Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co to je za nemoc rajčat?, 16.9.2018
Myslím, že pan 212.49 si nedovolil zpochybnit funkci vápníku. Vámi správně zdůrazňovanou. Já jsem tomu rozuměl tak, že hledá i jiné příčiny. Je to podobné jako s tou jmenovanou osteoporózou (může při ní taky současně chybět vitamín D a K, zdravý... celý příspěvek >
Co to je za nemoc rajčat?, 16.9.2018
Soda nebo i jiné sodné sloučeniny zvyšují sladkost některých odrůd rajčat. Soda je navíc alkalická. Je možné, že to nedělá dobře některým chorobám. Možná i té suché hnilobě. Nemám odzkoušeno. Ukrajinci zřejmě ano. Samozřejmě by byl protimluv,... celý příspěvek >
Co je to za strom, 15.9.2018 Obsahuje fotku
Kdouloně mají různý tvar plodů. Od jablkového po hruškový nebo neurčitou velkou bouli. Plody jsou plstnaté a málo šťavnaté. Charakteristický je spíš list. Podívejte se na přiložené obrázky. Spodní strana listu je bíle plstnatá. Řekl bych, že je to... celý příspěvek >
Mandloň, 13.9.2018 Obsahuje fotku
Jedlých mandlí je skutečně mnoho odrůd. Sladká jádra bývají jedlá, hořká jen v omezeném množství na vaření. Tipnu si, že ta vaše je částečně samosprašná Zora. Má tvrdší pecku a menší jádro (někdy dvě jádra). Je však velmi odolná mrazu. Časem se i ty... celý příspěvek >
Air layering fruit trees - množení ovocných stromů, 13.9.2018 Obsahuje fotku
Letos jsem vzdušně zahřížil plané výhony pod roubem (jabloň na MM106). Bylo mi je líto vyhodit. Oloupal jsem kůru obsypal perlitem a nevšímal jsem si jich. V minulosti jsem výhony obaloval mechem a kropil a měl jsem více kořenů. Dneska jsem měl v... celý příspěvek >
Očkování, 13.9.2018 Obsahuje fotku
Taky mám většinu štěpovanců přímo v půdě. Ale ty, co chci dát někomu v dubnu jako ujatý stromeček nechávám 10 týdnů ve sklepě a pak je dám na okno v garáži nebo do zimní zahrady. Mám tam i podnože, které po narašení roubuji bez ohledu na počasí a... celý příspěvek >
Očkování, 13.9.2018
Já nemám to štěstí. Každoročně zažiju -20 a často i půl metru sněhu. Naposledy 1.3.2018. Skladování ve sklepě nebo v nevyhřívané garáži bez další ochrany je pro mě jednodušší než např. zakopání do kompostu s následným čištěním květináčů. Mám ověřeno,... celý příspěvek >
Myšince v celém kompostu, 11.9.2018
...Já mám hlavně obavu kvůli ročnímu synovi. Ten kompost ho stále láká a je ve věku kdy všechno dává do pusy... Každý ať si udělá svůj názor. Naše názory jste četli. Na každém je kousek pravdy.
Očkování, 11.9.2018 Obsahuje fotku
Očka mi v září u broskvoní ještě nikdy nevyrašila. Mohlo by se to však stát např. u přehnojených rostlin. Díval jsem se na výhony, které mi v srpnu vyrašily na mladé broskvoni a nějaké pupeny tam jsou. Poměrně malé. 
Paprika Rodrigo, 11.9.2018
Jsou opravdu moc pěkné. Myslím, že momentálně asi nikdo z nás nemá hezčí zeleninu.
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 11.9.2018 Obsahuje fotku
Myslím, že v noci rajčata nepraskají chladem, ale rosou, ve které není nic rozpuštěno. Ta elektrická vodivost se dobře měří, ale projeví se ve změně osmotického tlaku. Jinými slovy, koncentrace rozpuštěných látek v rajčeti už není tak moc vzdálená... celý příspěvek >
Bábiny zuby, 11.9.2018 Obsahuje fotku
Víc než horko potřebuje i extrémní osvětlení. Teď je ta pravá doba na sklizeň. Už moc neporoste. Doporučuji dlouhé kožené rukavice nebo nejlépe ty svářečské. Plody jsou opravdu horší než trní.
Kněžice, 11.9.2018 Obsahuje fotku
Opravdu zničí všechno. Nová rajčata vysázená v srpnu jsem postříkal insekticidem a sbírám na nich ojedinělé jedince. Nymfy naštěstí neumějí létat. Stará rajčata jsou na odpis. Máte štěstí, že se tento druh nevyskytuje na sever od 45. rovnoběžky. Ale... celý příspěvek >
Myšince v celém kompostu, 11.9.2018
To urychlení je dobrá věc. Ale děti ke kompostu raději nepouštějte. Trus bezobratlých také obsahuje zárodky parazitů a to nejen motolic. I hnůj býložravců se napřed nechává odležet.
Postřik dronem, 11.9.2018
Zrovna mě napadlo, když jsem viděl kaštany silně zamořené klíněnkou, že by se snad dal úspěšně ošetřit i hodně veliký strom nebo třeba i les. Mnohé stromy se dosud nedaly ošetřit ani rosičem a jsou na umření. Kromě kaštanů jsou někdy napadeny i... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika