 |
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zelené hnojení, 27.9.2019 nastal velký problém s tím, kam odklidit zem z první brázdy.
Já ji většinou hážu do koleček a zasypu s ní nakonec poslední brázdu. |  | Zelené hnojení, 23.9.2019 To máte asi pravdu. Vzhledem k tomu, že složení je podobné a použití totožné, nemá velký smysl to rozlišovat a samotné listí nekompostovat. |  |
|  | Merkur, 23.9.2019 Rzivost kolem stopky považuji za vlastnost, ne vadu. Otázkou je, zda budem považovat Merkur za podzimní odrůdu s prodlouženou skladovatelností nebo za zimní, ovšem jedlou již krátce po sklizni. Je to asi jedno, kloním se spíš k druhé... celý příspěvek > |  | Zelené hnojení, 23.9.2019 Samotné listí kompost neudělá. Je třeba dát vrstvu listí a zakrýt ji vrstvou zeminy
Ad Vladimír: Co tedy vznikne ze samotného listí, když ne kompost? Je jedno, jak to nazvete, my tomu říkáme listovka. Je to černé, sypké, humozní, vhodné do všech... celý příspěvek > |  | Delikates, 22.9.2019  Ovocnaření je i o návratech. Loni touto dobou jsem ve vlákně Těchobuzické odrůdy chválil jablko Dione. Letos musím vyseknout poklonu ještě hlubší. To proto, že v loňské sezóně plodily snad všechny odrůdy nadprůměrně, zatímco letos je to víceméně... celý příspěvek > |  | Jantar, 22.9.2019  Odrůda Jantar letos zachraňuje nepříliš povedenou sezónu. Jablka jsou větší než jindy a mají výraznější líčko. Chuť připomínající Golden je pro milovníky sladších jablek opravdovou pochoutkou. |  | Freiherr von Halberg, 22.9.2019 Nedarí sa mi prinútiť strom k väčšej násade plodov, kvitne pekne ale zostane iba málo plodov. Výsledkom je každoročný bujný rast výhonov.
Myslím, že by mohlo pomoci změni způsob řezu. Zejména omezit zimní řez spojený s redukcí jednoletého dřeva. |  | Delikates, 22.9.2019 Je trochu škoda, že nových odrůd je mnoho, ale nových chutí už méně. Jenom kolik je kříženců a klonů Jonagoldu! A ruku na srdce, liší se v chuti nějak výrazně jeden od druhého? Mám pocit, že odrůdy, které by chutnaly trochu jinak než jablečný... celý příspěvek > |  | Delikates, 21.9.2019 Vykašlat se na zažité a stále omýlané dogmata a začít objevovat... A o tom je ovocnařina.
Taky rád objevuji nové a zkouším, čemu se tu daří. Tedy pro mě to platí. Ale ovocnařina nemusí být jen o tom. Pro jiného znamená ovocnařina udržení... celý příspěvek > |  | Louise Bonne, 21.9.2019 S názorem 107.131 lze částečně souhlasit. Tu říznou hruškovou ostrost má krom Avranšské snad jen Thirriotova, ta má ale menší plody a snad Křivice. A je pravda, že nejsou náročné na teplo. Tedy na kvas, povidla, křížaly, pracharandu jsou... celý příspěvek > |  |
|  | Míchání hnojiv, 15.9.2019 Sousedi před pár desítkami let ještě hospodařili a na velkém dvoře měli hnojiště, kam vyváželi hnůj od zvířat. Na hnojišti končilo taky vše ostatní - zbytky z kuchyně, popel i veškerý další bilogický odpad. Posečená tráva samozřejmě ne, tou se krmilo... celý příspěvek > |  | Slivky na destilat, 15.9.2019 Zrají-li švestky v jednu dobu, je to pro kvas výhodné. Zvažte ale, zda jste schopen veškerou úrodu naráz sklidit. A taky jestli není škoda být celé léto bez modrého ovoce, protože všechny uvedené odrůdy jsou pozdní. |  | Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování, 14.9.2019 Je ovšem otázka, jakou roli v tom hraje právě to zavakuování a jakou teplota kolem nuly a správné vyuzení. Jsou lidé, kterým klobásy špek i uzené vydrží několik měsíců jen pověšené v chladné spíži. Já k nim tedy nepatřím, ale měsíc mi běžně klobásy... celý příspěvek > |  | Marhulovy kvas je moc husty, 12.9.2019 Kvas je možná hustý jen nahoře a dole bude tekutý. Pět týdnů je dost, neexperimentoval bych s cukrovou vodou, nýbrž nechal kvas vypálit. |  | Novozalozeny travnik plny plevelu, 12.9.2019 To je typicky český přístup. Podobně jako můj soused, když jsem ho žádal, ať nepálí v kamnech plastové sáčky, PET lahve a lamino, odvětil, že komín na továrně kouří ještě víc.
Jestli je chemie nutná, aby bylo co jíst, to nevím. Ale že... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|