v okolí, najdu tam maximálně 3 - 4 odrůdy broskví, vše v jedné výšce a na jedné podnoži. Takže... celý příspěvek >
Tak konečně jste zpátky na svý parketě, pane na Hradci. Excelentní! Jak to ten nešťastník má zařídit už vás nezajímá, což?
MV má proklatě, zase pravdu, podle mé zkušenosti. Mám Fairhaven a FM3. Kritické mrazy jsou v zimě kolem -18 a níž, vymrzají pupeny. Odolnost proti jarním mrazům nemá smysl hodnotit, současné jarní "rány" jsou takové, že zmrznou i rybízy. Podle mně se... celý příspěvek >
Topení dřevem z palet, 30.1.2020
V nějaké diskusi na síti bylo uvedeno, že některé palety impregnované jsou. Barva jistě není nutnou známkou impregnace. Zdroj té informace už nevím. Také je nejisté, čím je ta impregnace prováděna a zda ta látka při spalování vytváří nějaké závažné... celý příspěvek >
Vřící voda v čerpadle, 30.1.2020
Pokud je to čerpadlo jako na obrázku, jde o Sigma SVA. Je litinové s bronzovými koly. Takže se tam nic nevytaví!?!, jen se vypálí ucpávka. Po takové havárii je nutná repase, kterou, soudě podle příspěvku, autor dotazu nemůže zvládnout. Do servisu... celý příspěvek >
Ptačí jeřáb / jeřáb sladkoplodý - má někdo na zahradě?, 29.1.2020
Myslím, že jeřábu je vcelku jedno, kde roste. Přírůstky se asi nedají určit, záleží na podmínkách. Sladkoplodý se dá velmi dobře na ptačí roubovat, ujímá se výborně. Koruna se tvoří sama bez zásahů. Mnohdy dělá hodně kořenových výmladků u kmenu.
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Tohle je přece známá věc už od dob Kutiny a kol. Listí do pařeniště, když není k dipozici hnůj. Dokonce si soukromě odvážně nevědecky myslím, že ten únik vznikajícího CO2 napomáhá růstu rostlinek, podobně jako se dnes vzduch dosycuje CO2 ve... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
To se furt motáme v kruhu, mám silný dojem, že v bludném. Něco tam přidávat, znamená dlaší čerpání zdrojů, nároky na energii a zvyšování uhlíkové stopy. Řečeno dnes módní zelenou rétorikou. Celulázu si z prstu nevycucám, musím ji koupit, někdo ji... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 20.1.2020
Tak v Čechách se tomu postupu asi od počátků industrializace zemědělství říká siláž. A je to.
Bokashi druhé kolo, 19.1.2020
Tedy ty bakterie bych musel nakoupit, přirozeně tam nevzniknou, nebo je převálcujou ty hnilobné. Asi. Tak zůstanu u své bršlicovice a kompostu tří hromad systému MV.
Stavba udírny, 19.1.2020
Já se domnívám (nevím) že nebude problém, dokonce oproti dřevu by mohla být lepší tepelná setrvačnost a menší kolísání teploty. Závadného v tom asi nic není. Nevím, proč by v tom nešel udit bůček. A když máte zbytkový materiál, není dál o čem... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika