|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaká bude Resista?, 4.12.2017 V letošním roce jsem měl první úrodu na roubech. Velké i malé plody měly hořkou skvrnitost, barva žlutá, chuť slušná, lepší než u také hezky žluté, holovousské Produkty. Ta pihovitost mě překvapila, nikdo tady o ní nepíše. Prima na to netrpí,... celý příspěvek > |  | Kolik zeleniny denně sníte, 1.12.2017  Poslední roky si příroda dost krutě zahrává s ovocnáři. Je spíše více míst, kde úroda není, nebo je jen velmi malá. Vitamíny, vláknina, barviva, cukry, tuky, bílkoviny může dodat v určité míře i zelenina. O té bych mohl říct, že se jí... celý příspěvek > |  |
|  | Kolik ovoce denně sníte?, 1.12.2017 Pro 248.32. Moštování, výroba šťáv z ovoce je hodnotné a šetrné zpracování. I sušení. To je třeba pochválit. Povidla ze sušených hrušek jsou skvělá a nemusí člověk žít na Valašsku, aby si je udělal. Sušené, mleté hrušky také. Obyčejně sním tak jedo,... celý příspěvek > |  | Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?, 30.11.2017 Zadej si http://is.mendelu.cz/zp/index.pl pak nech háček jen u klíčová slova, zadat třeba slovo hnojení, vpravo si zadat roky - univerzitní období (třeba zafajfkovat všechny), jazyky dle znalostí, pak kliknout na dohledat. I. |  | Kdy rozhodit semena trávy, 30.11.2017 Luční směs - v ní jsou nejspíše i jetele, trávy s většími obilkami, nebál bych se toho. Jestli už není povrch ubitý od sněhu a deště, je to v pořádku, ve škole nás učili že "hrudka je pro zrnko budka". |  | Moučnatost jabloní, 30.11.2017 První úroda, nejspíše velké plody a sklizené spíše později než včas, to by mohlo do debaty také zaznít. Ono si to s dobou sedne. S \blaníkem nenám zkušenosti, ale Lipno přes Vánoce vydrží. Ono je takové voňavé, "smetanové", jemňounké, není to žádná... celý příspěvek > |  | Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?, 30.11.2017 Návštěvy u hobby pěstitelů pro jejich nezměrnou skromnost a sebekritičnost asi nebudou - ano opravdu jsem myslel pana Ivana Hlavatého, ale nejen jeho. Jestli je tu někdo, kdo by měl zájem o prezentaci své zahrady, ochotný předvést své znalosti a... celý příspěvek > |  | Uložení jiřin a kan, 29.11.2017 Je možné jak uložení navolno, tak v nějakém substrátu. V suchém prostoru raději v hoblinách, rašelině. S tím zaléváním je potíž. Spíše dávejte jiřinky do hoblin jemně vlhkých (z jehličnatých stromů), ony jí udrží velmi dlouho. Stejně tak u rašeliny.... celý příspěvek > |  | Česká rajčata 2017, 29.11.2017 Pro R. u. Nejde o botaniku - prostě první dva listy na zálistku. IZO |  | Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?, 28.11.2017 Vážení, kdyby měl být Zahrádkář pro vás, kteří se tu kriticky ozýváte, mohl by se tisknout v počtu cca 30 ks, jako samizdat. a byly by to ovocnářské rozhledy. Ale stejně jako vy by chtěli mít svůj časopis zelináři, trvalkáři, letničkáři, aranžéři... celý příspěvek > |  |
|  | Jablon Empire, 27.11.2017 Nepadaly, moc se nezmenšovaly, ony nejsou moc velké, držely se okolo 6 cm. |  | Jablon Empire, 27.11.2017 Ano, psal jsem to u Sparjonu. Empire jsem měl v zahradě zhrub od roku 1989. Rok před tím jsme ho dostal jako jablko na svadební stůl - na 16. 4. Dost připomíná Spartana, některé roky mělo spíše než tu rozmytou červeň pruhy. Ze stromu je dost kyselé,... celý příspěvek > |  | Bigred, Sweetred, 22.11.2017 O těchto odrůdách už se tu psalo. Někdo o nich slyšel, ale už před několika lety se u nás sázely. Máte je někdo v zahradě a už jste je ochutnali? Jsou tak rané? To by se jim snad dalo něco odpustit... |  | Sparjon, 21.11.2017 Sparjon není špatný, je to hezké jablko, chutné. U pana Vysloužila není nic moc, ale co jinde? Z potomstva Mc Intosh je velmi solidní i odrůda Empire. Pro mě je to Spartan na březen... To hledání vlastností po rodičích mi přijde takové divné,... celý příspěvek > |  | Děkanka robertova, 20.11.2017  Takhle vypadá křížení odrůd hrušní z poslední doby. |  |
 |
|
|
|