Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Lze postupným výsevem prodloužit plodnost okurek?, 27.9.2020
Jo, rozmarýna se dá zaměnit za hodně bylin. Ale okurka je okurka, ne? V tomhle případě jde o to, kdy byly vysazeny a kdy začaly plodit. Fotka tady nepomůže, pokud to nebude datovaný seriál od výsadby do sklízení. To jsem tady ještě neviděl a sám... celý příspěvek >
Odolné odrůdy rajčat, 27.9.2020
Honzo, díky za tu naprosto nezaslouženou chválu. Jsem jen ten, kdo s tím intenzivně pracuje a snaží se ze zážitků vylovit nějaké principy. Spíš intuitivně než přísně vědecky. Chuťově nejlepší odrůdy, které jsem odzkoušel, jsou Tomato/Garden... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 27.9.2020
27.9.20 „Ohnivzdorná“ rajčata viditelně odolala i téměř třídennímu dešti. Tedy bujení plísně ve vlhku. Dnes jsem z nich sklidil přes 3 kila. Cocktail Crush je náchylný k praskání, ostatní dvě odrůdy (Crimson Crush, Mountain Magic) jsou netknuté, i... celý příspěvek >
Špičata vroubkovaná rajčata, 25.9.2020
Určitě to lepší nebylo. Copak v sobě nemáte ani špetku zvědavosti? A škoda, že jste je nevyfotil, aby bylo možné posoudit, oč kráčí. Matka Příroda občas vytvoří "zmetek", jenže ten se může docela dobře ukázat jako cesta vývoje. Milan HP
Lze postupným výsevem prodloužit plodnost okurek?, 25.9.2020
My jsme letos měli potíže s klíčením i růstem sazenic, takže jsme vysévali čtyřikrát, poslední várka, která nakonec vyšla, šla do země v druhé polovině června. Tím se vyhnula studenému a deštivému počasí v červnu a dodnes ještě na záhoně plodí. Ale... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 24.9.2020
Díky, Vladimíre. Já jsem si mezitím pročetl znovu vlákno o plísni odolných odrůdách a došel jsem k závěru, že ty německé asi vypustím. Dopustil jsem se jedné chyby: měl jsem na mysli Phantasia F1. Angličáky čeká o víkendu zatěžkávací zkouška. Tak... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 22.9.2020
K těm odolným odrůdám: letošní rok je otestoval docela netvrdo. V tenhle moment mohu říct, že obstávají líp, než jsem čekal. Je ale fakt, že jim k tomu pomáhá krásné zářijové počasí. Teď mají přijít několikadenní deště, tak uvidíme: spóry už jsou... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 16.9.2020 Obsahuje fotku
16.9.20 Odolní Angličáci furt dobrý – viz snímky. Udeřilo suché a teplé počasí, takže i slušně zrají. Z neodolných mi zbylo jedno Kumato (propíchnuté Cu drátkem) ze 3 a jedno Blue Berry ze 2 (bez drátku), jen s mírnými poškozeními. Připisuju to... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 12.9.2020
Jj, pohřbívání mrtvol je úplně jiný pocit než otrhávání před mrazem. V roce 2018 jsem otrhával třikrát před předpovídaným mrazem, ale teprve po tom třetím je opravdu skosil mráz. Ale letos to zatím vypadá, že dojde i na tu druhou alternativu, tedy u... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 7.9.2020
7.9.20 Postižených rajčat pomalu, ale neúprosně přibývá. Měď ani dezinfekce ten masivní útok nejsou schopné ani zpomalit, natož zastavit. Byl jsem nucen zlikvidovat další keře, takže je už 24 mrtvol ze 48 + většina řízků. A je jen otázka času, kdy... celý příspěvek >
Choroby rajcat, 5.9.2020
Na snímcích jsou, podle mne, dvě různá poškození. To první je suchá hniloba, tedy nedostatečný příjem vápníku danou rostlinou. Příčina ale nemusí nutně být v nedostatku vápníku v půdě. Může to také způsobovat přehnojení dusíkem, případně draslíkem,... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 4.9.2020
To nestříkání bych mu ani tak nezazlíval. Spíš to, že pravděpodobně nekupoval ošetřenou sadbu a tak se jeho brambory nejspíš staly zdrojem plísně pro celé okolí. Ale už mám vymyšlený diplomatický plán, jak na to. Jen musím najít odvahu ho... celý příspěvek >
Rajčata pro rok 2020, 4.9.2020
Přispěju jedním faktem: letos se mi biftekové 100 pudov prokázalo jako naprosto nejmíň odolné proti plísni. Navíc čas od nakažení rostliny do nakažení plodů - naprosté většiny, možná všech - je velice krátký. A vzhledem k tomu, že pozdě dozrávají,... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 3.9.2020
Vladimíre, jsi opravdu skalní optimista. Myslím s těmi 5 až 10 lety bez plísně. Nevím, jak Ty, ale já pamatuju nanejvýš 2 bezplísňové roky za sebou (a to i v mládí). A někde ani to ne. Je to dost o místních podmínkách i počasí.  Správně... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 3.9.2020
Mirku, je mi líto, ale musím přiznat, že jsem letos takovou kliku neměl, ačkoliv pěstuju ve stejné oblasti. Vyskytl se jak zdroj(e) nákazy, tak to "správné" počasí pro rozšíření plísně. Zdroje: sousedi, kteří zasadí, co jim zbyde místo nákupu ověřené... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika