|
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 16.12.2019 16.12.19 Upřesnění: žádná z mých vyzkoušených kombinací nedala průkazné výsledky ohledně toho, zda je lepší než ostatní kombinace.
Rozhodně jsem neměl na mysli, že umělé přisvětlení nemá vliv na růst rostlin. To by byl nesmysl.
Omlouvám... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 14.12.2019 14.12.19 Provedl jsem druhý postřik ledkem vápenatým a přidal tu zářivku. Neosvědčilo se: plody papriky najednou začaly červenat, ačkoliv v létě a na podzim nikdy nebyly červené, a listy rajčete zasychají. Teď jen nevím, zda to způsobil ledek nebo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 12.12.2019 Podobných pochybností a otázek už tady na mne i jiné, kteří to také dělají, bylo spoustu. Já to řeknu krátce: pro tu srandu. Myslím, že Mimmo to vysvětlil docela dobře. A koníčky nikdy nepřepočítávám na peníze. A jen tak na okraj: jsou i tací, kterým... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 6.12.2019 6.12.19 3 Tomato Berry v Perlitu vylezly už 4.12., tedy po 5 dnech. Nevšiml jsem si toho, nechal je ve tmě na topení, takže se hodně vytáhly. Teploty se pohybovaly mezi 24 – 28°C. Asi budou problémy při přesazování. V sadbovníku situace... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 1.12.2019 1.12.19 Dnes jsem objevil další vyklíčené rajče - Nelinku. Po 27 dnech. Tedy jedno z těch semínek, které jsem získal z koupených plodů a vykvasil. Zdá se, že klíčení v substrátu je nejpomalejší, ale může v tom hrát roli i teplota.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2019/2, 1.12.2019 Určitě nejste sám, kdo Tornáda rozhodně neodepisuje. Už pro jejich výnos při zachování dobré chuti. U mne letos prokázalo střední míru odolnosti proti mé neidentifikované nákaze, ale i tak dalo na keř nejvíc rajčat. Na jaře je zase vyseju.
Milan... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 30.11.2019 30.11.19 Přidal jsem k LED žárovce ještě běžnou bílou zářivku 18W, 4000°K, světelný výkon tak 800lm. Přímo nad vrcholy rostlin zase ve vzdálenosti asi 35 cm. Hlavně kvůli UV záření. Časem ji ovšem hodlám vyměnit za růstovou, 6500°K. Paprika i rajče... celý příspěvek > |
 |
Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 23.11.2019 Evi, určitě přežijí. Už jen proto, že Matka Příroda bude chtít vidět, jak se s tím vším "popratáš".
Moje mrňata - vyšlo jich zatím (?) jenom 6 - dostávají studený odchov na okně schodiště bez světla hned od začátku. V chudé hlíně se zálivkou tak... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 23.11.2019 23.11.19 Včera jsem začal přisvětlovat vzrostlou papriku a rajče. Pouze jednou bílou LED žárovkou, 20W, 4100°K, cca 1750 lm, umístěnou před odražeč do výšky vrcholků rostlin, takže světlo na ně dopadá zezadu a mírně seshora ze vzdálenosti 30 – 40 cm.... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 21.11.2019 Díky moc. Podle popisu všech čtyř jsem 3 vyloučil, protože ta moje nebyla pálivá ani v náznaku. Jablina to je. Ale jinak jsou si dost podobné. Jen ta moje ani v plné zralosti nečervenala. Záměna je dost nepravděpodobná.
Milan HP |
 |
|
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 20.11.2019 20.11.19 Po vysetí rajčat mi v sadbovníku na 24 sazenic zbylo místo na 8. Tak jsem je v návalu pěstebního nadšení doplnil paprikami. 4 přímo z plodu a 4 ze zakoupeného sáčku (Balkonovka). U těch z plodu nevím odrůdu: jsou kulaté, rostou nahoru, barva... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 17.11.2019 17.11.19 Stav klíčení k dnešnímu dni přesně 14 dní po výsevu: celkem 5 rostlin (ze 16) - obě Startky, 2 Vilmy a 1 Maglia Rosa. Už jsem uvažoval o vysetí náhradní várky, ale asi se spokojím s tím málem. Třeba ještě něco vyjde. Mrzí mne, že nevyšlo... celý příspěvek > |
 |
Co se zeminou po rajčatech, 17.11.2019 Waltře, odpovím trochu šalamounsky: pokud se Vám to osvědčuje, tak to asi ve vašich podmínkách funguje. A pokojové rostliny jsou odolnější než rajčata. Ale to sucho v tom asi nehraje moc velkou roli: snad zničí klíčící plevely. Jak bakterie, tak... celý příspěvek > |
 |
Co se zeminou po rajčatech, 16.11.2019 Takže k tomu "úletu", jak nazýváte sterilizaci v zavařovacím hrnci.
Provedl jsem pokus, jak jsem slíbil. V zavařovacím hrnci Professor 25l s termostatem a časovačem. Zemina byla v zavařovacích lahvích po okurkách (3 500g), mírně zvlhčená. Lahve... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna, 13.11.2019 Mimmo, trochu Vám závidím, ale ne zle.
O rajčati píšu v předešlém příspěvku, tak teď o té paprice. Moje poslední paprika ještě kvetla a měla nasazeno na plody, když se ohlásily mrazy. Tak jsem ji dal dovnitř, co to udělá. Má 6 plodů a ačkoliv je... celý příspěvek > |
 |