Příspěvky uživatele - 173.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčatový hokus pokus - průběh, 22.12.2017 Obsahuje fotku
Je úplně v pořádku, že každý pěstujeme sazenice a také rajčata tak, jak nám to nejvíce vyhovuje. Milan experimentuje a chce si vyzkoušet všechno. A také chce slyšet názory ostatních. Závěr si udělá sám, dle svých podmínek. V zásadě není až tak velký... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 21.12.2017
Nikdy jsem nezkoušel nějaké podobné experimmenty (myslím tím zasypávání). Ze své zkušenosti vím, že již druhý den po přesazení roslinky, které mají jen děložní lístky rostou. Mají jen dvě možnosti- buď začít růst nebo uschnout a ten rozdíl je hned... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 21.12.2017
To že se sazeničky otáčí za světlem je pochopitelné. Stačí je občas otočit o 180 ° a je to vyřešeno. Později až jsou větší, tak to ani není poznat. Mám dojem, že v jedné písničce se zpívá- tak jako... celý příspěvek >
Rajčata k dlouhodobému skladování podzim/zima, 21.12.2017 Obsahuje fotku
Vladimír
Rajčatový hokus pokus - průběh, 20.12.2017
Dnes jsem zjistil, že semena jednoho trpaslíka vůbec neklíčí (Dwarf Blazing Beauty- z osmi semen nula) a tak tam budu muset přihodit další semena. Snad něco vyklíčí, nerad bych tuto odrůdu ztratil. Sleeping Lady vyklíčila perfektně, dnes semena... celý příspěvek >
Rajčata 2018, 19.12.2017
Zkratka LSL znamená long self life znamená v češtině rajče s dlouhou trvanlivostí. Poprvé jsem o tom četl, když Ing. Prášil psal o nové odrůdě, kterou uvedli na trh (Bejbino). Napsal asi toto. Rajčata LSL když zčervenají a utrhnou se, tak se mohou... celý příspěvek >
Rajčata 2018, 19.12.2017
Pokud jde o to uchování rajčat, mně vůbec nejde o to uchovat nějakou odrůdu třeba i LSL co nejdéle, ale já chci pěstovat odrůdy, které jsou běžně pěstovány hlavně pro dlouhodobé uchování (do března a déle) a mají takto nastavenou genetiku. Není to... celý příspěvek >
Rajčata 2018, 19.12.2017
Letos jsem se věnoval pěstování všech českých hybridů a také jsem měl vedle sebe Stupické polní rané, Taminu a Matinu. Rok to byl netypický a rozdíly v ranosti nebyly tak velké jako jiná léta. Nějaké hodnocení jsem dělal i zde ve vlákně Česká rajčata... celý příspěvek >
Rajčata 2018, 18.12.2017
Jsou v pohodě. Nějaké ty menší znovu ochutnám na vánoce a zkusím znovu také jedno Ramallet SL dec Cardasar. Už se těším. Příští chutnání počítám někdy v druhé polovině ledna.            Vladimír
Rajčata 2018, 18.12.2017
Každý máme svůj sen. Já zase sním o tom, že bych chtěl mít svá zralá rajčata po 9 měsíců v roce. Není to nereálný sen, ale dá to hodně přemýšlení a zkoušení. Mám pocit, že se k tomu... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 18.12.2017
Využívali jsme i izolaci bublinkatou fólií, která se napínala pod lomenou část skleníku, těsně pod sklo, aby teplo neutíkalo přes vzduchování. Ivane, zajímalo by mne co tím vzduchováním myslíš. Je to odvětrání vlhkého vzduchu? Pokud ano, jak bylo... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 17.12.2017
Na balkoně jsem také začal s Minibell. Bylo to relativně úspěšné, ale když jsem začal nosit rajčata ze zahrady, tak jsem se přestal o ty na balkoně starat. Říkal jsem si, že tam budu pěstovat normální tyčkové, ty nejlepší cherry- Tomatoberry,... celý příspěvek >
Včera jsem vysel dva trpaslíky- Sleeping Lady a Dwarf Blazing Beauty. Jdou to odrůdy vyšlechtěné a stabilizované členy Tomatoville z USA, Kanady a Austrálie. Jsou zajímavé tím, že jsou to tyčková rajčata, jen vzdálenost mezi listy a také květenstvími... celý příspěvek >
Rajčata 2018, 17.12.2017
V roce 2018 silně omezím počet pěstovaných odrůd. Omezím také celkový počet tyčkových rajčat na 80. Vysévat budu až na přelomu února a března, takže mám možnost ještě minimálně dva měsíce přehodnotit jaké odrůdy skutečně vyseji. Momentálně to vypadá... celý příspěvek >
Já na eBay nenakupuji. Pokud mne nějaké rajče zajímá a není to zrovna hybrid, napíši to na stránku Tomatoville a v devadesáti procentech mám za čtrnáct dní semena doma. Je jasné, že převážná část zahrádkářů pěstuje dostupné české odrůdy. Ale... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika