Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 10.3.2019
10.3.19 Mé první a největší rajče na řízku MM druhé generace se začalo červenat. Tak doufám, že další budou následovat. Když je teplo, vesele jim větrám několik hodin. Jiné otužování nepřipadá u mne ve městském bytě v úvahu. A západní balkón dostává... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 9.3.2019
Evi, nevěřím, že by mi zralá rajčata vydržela ve spíži do ledna. Ne proto, že by byla chyba v rajčatech, ale já bych je určitě sežral. A ty z těch zelených nebyly tak úplně k zahození. Ale mám dobrou zprávu: to první a největší moje rajče -... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 9.3.2019
9.3.19 Dnes jsem dojedl poslední slušná rajčata z loňské sezóny, sklizená v listopadu. Sice žádné gurmánské hody, ale s trochou cukru, olivovým olejem a vymačkaným citrónem naprosto bez závad. Mám tam sice ještě nějaká zbylá, ale ta už opravdu... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 7.3.2019
7.3.19 Rostlin s plody postupně přibývá. Teď jsem objevil plody na červeném keříčkovém cherry (netuším o jakou odrůdu jde, viz výše), výsev 4.12., takže je jich dnes celkem 10. Nejsilnější MM jich má 15 ve 4 vijanech a rostou. Ovšem musím... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 2.3.2019
2.3.19 Údaje ze včerejška nejsou přesné: těch s plody je devět: Maglia Rosa se konečně pochlapila a má 5 plodů. Jenže jsem je objevil až při přeorganizovávání celého okna (a taky jsem ho musel umýt). V té džungli nebyly vidět. Čímž si MR pochopitelně... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 1.3.2019
1.3.19 Už jsem psal o zakoupení rajčat Brioso, Nelinka a Strabena a o získávání čistých semínek pomocí vykvašení. I stalo se, že zůstaly ve vodě poněkud déle než 5 dní (7) a tak jsem si říkal, že už jsou naklíčená, tudíž v háji. Přesto jsem dokončil... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 22.2.2019
22.2.19 Tak ve středu mne po dlouhé době navštívil vnouček (2,5). A náramně si pochutnal na loňských rajčatech. Jako celá rodina je na ně ujetej. Už jenom tenhle zážitek ospravedlňuje tu všechnu práci (i zábavu). Letošní zatím nelze nabízet.
Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 22.2.2019
Jo, a ještě dodatek: u rajčat na balkóně v 12l (i víc) květináčích je to úplně jiná písnička. Tam by 2l petka zajistila přežití tak na 4, možná 5 dní. Víc ani ťuk. Tam je nápomocný soused nebo příbuzný nezbytný. Nebo jen hodně krátká dovolená. I... celý příspěvek >
Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 21.2.2019
Petře, Vaše argumenty mají smysl: 2l vody nemůžou zajistit přežití vzrostlého rajčete na 2 týdny. To je prostě utopie. Jen jsem se snažil vnést do debaty další rozměr spíš technického rázu. Víceméně také souhlasím s vaším odhadem potřeby kolem 10l, i... celý příspěvek >
Co takhle neodřezávat dno petky, jen ho přiměřeně propíchat (nutné vyzkoušet). Omezený přístup vzduchu zpomalí vytékání a navíc se zamezí odpařování vody, které není nezanedbatelné, pokud je petka na plném slunci. Milan 
To by mohlo fungovat. Ten výkop těsně před odjezdem zasypat hlínou (já už tam mám ten kelímek od výsadby) a ještě dát netkanou, spíš světlou, textilii kolem rajčat. Třeba i ve dvou vrstvách. Což by zabránilo i růstu plevelů. A pokud člověk má... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 20.2.2019
Evi, taky mám to podezření. Jenže má nejvýhodnější pozici ze všech na denní světlo, přisvětlení tak 12 i 13 hodin denně jak bílou, tak růstovou žárovkou, roste a kvete, ale plody nula. Víc už pro ní nemůžu udělat. Hned jak bude balkonovník, půjde... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 19.2.2019
19.2.19 Stav zelených rajčátek je kolem 40, od špendlíkových hlaviček po pingpongový míček (na MM, ten už ale asi víc neporoste). Plody mají hlavně Mountain Magiky Ř1 i Ř2 (ale těch mám naprosto nejvíc), 2 Startky Ř1 a Ř2 a 1 Mini Kumato. Maglia Rosa... celý příspěvek >
Rajčata 2019, 18.2.2019
Jak já vám, tedy Tobě a Januli, závidím. Tady u nás je inverze jako prase, mlha do 1 odpoledne, světla pomálu a teploty většinu dne pod nulou. Jedině že bych je chtěl otužovat k mrazu. Snad se to ale zlepší. Minulý rok v březnu mrzlo, letos slibují... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 17.2.2019
17.2.19 Příprava na venkovní sezónu už je v plném proudu. Včera jsem vysel hlavní peleton: 12 Startek, 10 Stupických polních, 10 Tornád, 10 Crimson Crush a pokusně i 5 Gallantů. K nim přijdou již rostoucí Kumata, Huevos de Toro a mateře a řízky... celý příspěvek >
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika