|
Co to je za nemoc rajčat?, 16.9.2018 Myslím, že pan 212.49 si nedovolil zpochybnit funkci vápníku. Vámi správně zdůrazňovanou. Já jsem tomu rozuměl tak, že hledá i jiné příčiny. Je to podobné jako s tou jmenovanou osteoporózou (může při ní taky současně chybět vitamín D a K, zdravý... celý příspěvek > |
 |
Co to je za nemoc rajčat?, 16.9.2018 Soda nebo i jiné sodné sloučeniny zvyšují sladkost některých odrůd rajčat. Soda je navíc alkalická. Je možné, že to nedělá dobře některým chorobám. Možná i té suché hnilobě. Nemám odzkoušeno. Ukrajinci zřejmě ano.
Samozřejmě by byl protimluv,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za strom, 15.9.2018  Kdouloně mají různý tvar plodů. Od jablkového po hruškový nebo neurčitou velkou bouli. Plody jsou plstnaté a málo šťavnaté. Charakteristický je spíš list. Podívejte se na přiložené obrázky. Spodní strana listu je bíle plstnatá. Řekl bych, že je to... celý příspěvek > |
 |
Mandloň, 13.9.2018  Jedlých mandlí je skutečně mnoho odrůd. Sladká jádra bývají jedlá, hořká jen v omezeném množství na vaření. Tipnu si, že ta vaše je částečně samosprašná Zora. Má tvrdší pecku a menší jádro (někdy dvě jádra). Je však velmi odolná mrazu. Časem se i ty... celý příspěvek > |
 |
Air layering fruit trees - množení ovocných stromů, 13.9.2018  Letos jsem vzdušně zahřížil plané výhony pod roubem (jabloň na MM106). Bylo mi je líto vyhodit. Oloupal jsem kůru obsypal perlitem a nevšímal jsem si jich. V minulosti jsem výhony obaloval mechem a kropil a měl jsem více kořenů. Dneska jsem měl v... celý příspěvek > |
 |
Očkování, 13.9.2018  Taky mám většinu štěpovanců přímo v půdě. Ale ty, co chci dát někomu v dubnu jako ujatý stromeček nechávám 10 týdnů ve sklepě a pak je dám na okno v garáži nebo do zimní zahrady. Mám tam i podnože, které po narašení roubuji bez ohledu na počasí a... celý příspěvek > |
 |
Očkování, 13.9.2018 Já nemám to štěstí. Každoročně zažiju -20 a často i půl metru sněhu. Naposledy 1.3.2018. Skladování ve sklepě nebo v nevyhřívané garáži bez další ochrany je pro mě jednodušší než např. zakopání do kompostu s následným čištěním květináčů. Mám ověřeno,... celý příspěvek > |
 |
Myšince v celém kompostu, 11.9.2018 ...Já mám hlavně obavu kvůli ročnímu synovi. Ten kompost ho stále láká a je ve věku kdy všechno dává do pusy...
Každý ať si udělá svůj názor. Naše názory jste četli. Na každém je kousek pravdy. |
 |
Očkování, 11.9.2018  Očka mi v září u broskvoní ještě nikdy nevyrašila. Mohlo by se to však stát např. u přehnojených rostlin. Díval jsem se na výhony, které mi v srpnu vyrašily na mladé broskvoni a nějaké pupeny tam jsou. Poměrně malé. |
 |
Paprika Rodrigo, 11.9.2018 Jsou opravdu moc pěkné. Myslím, že momentálně asi nikdo z nás nemá hezčí zeleninu. |
 |
|
 |
Rajčatový hokus pokus - plísni navzdory, 11.9.2018  Myslím, že v noci rajčata nepraskají chladem, ale rosou, ve které není nic rozpuštěno. Ta elektrická vodivost se dobře měří, ale projeví se ve změně osmotického tlaku. Jinými slovy, koncentrace rozpuštěných látek v rajčeti už není tak moc vzdálená... celý příspěvek > |
 |
Bábiny zuby, 11.9.2018  Víc než horko potřebuje i extrémní osvětlení. Teď je ta pravá doba na sklizeň. Už moc neporoste. Doporučuji dlouhé kožené rukavice nebo nejlépe ty svářečské. Plody jsou opravdu horší než trní. |
 |
Kněžice, 11.9.2018  Opravdu zničí všechno. Nová rajčata vysázená v srpnu jsem postříkal insekticidem a sbírám na nich ojedinělé jedince. Nymfy naštěstí neumějí létat. Stará rajčata jsou na odpis. Máte štěstí, že se tento druh nevyskytuje na sever od 45. rovnoběžky. Ale... celý příspěvek > |
 |
Myšince v celém kompostu, 11.9.2018 To urychlení je dobrá věc. Ale děti ke kompostu raději nepouštějte. Trus bezobratlých také obsahuje zárodky parazitů a to nejen motolic. I hnůj býložravců se napřed nechává odležet. |
 |
Postřik dronem, 11.9.2018 Zrovna mě napadlo, když jsem viděl kaštany silně zamořené klíněnkou, že by se snad dal úspěšně ošetřit i hodně veliký strom nebo třeba i les. Mnohé stromy se dosud nedaly ošetřit ani rosičem a jsou na umření. Kromě kaštanů jsou někdy napadeny i... celý příspěvek > |
 |