Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Moruše, 21.2.2017 Obsahuje fotku
Na jižním svahu ve 400 m by v ČR neměl být nikde problém. Blízkost rybníka může znamenat riziko namrznutí mladých výhonů. Podívejte se proto, jestli jsou v okolí ořešáky. Řekl bych, že moruše je na namrznutí citlivá podobně. V případě, že to ořešákům... celý příspěvek >
Ovocné stromy ve svahu, 21.2.2017
Bez popisu půdy to není jasné. V běžné zemině se daří ve svahu např. meruňkám, které nesnášejí přemokření. Mohly by to také být stromky na mandloňové a kdouloňové podnoži. Naopak slivoně asi nebudou vhodné, snad s vyjímkou myrobalánu. Pokud jde o... celý příspěvek >
Obleva, 19.2.2017 Obsahuje fotku
Asi mám tedy z oblevy radost jenom já. Sníh tady na Balkáně každým dnem odtává a je výborné počasí na roubování (+2). Ve středu jsme při +15st. bez sněhu a asi vylezou první květiny. Zajímavé je, že tráva zůstala zelená, stejně jako salát, 6 týdnů... celý příspěvek >
Roubovani v zime, 5.2.2017 Obsahuje fotku
Abych to upřesnil, já dávám zimní roubovance srůstat do chladna (5st.) a po několika týdnech je nechám rašit v teple. Týká se to rynglí a jiných slivoní, meruněk, kdouloní, broskvoní, moruší apod. (ořechy neroubuji). Fíky se myslím běžně neroubují.... celý příspěvek >
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 22.1.2017
Nevím, jestli správně rozumím tomu růstu. Myslím, že po přenesení na světlo (třeba hned), by měl následovat výchovný řez. Rostlina by neměla spotřebovávat moc energie na tvorbu výhonů, které půjdou pryč. Potom zatřít rány a mírně zalévat a... celý příspěvek >
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 21.1.2017
Žádný velký problém. Až bude hodně vyrašený, odneste ho na světlo a začněte mírně zalévat. Mladé výhonky jsou citlivé na mráz i na sucho. Pokud však zaschnou, mohou vyrašit nové ze spících pupenů. Mám ve sklepě taky jeden při 5 stupních. Má mírně... celý příspěvek >
Volně rostoucí živý plot, 15.1.2017 Obsahuje fotku
K těm listnatým keřům -snad by byl použitelný pás ptačího zobu, který může být docela neprůhledný a podle potřeby i dost vysoký. Taky něco snese.
Teplo skleníku, 15.1.2017
Viděl jsem mnohokrát v noci ve sklenících petrolejovou lampu s cylindrem nebo svíčku s krytem (jako na hřbitově). Nejvíce to bylo v dubnu, když byly ve skleníku sazenice rajčat. Nebylo to každou noc, jen při riziku mrazu. Neslyšel jsem, že by to... celý příspěvek >
Jak na vlastní semínka, 15.1.2017 Obsahuje fotku
Dneska jsem rozebral poslední cuketu, kterou jsem nechal až do prosince venku. Semínka vypadají zralá. V době květu nebyly poblíž žádné příbuzné kvetoucí rostliny. Tak by z toho mohly vyrůst dobré plody. 
Poškození broskvoní mrazem, 13.1.2017 Obsahuje fotku
To je dobře, Milane, že to u Vás nakonec tak dobře dopadlo. Tady na drsném severu (Bulharska) bylo včera minus 22st. A toho sněhu! Asi nejchladnější ráno za celý rok. Zamrzla mi i voda. Nicméně, broskvoně vypadají dobře, stejně jako meruňky. Tomel a... celý příspěvek >
Bio jed, 11.1.2017
Dnes jsem kontroloval venkovní vodoměrnou šachtu. Přestože u jablek mi mlsné myši stále vyžírají jen navoněné granule a zabalenou syntetickou návnadu, venku je to jiné. Hlodavci v třeskutých mrazech sežerou skoro cokoliv. Pokud mají jen ricín, jdou... celý příspěvek >
Vymrazování, 11.1.2017
Já jsem se pokusil v malém o něco aspoň trochu podobného. Z částečně zmrzlého hroznového moštu v PET lahvích jsem oddělil kapalinu a zjistil jsem, že má asi 25% cukru. Led byl tvořen jehličkami - nebyl to kompaktní válec. Po jeho roztátí obsahoval... celý příspěvek >
Kříženec broskvoňmandloň, 10.1.2017
Ještě bych se vrátil ke klasice. Já mám zkušenosti jen s valtickými broskvomandloněmi. BM-VA1 byla skutečně rustove nevyrovnaná, ale pro zahrádkáře to může být velká výhoda. Tři roky po sobě jsem štěpoval jen ty rostlinky, které měly optimální... celý příspěvek >
Fika zacina rasit, co s nou?, 10.1.2017
Nechte to tak. Pokud jste jí nezajistil v zimě chlad, nedá se už nic víc dělat. Nic se neděje. Snažte se jí zabezpečit co nejvíce světla a v květnu ven. Já mám jednu rostlinu ve sklepě po tmě při 6 st. V březnu jí dám rašit na okno v nevytápěné... celý příspěvek >
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 4.1.2017
Trochu bych doplnil informaci o francouzském středomoří, protože jsem tam v "zimě" strávil delší dobu. Skutečně tam u moře nemrzne a brzy se budou sklízet citróny a pomeranče. Viděl jsem tam zimovat i plameňáky. Člověk by neřekl, že o sto kilometrů... celý příspěvek >
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika