Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Priesady - Sazenice, 9.6.2017 Obsahuje fotku
Já jsem je sadil taky koncem dubna, i když ještě o něco jižněji. Při mrazíku jsem je měl v noci přikryté. Teď už jsou obrovské a denně mám 2 až 5 plodů.
Angrešt a rybíz 2017, 9.6.2017 Obsahuje fotku
Už roubujete? Angrešty, rybízy a nějaké růže už mám naroubované. Snad nebude příliš silný žár.
Nejranější odrůdy meruněk, 9.6.2017 Obsahuje fotku
Tsunami mi letos ještě neplodily. Ale stromky jsou silné, bujné a zdravé. Věřím, že zaplodí v příštím roce. Teď se na Balkáně sklízejí meruňky standardní chuti a konzistence, které jsou univerzálně využitelné. Patří k nim např. Ungarská (není to však... celý příspěvek >
Moruše, 7.6.2017
Plody moruší jsou velmi sladké (neměřil jsem však obsah cukru). Víc než jiné ovoce. Navíc mají málo kyselin, takže chuť je přímo medově sladká. Sušené plody se proto využívaly po rozemletí místo cukru do cukroví. Já je dávám do jogurtu bez jiného... celý příspěvek >
Moruše, 7.6.2017 Obsahuje fotku
U nás na Balkáně je od 25.5. do 15.8. všude spousta velmi různých moruší (barva, chuť, rannost, velikost plodů). Mají jenom jedno společné. Nikdo je netrhá ani nesbírá. Tedy mimo ovce, koně, ptáky a toulavé psy. A taky kromě mě. Je jich škoda.
O jakou jde chorobu slivoně?, 6.6.2017
Děkuji za uznání. Na tom přetíženém stromě mám už tři opěry, takže se mezi tolika meruňkami najde i něco jedlého. Dosud jsem něco takového nezažil. Na severu mám mnohem hodnější a zdravější stromy, ale ty zase významně probral mráz.
Juglans regia 2017 - už máte také sklizeno?, 6.6.2017 Obsahuje fotku
Tyhle pořád ještě nezrají. Moje dva velké stromy na severu bohužel letos ani zrát nebudou.
Co je to za brouka?, 6.6.2017 Obsahuje fotku
Už druhá letošní invaze "vzácných" brouků (krasců). Zdá se, že jim mladé mandloně chutnají nejvíce ze všech peckovin. Nevadí jim, že jsou chemicky ošetřené. Nejlépe se sbírají večer. Jinak jsou dost rychlí.
O jakou jde chorobu slivoně?, 6.6.2017 Obsahuje fotku
Tak ještě jeden.
Stromkový angrešt na keřový, 4.6.2017
Nezapomeňte naříznout nebo oškrábnout místa plánovaného zakořenění pod zeminou. Bude to zakořeňovat rychleji.
Světlušky 2017, 4.6.2017
Mohla to být spíše samička.
Světlušky 2017, 4.6.2017
Taky jsem je v noci ve větším počtu zaregistroval na BG zahradě. Larvy mají k svému vývoji málo slimáků bezdomovců (tuhá zima, příliš teplá léta, ještěrky, hadi a ježci), takže budou asi napadat uliťáky. Pokud je tedy místní lidé nevysbírají jako... celý příspěvek >
Poraďte co je to za škůdce - hryzec?, 4.6.2017
Předně: krtonožka vytváří chodbičky o průměru asi 1 cm. Určitě ne 4 cm. To by byl hryzec nebo hraboš. Krtonožka je spíše škůdce zelinářů v teplejších oblastech. Ne ovocnářů.  Na jedné zahradě jsem s ní také bojoval. Chytali jsme je do zakopaného... celý příspěvek >
Rybiz?, 4.6.2017
Meruzalka.
Meruňka - děravé listy, 1.6.2017
Většina housenek, které znám, žere listy od kraje. Ale skutečně se zdá, že je to spíše nějaký nenápadný žravý škůdce. Jenže v takovém rozsahu by měl být už přinejmenším viditelný. Dejte vědět až ho vystopujete. Postřik insekticidem asi nemá cenu,... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika