Příspěvky uživatele - 182.227

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Přesazení borovice, 22.1.2018
Zapomněl jsem dodat, předpoklad je jehličnan v dobré kondici. Chcípáček, to je škoda práce.P
U jehličnanů, na rozdíl od listnáčů nejsou rozhodující zásobní látky v kořenech. Těch má jehličnan míň než opadavý listnáč, který je potřebuje na obnovu listů. U jehličnanů jsou důležité "růstové hormony" a dostatek je jich v průběhu rašení. Vypdá to... celý příspěvek >
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 22.1.2018
Už jsem to kdysi psal, škoda, velká škoda že pan Tonda přispívá jen velmi zřídka. Přitom podle jeho mu za 45 let rukama prošlo asi 250 odrůd jabloní a v současnosti, dle jeho příspěvků, pěstuje jabloní cca 160 odrůd. A jak píše, pěstuje je převážně... celý příspěvek >
Jehličnany borovice, smrky, je nejlepší přesazovat až v době rašení, tedy asi v polovině května, kdy na přesazování opadavých listnáčů je už velmi pozdě. Opadavé stromky taky můžete vyrýt a sázet jen s holým kořenem. Počítejte však, že jehličnany... celý příspěvek >
Klanopraška, 9.1.2018
Před pár lety jedno zahradnictví prodávalo a distribuovalo klanoprašku, která byla jen tak na zelenou ozdobu. Plody nikdy nedozrály. Možná ji máte. Vykopal bych ji a zasadil jinou.P
Asijská hrušeň - Černání stromku, konec?, 9.1.2018
Spíš než co jiného bude, tedy spíše byl, problém s kořeny. Ohryzané, nebo jinak zničené. Nejpravděpodobnější, špatná, zaschlá sadba. P
Kde se stala chyba?, 3.1.2018
Tipoval bych, že problém bude právě v tom nemíchání a tvarem kotle. Spodní část je již vypálená, střed ještě ne a může právě z toho spodku téct něco, co nemá. A pozná se to až při přepalování.Už jako malého kluka mě otec učil, že to musí jet pomalu,... celý příspěvek >
Jaký nůž na roubování?, 30.12.2017
Starý osvědčený výrobek, dříve se toho moc koupit nedalo. Nožíků Mikov mám několik a žádný zázrak to není. Psal to už PP. Nerezová ocel a kvalitní nůž, to nejde dohromady. Strojaři by Vám to vysvětlili. O hodně lepší jsou už taky výroba ČR, mnohdy... celý příspěvek >
Prostokořené stromky - zima, 18.12.2017
Jenom připomenutí z předpisu: školkařské výpěstky pěstované ve volné půdě určené k uvádění do oběhu se sklízí odlistěné; odlisťovat a sklízet se mohou nejdříve 1. angrešty a rybízy včetně jejich případných kříženců 20. září, 2. broskvoně,... celý příspěvek >
Popraskaná kôra na hruške, 11.12.2017
Ano, je to kolikrát lepší. Když se to stane někdy v pozdním jaru, začátkem léta nedělat vůbec nic. Už jsem viděl pár stromků, kdy rány byly zalácané nějakým balzámem. Přes tuto vrstvu se hojvá pletiva nedokázala dostat. Takže výsledek, zbytnělá... celý příspěvek >
Prostokořené stromky - zima, 8.12.2017
Spíše k radě p.Suse v Zahrádkáři. Mnozí to znají. Něco se v laboratoři vymyslí, ale jestli to bude fungovat, zda je to ekonomicky výhodné, vůbec proveditelné atd., nápad se musí prověřit v poloprovozu. Něco podobného je to i tady. P Sus vykope z... celý příspěvek >
Identifikace rostlin dle listů, 6.12.2017
Pro mě je zase záhadou, proč zadavatel vlákna když už fotí, nevyfotil původní rostlinu. Jestli to nejde, tak proč nenapíše něco bližšího, zda dva listy jsou ze stejné rostliny, odkud je rostlina, tvar atd. Podobné je to tady i s určováním třeba... celý příspěvek >
Lidská moč jako dusíkaté hnojivo k ovocným stromům, 5.12.2017
Jsou nějaké kulturní zvyklosti, které se v určité oblasti dodržují. Jejich vybočení, což v tomto případě je, dost lidí vnímá jako těžko přijatelné.  Zkuste třeba propagovat pečení lidského kolena. Úspora je to určitě, možná i chutná. Věřte... celý příspěvek >
Abies koreana molli - opadávání jehličí, divné tečky, 2.12.2017
V bytě to dopadnout jinak ani nemůže. Jedle nesnáší málo vlhkosti v ovzduší. Proto se v teplých oblastech ČR nevysazuje. Sice je to korejská, nároky má však podobné.
Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?, 29.11.2017
Kdyby byl Zahrádkář součástí veřejné služby, mělo by smysl mudrovat o vyváženosti. Ale je to komerční časopis. Takže co zařadí redakce do čísla a co neodporuje zákonu je jen na ní. Naštěstí. Jestli se to někomu líbí nebo ne, to už je věc jiná. Jestli... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika