Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování, 17.3.2019
Asi by to šlo. Podívejte se do vlákna "Jak se berou rouby?"
Neprůhledný listnatý plot vedle silnice, 17.3.2019
Docela obdivuji váš přehled. Všechny ty rostliny neznám. Jenže třezalky a routu jsem neviděl vyšší než 50 cm. Navíc routa má na jaře zelené výhonky max. do 20 cm a suché stonky se semeníky se musí odstřihnout. Cílová výška 2-3 metry z toho nebude... celý příspěvek >
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 17.3.2019 Obsahuje fotku
"Vždyť těm pupenům nic není." Pootevřené pupeny přešlé mrazem -8ºC vykvetly a některé z nich možná vytvoří i zdravé plody. Na korunních lístcích to však zanechalo stopy. Uvidíme. V pátek jsem viděl ráno krystalky ledu na zcela rozvitých... celý příspěvek >
Neprůhledný listnatý plot vedle silnice, 17.3.2019
Dobře zakořeněný ptačí zob už roste dost rychle. Když ho ustřihnu v 0,5m, dokáže se vrátit do výšky 2,5m asi za rok a půl (mluvím o neopadavém L. o. v těžší výživné půdě). Samozřejmě, mladé sazenice vzniklé řízkováním takový rozjezd na začátku... celý příspěvek >
Neprůhledný listnatý plot vedle silnice, 17.3.2019 Obsahuje fotku
Za sebe bych volil taky ptačí zob. Ale i ten zlatý déšť je docela neprůhledný a navíc velmi efektní.
J. H. Hale, 17.3.2019
Stříkám mědí stejně jako v ČR (Champion a Kuprikol). Netestuji odolnost vynecháním postřiku. U místních laiků to však občas vidím. Ptají se mě např. jak se míchá B. jícha a nakonec z nich vyleze, že to stříkli jen modrou skalicí (Sin kamak) nebo... celý příspěvek >
J. H. Hale, 16.3.2019 Obsahuje fotku
Broskvoň Hale ještě nekvete ani na Balkáně, ale květní pupeny jsou jak hrachy a lístky mají 10 mm. Pro ČR může být Hale zajímavá spíše jedním z kříženců: Červencová velkoplodá = "Julska edra"(Hale x Marigold). Zajímavé je, že jde o křížence poměrně... celý příspěvek >
Nářez, 16.3.2019
Lípy, vrby a moruše to v odpovídajících klimatických podmínkách překvapivě dobře snášejí. Řez je snadný a rychlý a tenké rovné větve se velmi dobře drtí. Všiml jsem si, že i pánské účesy se chytají této módy. Mnozí moji známí se takto dokáží ostříhat... celý příspěvek >
Velkopavlovická, 16.3.2019
Těžko radit odborníkovi. Pokud je tam dostatek draslíku, fosforu a pH půdy je kolem 7, dá se ještě provést řez těsně po sklizni bez jarního řezu. Pokud to nepomáhá, problém bude pod zemí. Ale napravit dusící se nebo něčím napadené kořeny je obtížné.
Rozkvétání 2019, 14.3.2019 Obsahuje fotku
Aspoň nějaká pastva pro včely. O víkendu to snad všechno opýlí.
Roubování, 13.3.2019
To máte pravdu. Cév, ať už letních nebo jarních, je tam mnoho. A vedou leckde. Nakreslit je všechny nedokážu. Důležité však je, že receptorem signálu tepla nebo světla je právě pupen. Ten vydá hormonální signál (gibereliny) ke kořenům, kde se v jeho... celý příspěvek >
Roubování, 13.3.2019 Obsahuje fotku
Nemusíme úloze oček a jejich poloze rozumět. Stačí když si na to zvykneme. Kolem posledního očka podnože vede u listnatých dřevin trachej (céva). Správným a ostrým řezem roubu a podnože zabezpečíme to, že míza podnože vytéká nad řezem cévy roubu.... celý příspěvek >
Stratifikace peckovin, 12.3.2019
Nedávno jsem si pod třešní všiml mnoha pecek, které neklíčí. V létě v nich semena tak extrémně přeschla, že už nemohla nasát vodu. Jsou mrtvá. Namáčení v tomto případě nepomůže.
Rýchlenie rajčat 2019, 12.3.2019
Ani já to nepodceňuji. V noci mají šlehnout mrazíky i u nás. Dal jsem proto na rajčata pytle z netkané nebo PE fólie, na ně tenkou fólii a nakolec Lexanovou (polykarbonátovou) desku. V pátek by to mělo přestat a budu používat jenom Lexan.
Rozkvétání 2019, 11.3.2019 Obsahuje fotku
Tak už jsem byl nucen lehce ošetřit první květy proti moniliovému úžehu. Bude vlhko a chladno. Rajčata jsem zakryl Lexanem a ostatní rostliny to musí ještě chvíli vydržet.
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika