|
Nenáročná rostlina yuca, 5.8.2015 Podle mého letmého zhlédnutí je to typická přelitina. Navíc možná v příliš velkém květináči. Vytáhnout z hlíny, prohlédnout kořeny, uhnilé ostříhat, a zasadit do menšího květináče, kde tolik nehrozí přelití... Jinak dneska jsem si v IKEA koupil taky... celý příspěvek > |
 |
Je nějaká divná, co s ní?, 26.7.2015 Podle mě je ještě moc mladá na to, aby plodila. Zdá se mi pěkná. |
 |
|
 |
Neznámé letničky, 26.7.2015 Na prvním obrázku je coreopsis (krásnoočko). Je to trvalka. |
 |
Králík močí do žrádla, 13.7.2015 Zkuste posunout misku na druhou stranu kotce, občas to pomůže. Jinak trpělivě vyplachovat a denně dávat čistou. On se samec časem uklidní, zatím je to "puberťák". ;) |
 |
Oleandr problém, 8.7.2015 To může mít spoustu příčin. Škůdce, úžeh, nedostatek živin... Zkuste vyfotit a dát sem obrázek. |
 |
Název rostliny, 5.7.2015 Tradescantia albiflora. |
 |
Orchideje vs rajčata, 28.6.2015 Nebude to plíseň, ale červci... Pravděpodobně. Ordchideje jimi občas trpí. Najděte si fotku na internetu a porovnejte. |
 |
Poznáte druh stromu?, 20.6.2015  Ještě detail. |
 |
Poznáte druh stromu?, 20.6.2015  Kvetl v květnu, lokalita Žďár nad Sázavou. |
 |
Co je to za rostlinu?, 17.6.2015 1 nějaká bromélie?
2 Ficus lyrata
3 orchidej rodu Cambria (?) |
 |
|
 |
Sloní noha - co dělám špatně?, 13.6.2015 Kytka vypadá zdravě/na škůdce to nevypadá. Podle svěšených listových růžic tipuji, že je buď přelitá, nebo uschlá. Vzhledem k barvě si troufám tvrdit, že přelitá. Víte, ono zalévat jednou týdně, to je sice pěkné, že má člověk nějaký rytmus a... celý příspěvek > |
 |
Jak zúžitovat králičí maso, 11.6.2015 Ano, vyjádřil jsem se špatně. Králík má tuku opravdu hodně, ale ne v částech určených tradičně na polévku (hlavy, skelety). |
 |
Jak zúžitovat králičí maso, 9.6.2015 Konečně zajímavé a plodné téma. :) Já králíky chovám posledních pár let pro vlastní potřebu a lidi by mi ruce utrhli, abych jim občas nějakého dal. Nejradši máme na smetaně a hned potom recept "béřovický králík" - najdete na internetu. Klasika je... celý příspěvek > |
 |
Benjamínek, 29.5.2015 Z vody do hlíny se kytka adaptuje mnohem snáz než naopak. Nemusíte mít strach. Jen zvolit vhodnou velikost květináče (ne moc malý, ne moc velký). Hodně štěstí! |
 |
Poznáte rostliny z okolí Úvozu a Žlutého kopce v Brně?, 3.5.2015 154 je psí víno (Parthenocissus quinquefolia) |
 |