|
Určení odrůdy, 3.11.2017  Taky si myslím, že to není konference. Konference mám ještě v ledničce a mají štíhlejší horní část plodu. Rzivé fleky různých tvarů mají i jiné hrušky. |
 |
Kolik hrušek denně, 3.11.2017 Zajímalo by mě kolik hrušek denně může sníst průměrný člověk bez zažívacích potíží. Mluvím o syrových hruškách, ne o kompotu a už vůbec ne o hruškách prohnaných destilační kolonou nebo metabolizovaných přes prase. |
 |
|
 |
Kotvičnik, 3.11.2017  Pro: 100.198. Práce se zralými plody vyžaduje nejen opatrnost, ale někdy i osobní statečnost. |
 |
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny, 2.11.2017  Dělat "repák" z cukrovky jsem už viděl, ale po pravdě třtinu jsem taky nikdy a nikde nepěstoval. Tak aspoň obrázek ze supermarketu. Někdy se prodávají ke kuchyňským účelům i dlouhé klacky. |
 |
Zimny rez stromov, 31.10.2017 Ať toho nemáte tolik najednou - mohl byste za bezmrazého počasí postupně pracovat na jádrovinách a peckoviny nechat až po vyrašení. |
 |
Dýně, 31.10.2017 Opravdu moc hezké obrázky. |
 |
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 30.10.2017  Já jsem skleník rozebral a polykarbonátovou deskou jsem přikryl cuketky. Se sklem by to asi nešlo. I u nás je vichr a tento týden mají začít mrazy. Cuketám to však nikdo neprozradil. |
 |
Mohl bych odebrat roub z nově vysazeného stromu až v lednu?, 28.10.2017 Pokud je to slivoň, zkracoval bych (na podzim zasazený stromek) už koncem února před vyrašením. V té době by se dalo i roubovat. |
 |
Kotvičnik, 28.10.2017  Kotvičník píchá. I zelené plody probodnou rukavici. Pokud chci vytrhnout několik kilogramů této rostliny během minuty, bez rukavic se neobejdu. Nať se suší ve stínu, jinak zhnědne. Dá se také užívat jako lihový extrakt. Zalitý pouze teplou vodou jako... celý příspěvek > |
 |
Kotvičnik, 28.10.2017 Pokud někdo ještě pěstujete kotvičník, máte nejvyšší čas na poslední sklizeň i ve skleníku. Po namrznutí už je k ničemu, protože shnije. Já jsem si včera v silných rukavicích natrhal asi 7kg. Bohužel má o něco vyšší obsah vody než v létě, protože... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pomoc s výběrem odrůdy, 28.10.2017 Jestli to nebude spíš o podnožích. Já jsem v 480 m v sušší písčité půdě volil mrazuvzdorné meruňky na meruňkových podnožích a rostou a plodí přijatelně. Bergeron je dokonce na slivoňové podnoži, což je už jisté riziko. Broskvoně na broskvoňových... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň na kdouloni, 24.10.2017  Myslím, že se hrušně mohou sázet stejně jako ostatní stromy, tj. místo štěpování mírně nad terénem. Ve školce tak rostou také a vůbec jim to nevadí. Osvětlení podnože může mít určitý vliv na množství výmladků. Ale ani tím si nejsem jist.
Pro... celý příspěvek > |
 |
Co právě sklízíte?, 24.10.2017  Dnes jsem přijel na svou jižní zahradu. Počasí je tady na severu Bulharska stejné jako třeba i na Vysočině. Ráno 7-8st., odpoledne 9st. a mírný déšť. Do srážkoměru napršelo za poslední dny asi 22mm. Překvapilo mě, že budu zase sklízet. A to nejen... celý příspěvek > |
 |
Prosím, kdo pozná, co je tohle za rostlinu?, 19.10.2017  Bylo správně řečeno, že to není indická okurka (kalabasa). Ta vypadá jinak. Na mém snímku vyrůstá z melounoviště. |
 |
Hrušeň na kdouloni, 18.10.2017 To je běžné. Mně kdouloňové podnože plodí už za dva roky. Jednou jsem dokonce dostal k určení neznámé jablko. Vypadalo jako letní průsvitné, ale mělo fádní chuť a navíc byl konec září. Byl to (údajně) docela pohledný plod starší podnože M9. |
 |