|
Rajčata ve stavebních vědrech, 8.2.2017 Opravdu nevím co ta paní inženýrka v tom svém vědeckém článku psala. Ale i na internetu se může každý dozvědět, že polyetylenové folie (i ty které jsou běžně k mání v zahrádkářských potřebách) se vyrábějí z granulovaného polyetylenu. Folie jsou... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ve stavebních vědrech, 8.2.2017 Není pravda, že na zahradě něco mulčuji nějakou geotextilií. Používám tkanou textilii určenou propěstování jahod a předpokládám, že výrobce má materiál, ze kterého je tkána schválen pro toto použití. Pokud vím, tak materiál na předmětné kbelíky je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 7.2.2017  Doporučuji Vám přečíst si diskuzi o Latah na této webové stránce. Moje osobní zkušenost s tímto rajčetem není moc dobrá. Pěstoval jsem je dva roky a vždycky jsem měl problémy hned od počátku (špatné klíčení a když už mně nějaké to semínko vyklíčilo,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ve stavebních vědrech, 6.2.2017 Paní Zdeńka už se možná rozhodla, ale toto vlákno žije svým životem dál. Je docela běžné, že k této problematice se možná někdo ještě vyjádří za několik let. V diskuzi pokračovali i jiní (má pocit, že i Vy), nejen 168.89, možná Vám jen vadí, že jeho... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 6.2.2017 Radovane, moc pěkně jste to popsal. Zajímalo by mne, ve kterých horách kokrétně to Stupické pěstujete.
Vladimír |
 |
Výsev paprik do kelímku, 6.2.2017 Ale to jsme si nerozuměli. Pokud je obal semena jen přisedlý na děložních lístcích, tak ho děložní lístky samy vytlačí a uvolní se i když budou nad zemí. Můžete jim také pomoct pomocí pinzety a zbytek semene stáhnout.. Ale pokud je opravdu na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 6.2.2017 Kosmonaut Volkov je ve světě populární, velmi úrodné, chutné, velké rajče. Problém je, že silně praská, praskají i nevybarvené zelené plody, pukliny jsu hluboké a nikdy se nezacelí, následně všechna rajčata zplesniví (nejdou nijak... celý příspěvek > |
 |
Výsev paprik do kelímku, 5.2.2017 Semena byla asi hodně vysušená. Možná by to chtělo před výsevem semena paprik namáčet ve vodě 16-25 °C, položená např. na talíři, zalitá vodou jen tak aby byla pokryta. Doporučená doba pro papriky 25-40 hodin (opsáno z literatury). Tomu semínku na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 5.2.2017 Nemohu souhlasit s názorem, že se Stupické polní rané za těch posledních 30 let nějak změnilo. Vždycky to bylo rajče velmi rané, velikost plodů nevyrovnaná od 26 g do 66 g, trpělo praskáním a často se na něm tvořil tzv. žlutý límec. Tato odrůda je u... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 4.2.2017 To je možné, že Vás Stupické svojí chutí nenadchlo. Ale rannost je údaj, který se dá změřit a také je ve světě udávána ve dnech. Mohu Vám sdělit, že Stupické polní rané je často ve světě užíváno pro porovnání rannosti (opravdu měřením od doby... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 4.2.2017 Problém je ten, že buď to víte a máte to ověřené nebo jen tak něco napíšete a v létě uvidíte.
Vladimír |
 |
Rajčata 2017, 4.2.2017 Jen se vyjádřím k tomu Stupickému. Pochopitelně jako každé rajče má nějaké vady, ale napsat, že není rané, to je odvaha. Pokud jde o ranost Startu F1, tak je opravdu rané, ale stále zaostává o cca 10 dní za Stupickým polním raným. Stupické polní rané... celý příspěvek > |
 |
Teploměr, 3.2.2017 Já mám dataloger z e-shopu led-elektronika.cz.
Vladimír
|
 |
Teploměr, 3.2.2017 S tím souhlasím. Na jihu Brna je okrajová oblast jižní Moravy, kde jsou vinohrady, pěstují se tam meruňky a broskve, zatímco o dvacet kilometrů severněji začíná Vysočina a asi to není nejvhodnější kraj pro pěstování tohoto ovoce. A je to hlavně o... celý příspěvek > |
 |
Teploměr, 3.2.2017  Já jsem si koupil Dataloger se záznamem teploty a vlhkosti (pro použití brzy na jaře v pařeništi- rajčata). Stál něco přes 700,- Kč. Nastavil jsem si ho na odečty teploty a vlhkosti po jedné hodině. Výsledky je možno přepisovat do PC buď ve formě... celý příspěvek > |
 |