|
Kolko odobrat metylalkoholu, 21.9.2012 A vo vo vo tom to je...
Všimněte si prosím že nikde v mých příspěvcích nerozlišuju mezi domácím (nelegálním) pálení a pálení v oficiálních pálenicích! Píšu už od mého prvního příspěvku (první reakce v tomto vláknu) jen a jen o tom, že jakýmkoliv... celý příspěvek > |
 |
Kolko odobrat metylalkoholu, 21.9.2012 Troufám si říct že s pravděpodobností hraničící s jistotou tato "meruňkovice" nevznikla destilací ovocného kvasu! To je prostě proti přírodě. Dokonce i přídavek takovéhoto množství metylalkoholu do už hotové pálenky mi připadá velice nepravděpodobný.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kolko odobrat metylalkoholu, 20.9.2012 Tak to je bez debaty naprostá pravda kterou podepisuju. |
 |
Destilovať v medi, alebo antikore, 11.9.2012 To máte pravdu, ale některé to i mají. Ale i ochutnávání po litrové dávce je lepší než nic. Ono na konci pálení je možno ty litrové vzorky nepouštět do nádoby s produktem, ale jímat jej zvlášť. Teprve následně rozhodnout který litr je ten poslední a... celý příspěvek > |
 |
Destilovať v medi, alebo antikore, 10.9.2012 Na to právě neexistuje obecná odpověď. Někde mezi 20 až 40 procenty právě vytékajícího produktu. Je to dáno jak vlastností aparatury, tak i okamžitým příkonem topení, intenzitou zpětného toku... a zejména aktuálním stavem kvasu. Je prostě třeba... celý příspěvek > |
 |
Destilovať v medi, alebo antikore, 10.9.2012 A opět je na místě otázka, zda rozdíl v chuti byl dán tou mědí, nebo spíše samotnou funkčností aparatury a vedením destilace. Každá aparatura se chová jinak, jinak dělí... takže obsluha musí mít její vlastnosti vychytané. I když vede obě várky stejná... celý příspěvek > |
 |
Vinná réva - zkroucené listy. Co to je?, 23.6.2012 No to asi nee. Jediný postřik terý jsem dělal v okolí byl Mospilan proti mšicím na nedalekých růžích. Že by něco "zafouklo" od souseda? Ale ten je dost daleko... No vyloučené to úplně není. Pokud by to bylo tak, tak asi můžu doufat že se to... celý příspěvek > |
 |
Vinná réva - zkroucené listy. Co to je?, 23.6.2012  Dobrý den, mám před domem vysazenou už letitou vinnou révu která pokrývá konstrukci.. něco jako pergolu. Není to tedy "produkční" hlava révy. Ani nevím jaká je to odrůda. Nicméně doposud každý rok se na této rostlině urodilo až 50 kg modrých hroznů,... celý příspěvek > |
 |
Gril z 50l expanzomatu, 18.6.2012  Nějak takhle? |
 |
Jaké hnojivo použít na kaktusy?, 3.3.2012 Stručně a zjednodušeně - universalni tekute hnojivo pro pokojové rostliny do zálivky v koncentraci poloviční než je uvedena v návodu pro pokojovky. Nicméně protože uvádíte že vypadají jako kdyby měly plíseň, problém asi nebude v zálivce, ale budou se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?, 12.11.2011 Ano - toto vzduchovani jsem tady uz nekde na jinem vlaknu take popisoval. Na rozdil od ultrazvuku s tim mam docela dobre zkusenosti. Ale ze by mi to penilo, to teda ne. Nicmene vysledek je vice nez uspokojujiici. |
 |
Cesnek roste do nati, 6.11.2011 No jestli to spíše nebude odrůdou česneku a obecne jinými klimatickými, půdními a ostatními podmínkami. Ono dávat rady do Austrálie na základě zkušeností z Česka asi moc nejde. Vždyť už jenom pěstování na severní moravě a v jižních čechách se liší. O... celý příspěvek > |
 |
Slivovice - kvas, 9.10.2011 Mám s tím zkušenost a dost dobrou. Výsledná slivovice velmi jemná, dobrá, lahodná. Spotřeba energie na pálení viditelně nižší, práce s vylisovanou šťávou čistá a snadná. Samozřejmě samotné lisování je dost náročné. Výtěžek je asi o něco menší -... celý příspěvek > |
 |
Druh kaktusu, 26.9.2011 Aha - děkuji za upozornění, doposud jsem žil v bludu. Protože se malinko kaktusy zabývám (opravdu malinko, není to myšleno ironicky), dovolil jsem si tuto nesprávnou úvahu. Evidentně se nemám montovat do něčeho co dokonale neznám. V této souvislosti... celý příspěvek > |
 |
Druh kaktusu, 25.9.2011 No tak to vypada na kaktus koupeny nekde na trzisti. Je to asi nejaky Cereus, pravdepodobne mnohonasobny krizenec jakych se urodi spousty a pro kaktusare nemaji valnou hodnotu. Ti si ceni originalni, puvodni druhy. Takoveto "krizence" se... celý příspěvek > |
 |