|
Listnáč(e) k zastínění terasy, 30.9.2019 Co třeba bambusový živý plůtek? Rychle roste, hezky šustí... |
 |
Plísni odolná hadovka, 3.9.2019 Troufám si tvrdit, že to, co zničilo mé okurky, byla přímo ukázková plíseň. |
 |
|
 |
Jen několik fotek, 29.8.2019 Nádhera |
 |
Plísni odolná hadovka, 26.8.2019 Tak podobný tip bych taky uvítala, protože jsem letos dopadla úplně stejně |
 |
Melouny - jaká podnož, 18.8.2019 My jsme letos měli Granate F1 na Sprinteru a Crimson Sweet rovněž na Sprinteru. Úroda letos nic moc - 2 melouny na rostlinu. Granate jsme už snědli (byly vynikající), Crimson Swet zatím na svou chvíli čekají... |
 |
Modrá hortenzie, 17.8.2019 No já jsem ji vysadila do substrrátu pro modré hortenzie a hnojila hnojivem na modré hortenzie a taky je růžová... a to jako echt růžová. Tak chci zkusit ještě ten kamenec... |
 |
Modrá hortenzie, 17.8.2019 Poraďte prosím: Můžu použít ten kamenec používáný na praní střev? Nebo se dá sehnat nějaký jiný? A kolik ho do té půdy mám tak dát? Díky moc. |
 |
Velkoplodý dřín - jaký vybrat?, 11.8.2019 Protože jsem prakticky ve stejné situaci, připojuji se k uvedenému dotazu. Poraďte prosím, kterou odrůdy vybrat, aby dřín chutnal i dětičkám |
 |
Do jaké výšky dorůstá thuja Smaragd?, 29.7.2019 Do jaké výšky doroste bez stříhání thuja Smaragd? Na netu jsem našla informace, že do 5 metrů, zajímaly by mě ale i vaše osobní zkušenosti. Děkuji. |
 |
Meruňka - praskliny na plodech, 21.7.2019 Vidíte, to mě nenapadlo, že by to mohlo být vyžrané od hmyzu - vzhledem k tomu, že se tam ty díry objevily už v době, kdy plody ještě zdaleka nebyly zralé. Moc děkuju za radu. Vyzkouším :-)
|
 |
|
 |
Meruňka - praskliny na plodech, 20.7.2019  Na spodní části některých plodů meruněk (Bergeval) se nám objevily větší či menší praskliny (viz foto) a takto postižené plody jsou víceméně na odpis - v případě trochu větší praskliny prakticky stoprocentně. Buď se do nich v místě prasknutí pustí... celý příspěvek > |
 |
Kotvičnik, 17.7.2019 Jo kotvičník, to je nezmar. Loni jsme si koupili pár semínek (za hříšný peníz) na kotvičníkové farmě, zaseli, sklidili... a letos máme (podotýkám že neplánovanou) kotvičníkovou farmu taky |
 |
Královna latnatých hortenzií, 15.7.2019 Mile mě překvapila Diamant Rouge - mám ji od loňska a je zatím ve velkém květináči. Mění barvu od bílé, přes růžovou až po purpurově červenou a přijde mi i poněkud ranější než Sundae Fraise (to je druhá, kterou mám, a vypadá taky super) - zatímco... celý příspěvek > |
 |
Třešně - do kterého třešňového týdne nečerviví?, 11.7.2019 Tak u těch ranných může být problém s jarními mrazíky. Nám letos zmrzla Sweet Early v květu (těšili jsme se na první ochutnávku plodů - máme ji zatím malou - a prd...)
|
 |
Výsev další várky hadovek poté, co první zlikvidovala plíseň, 6.7.2019 No nevím, podle mě to byla jasná plíseň.
Polní máme taky, ale venku na záhoně. Ve skleníku pěstujeme hadovky - vedeme je na síti a žádná velká práce to není (máme jen pár rostlinek).
|
 |