|
Staré odrůdy, 26.1.2017 Ivane, díky.
Už jsem si tu knihu taky koupil.
V. |
 |
Staré odrůdy, 24.1.2017 Adrenalinový sport je když vás to živí. Taková trojkombinace pozdní jarní mrazy, kroupy, extrémní sucho, vyškolila nejednoho ovocnáře.
V. |
 |
|
 |
Staré odrůdy, 24.1.2017  Ten druhý je soudkovitého tvaru s tenkou dlouhou stopkou
V. |
 |
Staré odrůdy, 24.1.2017  Se synonymama je potíž. Jak byl název jen popisný, vyskytlo se více odrůd s jedním názvem. Docela jsem při studiu starých odrůd zabřednul v kalvilech. On může být kalvil bílý, žlutý, červený, žíhaný, podzimní, zimní, letní, velikonoční,... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy, 24.1.2017 Pak je ještě
Louise Bonne de Printemps
Louise Bonne Sannier
V. |
 |
Elektricky zahradny rosic, 3.1.2017 Jo, myslel jsem obyčejný postřikovač bez větráku. Můj předchozí příspěvek ignorujte.
V. |
 |
Elektricky zahradny rosic, 3.1.2017 Akumulátorové rosiče samozřejmě existují. Rozhodně ale nenahradí motorové. Pracují s uplně jinými tlaky. Je to výkonově srovnatelné s pumpovacími přístroji.
V. |
 |
Natírání kmenu vápnem, 3.1.2017 Pane Vysloužile, ještě by to chtělo zmínit které další historické odrůdy byly zapsány do LPO v roce1954 a jestli před rokem 54 nějaké povolené či zakázané odrůdy existovaly.
Prasklý kmen v důsledku nabílení je nesmysl. 80 let stará Konference ale... celý příspěvek > |
 |
Identifikace rostliny, 2.1.2017 Taky nejsem Josef.
Za mě Peperomia obtusifolia, nebo jiná. Poznáte po promnutí.
V. |
 |
Provizorní skleník... na pěstování rajčat, 27.12.2016 Omlouvám se, že jsem váš příspěvek nečetl pečlivě. Paropropustná folie, co se dává jako pojistka pod tašky je uplná hovadina. Potřebujete igelit co má uv stabilizaci.
V. |
 |
|
 |
Provizorní skleník... na pěstování rajčat, 27.12.2016 Stříšku si udělejte třeba z kari sítí. potáhněte to folií na tunelový kryt. Nehápu, proč hledáte alternativní materiály.
V. |
 |
Provizorní skleník... na pěstování rajčat, 27.12.2016 Na fóliák se obvykle používá folie na foliák. Parotěs není uv stabilní.
V. |
 |
Množení turbo kvasinek, 22.12.2016 Řízené kvašení je technologie, kdy dostanete standardní produkt. Víte co obsahuje vstupní surovina, co chybí dodáte. Víte jaké jsou možnosti dodaných kvasinek. Když dané kultuře, která prokváší na 18% poskytnete žrádlo a optimální komfort, chcípnou... celý příspěvek > |
 |
Množení turbo kvasinek, 20.12.2016 Jsou to ti vinaři ale hlupáci, že používají předražené čisté kulury pro řízené kvašení a nekoupí radši v sámošce droždí.
Používám na medovinu kvasinky Schimanski. Prokvášejí na 14-18% a živná sůl obsahuje kromě standardní minerální složky i... celý příspěvek > |
 |
Množení turbo kvasinek, 20.12.2016 Kvasíte 1. a 2. kvas při stejných teplotách?
Nebylo by rozumnější udělat si zákvas jen z části pytlíku a zbytek schovat pro další kvašení?
V. |
 |