|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Ochrana pred mrazom, 20.4.2024 Vzhledem k tomu, že dosud moje ovoce nebylo postižené mrazem a na pondělní noc meteorologové tvrdošíjně předpovídají až -3st., budu muset i já zkusit zabojovat a zkusit aspoň něco uchránit. Rozhodování, co chránit, bude těžké. Vinná réva už má na... celý příspěvek > | | Ochrana pred mrazom, 20.4.2024 V Německu a ve ŠVýcarsku pálí parafín ostošest, pochopitelně když vinice a sady neochrání před mrazem, skončí rok totálně ve ztrátě a nezřídka podnikatelé v tomto oboru zkrachují. Jestli parafín při spalování kouří nebo ne, jak je vidět na snímcích,... celý příspěvek > | |
| | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 18.4.2024 o to, jestli je chladno, asi tak nejde, jde spíš o to, že by nemělo pršet a foukat. A to bude asi až v pondělí. V téhle zimě se jistě zpomalí i líhnutí larev z vajíček. Risknul bych to a počkal až na pondělí, to by ráno nebo večer mohlo být klidno.... celý příspěvek > | | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 18.4.2024 už čtvrtým rokem jsem proti plodomorce nezasáhl chemií a je to znát. Přibližně dvacetina plůdků je napadená, ovšem zatím nedošlo k propadu nadměrné násady plodů. Po ní se teprve ukáže. Každopádně letos preventivně sesbírám všechny plůdky propadlé na... celý příspěvek > | | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 17.4.2024 u mě stejně, jako u Vás. Kromě jabloní, má všechno ovoce, včetně bobulovin, plůdky. Walter | | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 17.4.2024 Tak svíce mám jen tři a plody jsou na dvou meruňkách, čtyřech slivoních a šestnácti broskvičkách. A na pondělí ráno hlásí pro ČB -2°. A brambory už mám vylezlé ze země. | | Kvetou, 16.4.2024 Květy jabloní jsou nádherné. Walter | | Probírka meruněk, 15.4.2024 ještě je na probírku dost času. Ale zase je příjemné po letech uvažovat o takové práci. | | Rajčata 2024, 15.4.2024 jsem zapomněl na tu fotku | | Rajčata 2024, 15.4.2024
| |
| | Rajčata 2024, 15.4.2024 Aktuální foto sadby rajčat za oknem. Přijatelná výška k této době. Crimson Crush, Rose Crush, Primabella, Brutus, San Marzano. Walter | | Ochrana pred mrazom, 15.4.2024 Kéž by, na wetteronline mi hlásí pro ČB v pátek ráno -1°, na meruňce plůdky 2cm, plůdky jsou už taky na všech broskvoních a slivoních, zbytek ovocných stromů po opadu okvětních lístků | | Ochrana pred mrazom, 15.4.2024 Ještě mám v záloze poněkud primitivnější, ale také účinný způsob vytápění pod stromem, na snímcích, místo parafínové svíce hoří v ohništi malého grilu 3 hnědouhelné brikety, které žhnou asi 4 hodiny. Nad nimi vodorovně kus plechu, aby teplo šlo do... celý příspěvek > | | Ochrana pred mrazom, 14.4.2024 Sám jsem tu svíci zkusil také, ale jen jednou a jednu. Úplně mi to stačilo. Meruňky jsem ten rok měl, ale radost z nich byla trochu zkalená. | | Ochrana pred mrazom, 14.4.2024 Máte úplnou pravdu, pane PP, s těmi svícemi to není žádné eko. Už jsem to tu psal nedávno v diskuzi s panem Mičurinem. Když hrozí znehodnocení úrody vinné révy a ovoce v Evropě, planou desetitisíce svící najednou. Při náplni 5kg parafínu/10 hod.... celý příspěvek > | |
|
|
|
|