Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Cukety 2019, 13.5.2019
To jsme si nerozuměli. Opylovatelů je tady víc než bych si přál. Soused zvýšil počet úlů na 19 ks a má je 2 metry od mého pozemku. Takže sekání trávy s kuklou na hlavě a po západu slunce... Měl jsem na mysli květy. Mám asi 10 samičích a samčí jsem... celý příspěvek >
Moruše, 13.5.2019
Kontroluji pravidelně, zda se na samčím stromku objeví i samičí květy a naopak. Neměl jsem dost času a vůle, abych své pátrání podpořil statisticky významnými daty. Přitom bych mohl monitorovat velký počet stromků jen v naší obci a nejbližším okolí.... celý příspěvek >
Cukety 2019, 13.5.2019 Obsahuje fotku
Cukety mi za měsíc hodně poskočily. Myslím tím rostliny. Růžice mají v průměru asi 70 cm a nasazují plody. Snad bude někde v okolí správný opylovač. Tepla je tu dost. Ráno 13,5ºC, odpoledne 24 (včera 26).
Papriky 2019, 13.5.2019 Obsahuje fotku
Dneska jsem si všiml, že na některých rostlinkách venku už mám zelené papričky podobně jako na rajčatech. Ale na sklizeň to ještě dlouho nebude.
Úroda meruněk 2019, 13.5.2019 Obsahuje fotku
Je to tak. V meruňkových oblastech se daří meruňkám i bez výrazné péče. V ostatních oblastech je ta péče nutná. Já se převážně vyskytuji velmi jižně. Je tu velmi teplo a za týden začnu obírat Tsunami. Ale meruňky tady bez ošetřování málokdo... celý příspěvek >
Archeologie na zahradě, 12.5.2019 Obsahuje fotku
Často je slyšet, že necháváme dalším generacím svět zanesený odpadky, které je budou dlouho obtěžovat. Zamýšlel jsem se nad názorem, že v minulosti tomu tak nebylo. Dnes se domnívám, že to mohlo být i horší. Nemluvě o hygieně (krysy, blechy, toulaví... celý příspěvek >
Papriky 2019, 12.5.2019
U sousedů na Balkáně používají zásadně jen PE fólii. V polovině března zasejí venku několik tisíc semínek a fólii nechávají celodenně zakrytou asi do 10. dubna. Od té doby každodenně za slunečného počasí fólii aspoň trochu odhrnují, aby se rostliny... celý příspěvek >
Poznáte túto husenicu?, 12.5.2019
Samozřejmě to může být více druhů motýlů. Fotky nejsou moc jasné. Pokud vám škodí a chcete vědět jistě co je to zač, můžete zkusit následující postup. Posbírejte asi 20 housenek do velké sklenice (5litrů), dejte k nim živnou rostlinu (čerstvé listy)... celý příspěvek >
Okousané listy, 12.5.2019
Plachta pod částí stromu je výborný nápad. Nechte ji tam celou noc a určitě tam najdete alespoň trus. Podle trusu se dá určit škůdce také.
Radikální řez "špendlíku", 12.5.2019
Peckoviny se řežou za zelena, aby se rána do zimy zahojila. Pokud tam nejsou plody, řezal bych hned. Pokud na ně čekáte, tak až po sklizni. V případě, že je to skutečně planý myrobalán, vyhodil bych ho úplně.
Žlté čerešne - Belice, 11.5.2019 Obsahuje fotku
V polovině května už bývají třešně leckde. Já si je pamatuji nejvíce z jižního Slovenska. Třešňová sezóna začala letos i u nás v Bulharsku. Problém ranných třešní je v tom, že "obližpecky" nikdo nechce a kvalitní ranné třešně prodávají místní trhovci... celý příspěvek >
Kadeřavost na mandloni, 10.5.2019
Na upřesnění moje zkušenost. Mám několik odrůd mandloní (Zora, Robijn, Ferragnes, Krymský badem, Marinada) a nějaké semenáče.  Všechno poměrně mladé stromky. Kadeřevostí však trpí jen jeden plodící semenáček. Ošetřuji je však všechny. Jinými... celý příspěvek >
Sklizeň 2019, 10.5.2019 Obsahuje fotku
Přestože se někde ještě dělají protimrazová opatření, v teplejších krajích se už tu a tam něco sklízí. Dneska jsem viděl strom s červenými třešněmi. Ty moje však ještě chvilku počkají. Ale našel jsem několik "stáleplodících" jahod. Hlavně aby jim ta... celý příspěvek >
Prvé marhulky dozreli, 8.5.2019
V prosinci jsem je měl jen z mrazáku. Ale ty názvy mohou někdy být pseudonymy evropských odrůd.
Prvé marhulky dozreli, 8.5.2019
Já mám i Tsunami a Auroru v Bulharsku stále tvrdé jako kedlubny. Jsou pěkně červené, ale chybí jim i finální objem. Potřebují ještě nejméně dva týdny. Snad už bude teplo. Vodu jim dodám.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika