Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčata po přesazení - postižení listů, 2.6.2019
Vladimíre, Ty jsi jiný druh. Tobě se rajčata nikdy nespálí sluncem, třeba jen částečně? Pak smekám. Milan
Nevím, zda komár nebo velbloud. Jedno ale lze říct s relativní jistotou: je to jeden z faktorů, které podstatně ovlivňují prospívání doma pěstovaných sazenic. Není pochyb o tom, že ostatní vámi zmiňované faktory hrají rovněž svou roli. Jenže ty... celý příspěvek >
Nestahujme kalhoty před brodem. I když letošek vypadá, že bude plísni mnohem nápomocnější než loňský rok. Ale mně se to mluví: okolo nás v kopcích už dávno bývalí zemědělci nic nepěstují: už jen za dotace sekají louky a pastviny, které dřív byly... celý příspěvek >
Rajčata po přesazení - postižení listů, 1.6.2019
Ano, teď si vzpomínám, že loni po mnoha zamračených dnech mi jeden velmi slunečný den dokázal popálit rostliny, které více-méně rostly pod umělým osvětlením, i za oknem. Měl jsem za to, že UV složka je ta jediná ničivá, ale tohle dokazuje, že i... celý příspěvek >
Rajčata po přesazení - postižení listů, 1.6.2019
Já to vidím tak, že základní problém sazenic vypěstovaných za oknem je ultrafialové záření, které běžné sklo propouští v minimální míře. Dál pak funguje teplota, ve které sazenice vyrůstaly. Pokud byla vyšší než 20°C (ale to je jen odhad), jejich... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 29.5.2019
29.5.19 Sklidil jsem těch 5 zralých rajčat z balkónu. MM tak za 5, červená cherry kyselá za 3 - 4. Téměř po týdnu jsem zkontroloval sazenice na chalupě. Dvěma Crimson Crushům pěstovaným až do vysazení na chodbě za sklem téměř zbělaly spodní listy.... celý příspěvek >
Rýchlenie rajčat 2019, 25.5.2019
Evi, nelze jinak než Tě vyhlásit Pěstitelem roku. Co to sleduji, nemáš konkurenci. Smekám klobouk i s parukou a hluboce se klaním. A samozřejmě zelenám závistí. Co já bych dal byť jen za pětinu Tvé úrody. Budu muset k Tobě do... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 24.5.2019
24.5.19 Rajčata jsou všechna na pozicích – celkem 45 – dosadil jsem je včera, ale už bez biomasy. Ještě jsem si nechal kousek místa na dosazení těch několika řízků (6), které jsem byl nucen vyštípnout před výsadbou a které zatím nedorostly. Možná ty... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 19.5.2019
19.5.19 Tak jsou tam. Ještě sice budu něco dosazovat, ale celkově je armáda plně v nasazení. A protože už vím, že letošek nebude moc podobný loňsku (alespoň do poloviny června), všem jsem podestlal biomasu pro zvýšení teploty půdy. Tedy naneštěstí... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 15.5.2019
Ano, nejspíš to tak bylo, protože ještě týden po vysazení bylo počasí docela teplé a suché a vlastně byly, ne sice úplně, v květu, když jsem je vysazoval. S tím stresem jsou na tom ale mnohem hůř než ty pokusné vzorky: trvá už dva týdny a "zpětné... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 14.5.2019
14.5.19 Přesadil jsem další sazenice do květináčů. Snad naposled jsem přikryl nebohé průzkumníky na chalupě – zase vyhrožují v té výšce nulou či dokonce mrazem. Zítra přes den už se má začít oteplovat a i noci mají být v plusu. Při přikrývání jsem... celý příspěvek >
Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 12.5.2019
Z toho, jak rostou moje sazenice Nelinky i Strabeny, soudím, že jsou tyčková a poměrně raná. Pěstuju je na balkóně v 12l nádobách a dvě už jsem vysadil i do zahrady na chalupě (570 mnm). Předčasně, ale zatím přežívají. Také je to první rok, takže... celý příspěvek >
Akumulace tepla v pařeništi, 11.5.2019
Vladimíre, určitě nic nezkazíš, když tu stěnu postavíš. Nejspíš budou roky, kdy to nebude stačit (jako letos), kdy to opravdu pomůže i kdy to vlastně vůbec nebude třeba (jako loni). Jsme pořád závislí na Matce Přírodě a žádné z našich opatření není... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 11.5.2019
11.5.19 Tak je rozhodnuto: půjdou do zahrady až 18. a 19.5., tedy pokud je předpověď více-méně správná. O téměř 3 týdny později než loni. Ty stávající pokusníci musí dnes zase dostat ochranu, a to až do středy. Milan HP
Akumulace tepla v pařeništi, 9.5.2019
A já se jen zeptám: není schopnost feolitu absorbovat energii závislá na teplotě? A na množství (hmotě) použitého feolitu? Myslím, že značně. Jakou nejvyšší teplotu lze, bez spálení rostlin, udržovat v pařníku? 30°C? 35°C? Pak je třeba větrat, čili... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika