Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Choroba listu nebo škůdce na švestce, 18.5.2019
Stanley vznikla výběrem mezi několika stovkami (možná tisíci) kříženců švestek Agenské a Grand Duke. Pokud tohoto křížence volně opýlíte neznámým křížencem, dostanete např. milión kombinací. Je však možné, že to bude dosud neznámá a přitom téměř... celý příspěvek >
Majovky 2019, 18.5.2019 Obsahuje fotku
Taky si myslím, že ještě před rokem nebylo v ČR sklizeno. Ani u nás (SZ Bulharsko) nejsou ranné třešně zcela sklizeny, ale sklízejí se. Odpoledne si půjdu natrhat k sousedům. V některých oblastech tento týden začala sklizeň meruněk. Ty naše vypadají,... celý příspěvek >
Prvé marhulky dozreli, 17.5.2019 Obsahuje fotku
Stejné odrůdy mi i v BG připadají chuťově stejné. Zrají však dříve a plodů je víc. V mé lokalitě trpí houbovými chorobami. Včetně strupovitosti a monilie. Bez postřiku by to letos nešlo. Ranné meruňky Tsunami, prodávané na místním trhu (z... celý příspěvek >
Prvé marhulky dozreli, 17.5.2019 Obsahuje fotku
Taky už bych je potřeboval sklidit. Potřebuji silně přetvarovat stromek. Plody Tsunami jsou krásné, ale stále ještě dost tvrdé. Plody Aurory jsou o něco větší, ale ještě nejsou vybarvené. U mě dozrávání ranného ovoce jako jahody, třešně a meruňky... celý příspěvek >
Poškozený kmen, 16.5.2019 Obsahuje fotku
To je v pořádku. To já jsem uváděl, kdy to platí. Jehličnany mají tracheidy a ten mechanismus je trochu odlišný. Taky v předjaří by to bylo trochu jinak. O meristémech jsem si rád přečetl. Lišíme se jen tím, že každý věříme něčemu jinému. Já jsem si... celý příspěvek >
Poškozený kmen, 16.5.2019 Obsahuje fotku
Vám to tedy není třeba vysvětlovat, protože (jak říkáte) to znáte a jste navíc téměř velkopěstitel. Rád vaše příspěvku čtu. Bavíme se však výhradně o jmenovaných dřevinách (v květnu), ne o jehličnanech apod., které nemají tracheje. Tracheje jsou... celý příspěvek >
Cukety 2019, 16.5.2019 Obsahuje fotku
To jsem blázen. Na těch prvních samcích mi rostou cukety. Včely se na ty květy vrhly hned po včerejším východu slunce. Nic atraktivnějšího v okolí nenašly. Ale asi našly. Jinak by se to opylení nepovedlo. 
Poškozený kmen, 15.5.2019
Plně vám rozumím. Do produkčního sadu nebo profi zahrady stromy-mrzáci nepatří. Jenomže já mám dnes důvod k trudnomyslnosti a myslím, že budu jednou i já takovým mrzákem, kterého je ztráta času zachraňovat. Můj blízký spolupracovník našel na silnici... celý příspěvek >
Folie Gitterfolie na skleník, 15.5.2019
Taky tu Gitterfolii neznám. Dobré zkušenosti mám s Lexanem. Kroupy ho neprorazí. Slyšel jsem, že extrémní kroupy v něm udělaly malé důlky, ale neviděl jsem to.
To mě opravdu pobavilo. Amatérské zahradničení může být velmi inspirativní. Až budete mít na meruňkových keřích vybarvené plody, pochlubte se fotkou. Daly by se v dubnu zakrývat fóliákem.
Cukety 2019, 15.5.2019
Vím, že to není dotaz na mě. Měl jsem dojem, že samčí "cuketky" pod květem jsou mnohem štíhlejší než samičí (ty jsou baňatější). Zdá se, že to není u všech odrůd úplně stejně zřetelné. Vladimír se málokdy mýlí. Zítra budu mít další květy a tak... celý příspěvek >
Myslím, že přemostění je v tomto případě pověra. Pokud jste opravdu tak zkušená, že to umíte u všech jmenovaných dřevin, je to skutečně obdivuhodné. Jenže než přirostou oba konce bude stromek stále vyživován plně funkčními trachejemi.  Pak... celý příspěvek >
Je to tak trochu o anatomii. Jmenované stromky zásobují korunku cévami (trachejemi), které neleží těsně pod kůrou. Živiny a voda se navíc šíří i buněčnou stěnou do boku. Kambium se tedy může obnovit a obnoví se. Když jsem se pokoušel o vzdušné... celý příspěvek >
Poškozený kmen, 15.5.2019 Obsahuje fotku
Deset stromků a úplně dokola. No to je teda trouba. Mně se to stalo jen s jedním. Nenechejte ránu vyschnout a obalte kmínek plastovou fólií. Mohou pak přežít všechny. Já se někdy balzámů bojím. Některé z nich pálí. Když bude některý ze stromků... celý příspěvek >
Cukety 2019, 15.5.2019 Obsahuje fotku
První cuketa rozkvetla. Možná z toho nebude hned plod, ale ty květy jsou krásná podívaná nejen pro včely.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika