Příspěvky uživatele - 14.170

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Topaz, 28.2.2017
Je to pěkný vitální stromek. Nějak jsem patrům na chuť nepřišel. Kdybych to řezal já, nechal bych z mezipatra 1 větev, aby se po kmeni dobře lezlo. Velkou růstovou reakci způsobuje řez na podvěšenou větev. Spíš bych větve vyvázal. V.
Jak provést řez této jabloně, 28.2.2017
Pokud jste stromek utopil (15 cm) zpravokoření. Na jaře zasazená špičák ani jinak na řez zareagovat nemohl. V.
Myrobalán plodový ´Klaret´ červenolistý, 24.2.2017
Léta se množí Prunus cerasifera 'Holywood', který vypadá až podezřele podobně. V.
Ovocné stromy ve svahu, 24.2.2017
Jako vodítko jak stromy vyrostou vám můžou být výsadby v okolí. Silniční stromořadí ap.  Rakovina je spíš problém v těžkých mokrých půdách, mrazových kotlinách ap. Bohužel si ji často přitáhnete ze školky, a pak dělá problémy i tam, kde by být... celý příspěvek >
Štepenie sliviek /roubovani/, 23.2.2017
Normálně bych to použil. Lepší bude to "minulrocne" dřevo na konci tříletých vlků. Vlky (loni vyrostlé ze starého dřeva) nemají obvykle dobře vyvinuté pupeny, ale to vidíte při odběru roubu. Jestli to má normální pupeny, tak bych v tom neviděl... celý příspěvek >
Živý plot a pletivo, 23.2.2017
Větší oka jsou pro keře lepší, ale pes si dokáže uzlíkové pletivo roztáhnout.  Oprava pletiva v keřovém porostu není snadná. Myslím, že se dělá i svařované. Jinak jak psal Standa je nutné počíta se zmlazováním. Zima se sněhem jako byla letos... celý příspěvek >
Výhony u rynglí, 23.2.2017
Na likvidaci omladků v bylinném stavu bych radši použil Bastu. Tzn. vyřezat omladky a po obražení postříkat. V.
Štepenie sliviek /roubovani/, 22.2.2017
A jak silné je to loňské dřevo?
Ovocné stromy ve svahu, 22.2.2017
Ještě máte pořád možnost s tim pohnout. V.
Každý si může na své zahradě dělat co chce. Sázet a deset let zapěstovávat ovocný strom, abych měl čím topit mi nepřipadá smysluplné. Z fotografie odhaduju, že minimálně 70% stromků půjde pryč a ty zbylé by lépe využily prostor, kdyby byly nasázeny... celý příspěvek >
Jestli je to k původnímu příspěvku tak Rubinola na A2 potřebuje 8m místa. Třešeň na semenáči 10m. Konference na semenáči 5m. Duranzie u nás nerostou, ale pod 6m bych s ní nešel. Ty metry jsou myšleny jako průměr přirozené koruny+drobná rezerva,... celý příspěvek >
Jak provést řez této jabloně, 21.2.2017
Proč plánujete odstranit obrost? Jak si představujete výsledný tvar koruny? V.
Roubování hrušní, 21.2.2017
Tomu věřím. Myslím, že při zimním roubování v ruce má stromek víc času udělat před rašením kalus. Navíc pokud roubovance namáčíte do vosku, je zajištěno nevysychání. Ta Standova metoda je taky dobrá. Když očko nevzejde, napravíte to později. V.
Roubování hrušní, 20.2.2017
Příroda je mocná. Při nadstandardní péči by se to mohlo podařit. Mohlo by pomoci roubovanec dočasně přikopnout až po vrchní očko, aby vrchní roub nevyschl, než se napojí vodivá pletiva. Pokud by byl čas a mělo by toho být víc, naočkoval bych pruty na... celý příspěvek >
Rucni nuzky Bahco, 19.2.2017
Psal jsem o vyviklání trnu, který drží čepel a o vychození šroubků v duralu (pojistný šroubek a šroubek pro zajišťovací pacičku). Proto jsem doporučoval zbytečně nůžky nerozdělávat.  Čep je v porovnání s konkurencí širší a kvalitně provedený.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika