Příspěvky uživatele - 153.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co to je za nemoc rajčat?, 15.9.2018
Děkuji Vladimírovi i Milanovi za odpověď, předpokládám tedy, že rozhazování dolomitického vápníku letos mohu vynechat, vápníku by mělo být v půdě dost. Je pravdou, že příznaky nedostaku vápníku měl letos i kolega, který má zahradu vyhnojenou... celý příspěvek >
Využití vylisované jablečné drti, 15.9.2018
Nešel by z výtlačků vyrobit ocet? Prateta v době nedávno minulé, kdy nebylo téměř nic vyráběla z jablečných slupek nějak ocet a skutečně to chutnalo jako ocet.
Lis na ovoce, 15.9.2018
Tak co mě vadí na klasickém lisu se šroubem odspodu při lisování drtě z jablek? Šroub. Při plnění mě tam vadí ten šroub navíc se může kontaminovat drť rzí nebo pokud někdo šroub něčím maže (já nemažu a mám ho rezatý). Při utahování musím jednou nohou... celý příspěvek >
"Poloautomatické" zavlažování zeleniny ze sudu, 15.9.2018
Děkuji za reakci. Co se množství vody týče (a jak jsem napsal s problémy smnožství vody ve studni, následně shořelé čerpadlo a jímka 4m3 s ručním tahámím vody cca 25 let staré) zaléval jsem v letošním suchém létě podle modelu - 3-4x týdně, při každé... celý příspěvek >
Lis na ovoce, 13.9.2018
Nemáte prosím někdo inspiraci na lis s panenkou zespodu? Mám prodávaný lis asi 18l se šroubem odspodu a na lisování jablek to opravdu není to pravé. Použil bych z něho koš a možná i plastovou odtokovou misku.
Pec na pizzu, 13.9.2018
No bojím se, že každá jedna šamotová cihla stojí kolem stovky. Na youtube jsou tyto pece plácány z hlíny s nařezanou sllámou na pískové kopyto separované novinami.
Cider, 13.9.2018
S těmi Petkami se nám to podařilo s otcem kdysi náhodně - moštovali jsme a zbytek co se nevešel do kanystru, 2-3 petky jsm uložili k vychlazení do sklepa, že si dáme až přijedeme na zaradu za týden. No zapomněli jsme a po asi měsíci, měsíci a půl... celý příspěvek >
"Poloautomatické" zavlažování zeleniny ze sudu, 13.9.2018
Dobrý večer, pročetl jsem si toto fórum a potřeboval bych poradit. Chtěl bych příští rok realizovat "poloautomatické" zavlažování z 200l sudu nebo vice spojených sudů pouze samospádem, převýšení 1m, maximálně 1,5m, délka od sudu/ -ů na záhony na... celý příspěvek >
Zálivka zeleniny z jímky s 25 roků nečerpanou dešťovkou, 13.9.2018
Dobrý večer. Z důvodu letošního malého množství vody ve studni a problému s čerpadlem jsem začátkem srpna začal používat vodu z jímky cca 4m3. Do jímky stéká dešťová voda z klasických křidlicových střech, po opadu ořešáků přes opadané listí. V... celý příspěvek >
Co to je za nemoc rajčat?, 13.9.2018
Dobrý večer, nedostatek vápníku se u mě projevuje v posledních 2 letech u rajčat jako černá skvrna na spodní části zralých i nezralých plodů a delší dobu u paprik, zahnívání špičky i plodu po délce, především u nezralých plodů. poslední 4 roky... celý příspěvek >
Čerpadlo AL-KO Drain 11001 přestalo fungovat, 31.8.2018
Tak ten čínský Malyš z TESKA dává tlak kolem 6 atmosfér, možná trochu víc, valila nám voda kolem stahovačky u rychlospojky pro manometr. Nakonec jsem ho koupil taky, zatím vyčerpal 4 sudy po 200l, čerpám ze studny. Rachotí, ale zatím to není kov o... celý příspěvek >
Nejsladší rajčata, 31.8.2018
Tak u mě, Tišnovsko to Gardenberry z originálu i přesev opakakovaně nic moc (trochu divná chuť a sladkost tam necítím) a to i v letošním super létě a to i přes opakovnou chválu zde. Letos asi 80 tyčkových rajčat ve 20 odrůdách. Hned ted jako... celý příspěvek >
Zahradnictví v Rakousku u Vídně, 28.8.2018
Neplánujete někdo tento víkend podívat se na Zahradnický veletrh v Tullnu v Rakousku?
Čerpadlo AL-KO Drain 11001 přestalo fungovat, 25.7.2018
Začínám se dívat po nějakém novém čerpadle, asi to bude zase kalovka, ale zvažuji i vibrační, otec jich měl několik, to první Malyš bylo téměř nezničitelné, až teda jednou běželo bez vody (nedoběhlo se včas ze zahrady, když přestala téct voda) a... celý příspěvek >
Čerpadlo AL-KO Drain 11001 přestalo fungovat, 25.7.2018
Optusi, hladina ve studni mě šla poslední 2 roky skutečně hodně dolů, nicméně čerpadlo bylo stále dostatečně ponořené a plovákový spínač plaval na hladině, a stále jsem byl asi metr pod udávnou výškou výtlaku. Čerpadlo jsem včera přeměřil, přerušený... celý příspěvek >
Další diskuze:  6789  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika