|
Příspěvky uživatele - 235.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajka, 29.12.2018 Dnes som po dlhšej dobe chutnal Rajku. Na prvý pohľad síce začína javiť známky vráskavenia šupky, no chuťovo je výborná. Príjemná harmická chuť, do popredia sa dostáva sladkosť, no stále sú cítiť aj kyselinky. Dužina zjemnela, stále ma dostatok... celý příspěvek > |  | Braeburn, 27.12.2018 Ak by bol toto jediný dôvod múčnatenia, môžem ho považovať prakticky za vyriešený. To by ma samozrejme potešilo. Všetky stromy mám pod kvapkovou závlahou, takže im môžem dopriať vody koľko potrebujú. Zväčša zalievam menej často (1x za 7-10 dní v... celý příspěvek > |  |
|  | Zimné hrušky, 26.12.2018 Madame Verté zvykla vydržať do Vianoc, no tento rok jej bolo málo a preto sa zjedla oveľa skôr. Je to typická hruška, ktorá zo stromu chutí ako drevo, no skladovaním sa jej chuťový potenciál naplno prejaví. Zmäkne, zjemnie a pustí aj viac šťavy. Pre... celý příspěvek > |  | Sklizeň jádrovin 2018, 26.12.2018 S Braeburnom mám podobnú skúsenosť ako KUKY. Tesne po obratí zmúčnatie, a to aj v chladničke. Možno je to neskorým termínom zberu, no podtrhávať ho nechcem. Kedysi som túto odrodu považoval za jednu naj čo sa skladovateľnosti týka. Posledné roky sú... celý příspěvek > |  | Vysokokmen, 25.12.2018 Ak chcete zapestovať vysokokmeň, je potrebné rátať so založením koruny vo výške 1,8-2 m. Špičiak by som na jar určite skrátil, povedzme o takých 30 cm a počas sezóny včas vyštipol všetky bočné letorasty, aby rastová energia išla len do terminálu. Rez... celý příspěvek > |  | Co Vaše réva 2018?, 25.12.2018 Paráda, na túto odrodu sa začínam tešiť. Posadil som ju tento rok na jeseň, dúfam, že prezimuje bez ujmy. Ktovie ako by to dopadlo, ak by ostal strapec na viniči dobre ochránený pred vtákmi. |  | Jaké zahradní nůžky?, 24.12.2018  Typický darček pre záhradkára. Už sa nemôžem dočkať novej sezóny. |  | Veharda, 24.12.2018 Táto informácia o Velbore ma celkom potešila. Posadil som ju iba túto jeseň, takže na prvú úrodu si budem musieť počkať. Zvažoval som Vehardu, no Velbora bola nakoniec pre mňa dostupnejšia. |  | Hargrand, 23.12.2018 Aha, takže zázrak sa predsa len nekonal. Rubira asi naozaj nebude pre marhule to pravé orechové. |  | Hargrand, 23.12.2018 Rubira ako podpník pre marhule je u mňa vo veľkej nemilosti. Mal som na nej 4 marhule, 2x Bergeron, 1x Pinkcot a 1x Silvercot. Všetky sú už po smrti. Po prvotnom nadšení z rýchleho nátupu do rodivosti a slušných úrodách (s výnimkou Bergeronu, ktorý... celý příspěvek > |  |
|  | Topaz nepřekonaný, 23.12.2018 Topaz pestujem už niekoľko rokov a na základe doterajších kladných skúseností je to spolu s Rubinolou najpočetnejšia odroda, akú mám. Topazov mám dovedna 7, 3 sú v plnej plodnosti, 4 som posadil minulý rok na jeseň. Väčšinou na podpníku MM106. V... celý příspěvek > |  | Švestka Jojo, 21.12.2018 Ja ju mám na myrobaláne v tvare štvrťkmeňa, výška okolo 3,5 m a posledné roky rastovo dosť stagnuje. To mi celkom vyhovuje, keďže ju nemusím nijak radikálne rezať, stačí zopár korektúr. Na nedostatok úrody sa však sťažovať nemôžem. Každý rok dá 30-40... celý příspěvek > |  | Tophit, 21.12.2018 Dám mu ešte šancu na reparát, no už má odomňa žltú kartu. A za dve žlté karty... Niečo na tej "čačanskosti" bude. Keď si spätne spomeniem na chuť Čačanskej Lepotice, tak chuťovo najlepšie plody boli väčšinou spadnuté pod stromom. Inak nič moc, plody... celý příspěvek > |  | Postřik proti kadeřavosti, 18.12.2018 Striekam iba raz na jar medňatým prípravkom a s kučeravosťou problém nemávam. Sem tam sa síce nejaký kučeravý list objaví, no nič vážne. Za dôležité považujem správne načasovanie a čo najlepšie pokrytie ošetrovaniej plochy. Snažím sa doržať teplotu... celý příspěvek > |  | Uchování opakování kvašení turbokvasnic, 16.12.2018 Zdieľam podobný názor, aj keď tiež nemám osobnú skúsenosť s turbo kvasinkami, to musím na rovinu priznať. Asi preto, že som doteraz nemal potrebu ich použiť. Na predpony typu turbo, mega, super, hyper, extra, atď som celkom alergický a pre istotu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|