|
Jakou pozdní odrůdu broskvoně?, 3.8.2019 Pan Richter v tom má trošku "hokej",tady je jeho popis z roku 2004. |
|
Jakou pozdní odrůdu broskvoně?, 3.8.2019 RH+28, velké světle růžové květy, velké plody, vsadil by jsem na Suncrest.Foto jsem si s prominutím zapůjčil z jiného vlákna. |
|
|
|
Jakou pozdní odrůdu broskvoně?, 2.8.2019 Cresthaven nemá růžovité květy a Diana nikdy nebude mít tak tmavě červené plody. |
|
Aroma meruňkovica, 2.8.2019 Pořád to bude jen vínovica, znehodnocená meruňkovým aromatem. |
|
Meruňka Forum, 1.8.2019 Pokus dostat z meruňky Forum co nejvyšší cukernatost se nezdařil.Plně vyzrále, téměř rozteklé plody měly jen 21 Brix a vytratila se i ta příjemná vůně i chuť. |
|
Meruňka Rakovského, 1.8.2019 Meruňka Rakovského na broskoňové podnoži GF 406 letos zaplodila jako nikdy předtím.Meruňky jsou spíš menší 40 - 55 gramů, hůř vybarvené, dužina nevláknitá, středně tuhá u popadaných plodů "marmeládové konzistence" středně šťavnatá, velmi sladká s... celý příspěvek > |
|
Moniliový úžeh peckovin 2019, 1.8.2019 Připojil bych se k názoru pana Hlavatého.Můj typ - tracheomykózy - vaskulární onemocnění dřevin způsobené celou řadou hub, především Ophiostoma a Verticillium.Je dokázana jednoznačná spojitost choroby s poruchou vodního režimu, nedostatek vody a... celý příspěvek > |
|
Maďarská nejlepší (Hungarian Best), 31.7.2019 Stromek jsem koupil v některém "hyper - super marketu",nejspíš v Baumaxu.Na popisce byla uvedena jako země původu Maďarsko. |
|
Bergarouge, 31.7.2019 Bergarouge má pevnější dužinu, v chuti je jakoby sladší, ikdyž cukernatost je přibližně stejná (kolem 19 Brix).Bergeron mi příjde trošku meruňkově dokonalejší, ale to bude asi tím, že je Bergeron mou nejoblíbenější odrůdou. |
|
Bergarouge, 31.7.2019 Nejúspěšnější kříženec Bergeronu, Bergarouge postupně dozrává, meruňky jsou letos i přes neskutečné sucho docela velké 70-95 gramů.Dužina je pevnná, přiměřeně sladká, slušně aromatická, vynikající.Chuťově lepší než Bergeval a Shamade. |
|
|
|
Maďarská nejlepší (Hungarian Best), 31.7.2019 Tato fantastická odrůda by si zasloužila většího rozšíření než většina novošlechtění.Osobně bych jí pojmenoval "Hungarian Fest",pro její obrovskou plodnost, meruňky jsou namáčkány v hroznech jako réva, na větvích drží jako "přikované"(od doby po... celý příspěvek > |
|
Kuresia, 30.7.2019 Kuresii mi rozklovali ptáci, zbyly mi jen 4 meruňky.Dužina je tuhá, málo šťavnatá, sladká se zvláštní kořenitou příchutí, průměrná. |
|
Meruňka Bergeron, 29.7.2019 Bergeron na Valašsku dozrál o více jak 20 dnů později než Balkáně, Meruňky jsou střední velikosti (cca 50 gramů).Chuť typicky meruňková, vynikající. |
|
Strepet, 28.7.2019 Strepet se na Wavitu konečně trošku rozplodila.Meruňky jsou letos výrazně aromatické s vysokým obsahem cukrů (25 Brix).Mám v plánu si pořídit rouby turecké odrůdy Sekerpare a arménské Shalah a pokusit se v budoucnu pokořit magickou hranici 30... celý příspěvek > |
|
Royal Glory a spol, 27.7.2019 Nezmrzly Petře, úrodička je celkem slušná a chuťově taky vyhovuje.Dnešní zběr. |
|