|
Co s meruňkou první (druhý rok)?, 25.3.2019 Je to tak. |
 |
Meruňka pro amatéry, 25.3.2019 U vás bude nutno zvolit správnou podnož a upravit výsadbovou jámu. Vhodné podnože budou např. Zelená Renkloda (ZR), WAKO švestka, St. Julien apod. Ty snášejí mírně vlhčí půdu. Jáma bude (d x š) 1 x 1 m, hloubká 0,5 m. Přitom jílovice musí pryč a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rozkvétání 2019, 24.3.2019  Asi pojedu stříkat na Vysočinu. Tady na jihu už mi meruňky odkvétají. Ale stále je na co se dívat. |
 |
Višeň jako podnož, 24.3.2019 Nehodí se. |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 23.3.2019 Kvete krásně. Goldrich má nejen nejkrásnější plody, ale i velmi krásné květy. To ovšem málokdo ocení. |
 |
Jabloň po jabloni, 23.3.2019 Na nejmenší zahradě jsem sázel jabloň po jabloni. Neměl jsem nikde jinde místo. Vykopal jsem celý kořen (100 kg dřeva) a nové jabloni jsem dal asi 400 litrů zaplevelené zeminy odjinud a 50 litrů kompostu. Než kořeny vylezou z jámy bude snad okolní... celý příspěvek > |
 |
Nedohořelý popel se nerozlozi?, 23.3.2019  S tím biouhlem by se to nemělo přehánět. Nepřipadá mi to moc bezpečné. Od sousedů mi chytlo u plotu asi 10 m2 suché trávy. |
 |
Rozkvétání 2019, 23.3.2019 To se mi ani věřit nechce, že je u vás možné ještě stříkat kuprikolem. Asi bude ta Myjava velmi studená. Ale květinky máte moc pěkné. |
 |
Jabloň po jabloni, 23.3.2019 Do nové jámy pro stromek bych dal odpočatou zeminu z jiné části zahrady a jámu bych vždy o kousek posunul od původního kmene. Když přidáte kompost, bude to OK. |
 |
Cibuloviny do květináče - dovnitř, 21.3.2019  Tak a máme po rychlení. Už to kvete i venku. |
 |
|
 |
Rozkvétání 2019, 21.3.2019  Broskvoním se do toho zatím moc nechce, ale některé květy se už začínají otevírat. |
 |
Voskovka - proč listy žloutnou?, 21.3.2019  Na jednom našem pracovišti necháváme tuto bídnou voskovku na okně jen do rovnodennosti a pak musí pod parapet, protože žloutne. V září půjde zpět. |
 |
Kdy roubovat za kůru, 21.3.2019  Pan Vysloužil to popsal přesně. Jen bych dodal, že možná existuji dvě šance jak vše napravit:
1. Pokud zakryjete ihned předčasně naštěpované rouby mikroténovým sáčkem, přežijí až do mízy a pak se mohou ujmout.
2. Pokuste se do vlku poněkud níže... celý příspěvek > |
 |
Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 18.3.2019  Takhle dnes vypadá moje Vilma před svými narozeninami. Má příliš dlouhé větve, které bez opory nevydrží tolik plodů, ale jinak je živá a zdravá. Na kečup to však bude málo. |
 |
Rozkvétání 2019, 18.3.2019  U nás myrobalány nemáme, ale nějaké slivoně taky už kvetou. Stromy hučí hmyzem. Včelám pomáhají i motýli a noční hmyz. |
 |