|
Rajčatový hokus pokus - průběh, 18.1.2018 Jen připomínám, že já je mám na severovýchodním okně a nevadí jim to. Já teplotu v kelímku nesleduji, protože předpokládám, že teplota v kelímku se časem vyrovná s teplotou vzduchu.
... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 18.1.2018 Já bych nic nekupoval, ale začal měřit teplotu na parapetu. Nejprve tak jak to máš, potom bych tam udělal takovou kapsu, do které by stékal studený vzduch z okenního skla- tři stěny by bránily přístupu teplého vzduchu z místnosti. Pokud možno by to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Obří řecké fazole, 18.1.2018 Ivane, máte nějakou povědomost o tom, jak by pěstitelé mohli ovlivnit klíčivost fazolových semen? Ty fazole z oblasti Prespa požívají ochranu EU jako krajová odrůda, na obalu mají deklarovanou Bio kvalitu. Asi těžko mohou používat nějakou chemii nebo... celý příspěvek > |
 |
Keříkové zelené fazolky, 18.1.2018 V tom článku o pěstování fazolí je plno inspirativních údajů a plno věcí, které by bylo zajímavé zkusit. Třeba to pěstování pnoucích fazolí společně s tyčkovými rajčaty.
... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 18.1.2018  Moje sazenice si nestěžují na krátký den ani na nedostatek Luxů.
Vladimír |
 |
Keříkové zelené fazolky, 18.1.2018 O pěstování fazolí v pařeništi jsem nikdy neslyšel. Chtělo by to vyzkoušet.
Vladimír |
 |
Obří řecké fazole, 17.1.2018 Coronu jsem pěstoval několik let, byla to vždy bílá fazole tak mně není jasné proč jsou na obrázku fialové. Chci ji pěstovat, chodím po obchodech, ale zatím jsem na tato semena nenarazil. Času je zatím dost a pokud je nekoupím v obchodě, tak přes... celý příspěvek > |
 |
Obří řecké fazole, 17.1.2018 Díky. Tak to je špatné. Nevím jestli do nákupu těch drahých fazolí jít.
Vladimír |
 |
Obří řecké fazole, 17.1.2018 Zajímá mne, jak jste ty fazole z Tesca nakličovali. Jaká asi teplota a tma nebo světlo?
Vladimír |
 |
Obří řecké fazole, 17.1.2018 Včera navečer mně přišla nabídka od Christiny Jo ze severo východního Texasu (Tomatoville). Měly by to být přesně ty semena z oblasti Prespo. Asi budu muset tuto nabídku odmítnout, protože ji ani sebe nechci vystavit nějakým problémům s celními... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Keříkové zelené fazolky, 17.1.2018 Zajímalo by mne, z ktré části Slovenska jste.
Vladimír |
 |
Papriky 2018, 17.1.2018  Materiál je dřevotříska s upraveným povrchem, kterou jsem získal z likvidace nábytku (určeno do spalovny). Základna je deska o rozměrech 1200 x 540 a na ní jsou dva stupínky (já tomu říkám tribuna) 1200 mm o šířce odpovídající těm zářivkovým krytům.... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 17.1.2018 Nemáš se mně za co omlouvat. Toto je jen diskuze a v ní já tvrdím, že sazeničky rajčat lze vypěstovat kdekoliv v ČR i v době krátkého dne bez přisvěcování a ty tvrdíš opak. A tak to zůstane. Co si myslí PP a jestli jásá, to mne nezajímá. Pokud jde o... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 16.1.2018 Kdybys napsal pokus se nepovedl, tak bych nic nenamítal. Ale ty jsi napsal, že u tebe v Ústí nejde vypěstovat sazenice bez přisvětlování. S tím nesouhlasím, ale nemohu to nijak dokázat, jedině že bych se odstěhoval do Ústí.
... celý příspěvek > |
 |
Obří řecké fazole, 16.1.2018 O tom není pochyb, že je každý ihned otestuje na klíčivost pak je případně zkonzumuje. Ale když bych koupil ty z toho řeckého obchodu 400g za 164,- Kč, k tomu připočítal náklady na dopravu z Prahy, při zjištění, že jsou neklíčivá tak mně ty možná... celý příspěvek > |
 |